Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek kérdezzek rá, vagy ne erőltessem az eljegyzést?
5 éve vagyunk együtt a barátommal. Tavaly nyáron szóba jött az eljegyzés, de végül mégsem kérte meg a kezemet.
Egy este beszélgettünk és megkérdezte, hogy örülnék-e egy eljegyzési gyűrűnek. Mivel titkon kb. már 1,5 éve álmodozok róla nagyon boldog voltam. Igen, ám.. de azóta szóba se jött.
Karácsonykor a mamája célozgatott rá, de terelte a szót.
Ti várnátok tovább, hogy hátha? Nem szeretném én meg kérni a kezét, de már nagyon szeretném a Férjemnek nevezni.
Ha rákérdezek hogyan csináljam, hogy véletlen se jöjjön úgy ki, hogy én kértem meg?
Na de mit kell tervezni egy evig?
Es mi van, ha csak az idodet rabolja?
Beszelj vele, az a legtisztabb.
Ird meg legyszi mi volt.
Nálunk a (most már) férjem terelte erre a szót, amikor a 4. évfordulónk volt.
Én mondtam, hogy egy gyűrűnek örülnék, de a házasság nem olyan fontos.
1,5 hónapra rá megkérte a kezemet, pont karácsony előtt. Május végén összeházasodtunk.
Én egyáltalán nem erőltettem semmit, sőt.
Dehogy rontja meg a kapcsolatot. Eleve hogy lehet olyan kapcsolatban élni ahol nem tudnak a felek őszintén beszélni?
Nálunk is volt gát, megbeszéltük és rájöttünk, hogy tök semmiség miatt volt a félsz.
Ha olyan nagy gebasz van, akkor amúgy is jobb ha kiderül.
Ha az őszinteség, és a vágyak megbeszélése elronthat egy kapcsolatot, akkor az a kapcsolat annyit is ér.
A házasság felnőttek közös döntése, nem pedig egy kegy, amit a férfi gyakorol a nő felé. Az pedig türelmesen várjon, hogy vajon méltónak találtatott-e.
A felnőttek konkrétan megbeszélik, hogy tuti egy dolgot akarnak-e a jövőben.
Mi pl. kb fél év után felhoztuk, hogy hosszú távon mire vágyunk.
És mindkettőnknél a házasság, és gyerekek is benne voltak.
Azt is megbeszéltük, hogy kb. mikorra, és nagyjából ez is egyezett.
Innentől fogva, felőlem jöhet a meglepi, és nem nagyon érzem elrontottnak a dolgot, mert inkább vagyok felnőtt, és biztos magamban, meg a kapcsolatomban, mint egy bizonytalan, romantikus, álmodozó.
Aki ilyen, néha nem biztos alapra, hanem homokra építkezik.
Kérdező, az elsővel ne foglalkozz, csak egy házasságellenes...
Én megértem, hogy nem akarsz egész életedben barátnő maradni... én sem akartam. Azt sem értem, hogy mit keresel még mellette ha 5 év alatt meg sem kért és el sem vett...Ez így csak időpazarlás, és a fiatalságodat cseszed el ha még többet vársz....
Kérdezz rá hogy mik a tervei, akar e házasodni és akar e gyereket (ha neked az fontos). Ha nem akar elvenni akkor meg ne maradj vele mert csak boldogtalan leszel.
A házasság olyan fontos kérdés egy pár életében, hogyha az egyik akar, a másik nem, és az egyik mondjuk enged és belemegy, hogy csak élettársak legyenek, soha nem lesz 100%-ig boldog, mert lemond arról amit igazán szeretne.
Van ilyen ismerősöm, ő megalkudott, lemondott a házasságról a pasija kedvéért, de nem igazán boldog. Nem is értem miért maradt a pasival....
Szóval gondold meg jól!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!