Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Miert kell eroltetni az...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miert kell eroltetni az eljegyzest/eskuvot?

Figyelt kérdés
Nem vagyok hazassagparti, nem akarok hazasodni. A parom(no) honapok ota azzal nyaggat, hogy az xy meghazasodott, hogy a kolleganojeet most kertek meg stb. Nincs szuksegem 1 darab papirra(mivel vallasos nem vagyok), ahoz, hogy szeressem a baratnomet, marha draga, stresszes, ertelmetlen egy csomo embert etetni, itatni. Lehet en vagyok maradi. Nem felek attol, hogy ferj lennek, az elkotelezodestol se, de nem hiszek a hazassag intezmenyeben, nem akarom, nem tudom minek a hiszti.
2015. ápr. 15. 00:13
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
100%

10-es nagyon szépen leírta, amit akartam, amikor elolvastam a kérdést - igen, hasznos jogi vonzatai vannak, és igen, felelősséggel is jár - tehát nem csak egy papír, hanem egy hasznos, ámde felelősségteljes papír. Hétköznap, két tanúval, ingyen is alá lehet írni, nem kell ahhoz lakodalom, se templom.

Ezen kívül még az jutott eszembe, hogy kérdezd meg tőle, megváltozott-e a véleménye a házasságról, és ha igen, miért. Beszéljétek át, mert tudnotok kell, mindkettőtöknek, hogy merre akartok tovább haladni, és ha az nem egyezik, akkor váljatok el békével, és keressétek meg magatoknak azt a párt, akivel tényleg egyformán gondolkodtok!

2015. ápr. 15. 10:01
 12/39 A kérdező kommentje:
Milyen jogi dolgok 10-es? Jesszus...sz..ok en a jogi dolgokra. Mi santit? Nekem a felhajtas, szervezkedes, csaladozas, kostolgatas nem hianyzik, azert mert o mostanaban tul sok eskuvos filmet nezett. A sima polgari nem jo neki. Engem nem erdkel az eskuvo, a hazassag stb. Nem es kesz. Nem jogi okokbol, hanen ugyanazert, amiert a baratnom nem nez focit. Nem akarja, nem eroltetem. Nekem eleg ez, ahoz, hogy biztos legyek abban, hogy szeretem, nem kell egy papirral magahoz lancolnia. Ez sokkal inkabb taszito kezd lenni.
2015. ápr. 15. 10:55
 13/39 anonim ***** válasza:
98%
Te vagy taszító ezzel a papírmániáddal. A fizetésed is csak papír, meg a diplomád, az anyakönyvi kivonatod és a halotti bizonyítvànyod is az lesz.. mit vergődsz már, papír, papír.. te csak nem akarod ezt a lányt, mert nem vagy belé szerelmes. Hát ragadd meg a tökeidet és ezt mondd el neki, ne a papíron lovagolj. Ha kis humora lenne a csajnak, akkor rendszeresen eltüntetné a házból a vécépapírt, hogy felfogd: a kellő időben nincs fontosabb egy darab papírnál.
2015. ápr. 15. 10:59
 14/39 anonim ***** válasza:
100%
Szakíts azzal a szerencsétlen lánnyal... Nem akarod elvenni, oké. Ezzel nincs semmi gond, ez mindenkinek a magánügye. De látod, hogy ő mennyire szeretné, hogy mennyire vágyik rá, mégsem tudod megadni neki. Ezek után ne mert azt mondani, hogy szereted. Kényelmes, hogy van.
2015. ápr. 15. 11:19
 15/39 anonim ***** válasza:
72%
A házasság a módja annak, hogy társadalmilag elfogadottá tegyétek a kapcsolatotokat. Nem muszáj sok embert etetni, lehet kis esküvőt is tartani, lagzi nélkül. "Barátnője" a 15 éves hülyegyereknek van, akivel ezen a héten éppen "jár". Felnőtt férfinak felesége van. Ez egy társadalmi dolog, nem a papír meg a jogi része számít. Hidd el, hogy komolyabban vesznek az emberek, ha gyűrű van az ujjadon (tapasztalat).
2015. ápr. 15. 11:24
 16/39 anonim ***** válasza:
#15 voltam, még annyit, hogy ha gyerek van, akkor mindenképpen érdemes házasnak lenni. Magyarország lakosságának 2/3-a keresztény, és a hagyományok miatt még mindig egy kicsit ferde szemmel néznek arra, ha egy gyerek házasságon kívül születik (főleg az idősebbek). A keresztény neveltetésű gyerekek cukkolhatják ezzel, rombolhatják az önbecsülését.
2015. ápr. 15. 11:27
 17/39 anonim ***** válasza:
De kérdező most komolyan.Állj elé és mondd el ezt amit ide írtál. Nem akarsz felhajtást, úgy általában házasságot se, nem érdekel az egész. De mint már írtam ne indulatból, hanem higgadtan, hogy megértse az érveidet. Utána az övé a döntés, hogy ha már te nem vagy hajlandó engedni, ő hajlandó-e. De remélem tisztában vagy vele, hogy benne van, hogy elhagy.
2015. ápr. 15. 11:35
 18/39 anonim ***** válasza:

Azért az érdekes, hogy a sima polgári nem jó neki, pedig az egy jó kompromisszum lehetne, ráadásul te szóltál előre, hogy nem akarsz esküvőt.

Van ilyen, hogy az ember meggondolja magát, úgy tűnik, neki mégis szüksége van arra a darab papírra(neked egy darab papír, neki nyilván többet jelent) de akkor ő is belemehetne a sima polgáriba, és akkor nem lenne felhajtás, meg nagy szervezkedés, csak bemennétek aláírni. Megértem, hogy nem akarsz egy csomó pénzt beletenni. A sima polgáriba miért nem megy bele?

2015. ápr. 15. 12:45
 19/39 anonim ***** válasza:
97%

Nem kell erőltetni.

Ha ennyire különbözik az értékrendetek, a jövőképetek, akkor ti nem vagytok egymáshoz valók.

Ha neki ennyire fontos a házasság, te pedig ennyire irtózol a házasságtól, akkor valaki hosszútávon ebben sérülni fog, még ha le is mond a saját elveiről, mindig marad benne egy űr. Amin vagy felül tud emelkedni vagy nem, a tapasztalat azt mutatja, hogy általában az elején még igen, de előbb-utóbb kibújik a szög a zsákból.

Keressetek inkább hozzátok illő párt mindketten.

2015. ápr. 15. 13:34
 20/39 anonim ***** válasza:
34%

De tisztáztátok, hogy nem szeretnél esküdni, mi a baja?! Mondjuk, gondolom, azt hitte, hogy az évek alatt majd meggondolod magad... hát, erre rábszott.

A házasság nekem sem fontos, ha elvesz a párom, akkor jó, ha nem... így is szeretem. :)

2015. ápr. 15. 14:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!