Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Szerintetek kérdezzek rá,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek kérdezzek rá, vagy ne erőltessem az eljegyzést?

Figyelt kérdés

5 éve vagyunk együtt a barátommal. Tavaly nyáron szóba jött az eljegyzés, de végül mégsem kérte meg a kezemet.

Egy este beszélgettünk és megkérdezte, hogy örülnék-e egy eljegyzési gyűrűnek. Mivel titkon kb. már 1,5 éve álmodozok róla nagyon boldog voltam. Igen, ám.. de azóta szóba se jött.

Karácsonykor a mamája célozgatott rá, de terelte a szót.

Ti várnátok tovább, hogy hátha? Nem szeretném én meg kérni a kezét, de már nagyon szeretném a Férjemnek nevezni.

Ha rákérdezek hogyan csináljam, hogy véletlen se jöjjön úgy ki, hogy én kértem meg?

2014. aug. 6. 17:05
 1/10 anonim ***** válasza:
18%
Miért olyan fontos ez neked? Vigyázz, mert ha megkérdezed, az nagyon megronthatja a kapcsolatotokat.
2014. aug. 6. 17:07
 2/10 anonim ***** válasza:
86%
Én úgy kérdezném meg,hogy mi a hosszútávú célja. Akar e házasodni, gyereket satöbbi.
2014. aug. 6. 17:12
 3/10 anonim ***** válasza:
60%
Puhatold ki a mamajanal. Lehet nagy meglepire keszul, elronthatja a varazsat ha rakerdezel.
2014. aug. 6. 17:13
 4/10 anonim ***** válasza:
86%

Na de mit kell tervezni egy evig?

Es mi van, ha csak az idodet rabolja?

Beszelj vele, az a legtisztabb.

Ird meg legyszi mi volt.

2014. aug. 6. 17:17
 5/10 anonim ***** válasza:
84%
Nehogy ugy jarj hogy csak etet az eljegyzessel hazassaggal. Kerdezd meg komolyan hogy mik a tervei ha te hazassagot gyereket szeretnel o meg nem ne huzzatok egymas idejet.
2014. aug. 6. 17:19
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk a (most már) férjem terelte erre a szót, amikor a 4. évfordulónk volt.

Én mondtam, hogy egy gyűrűnek örülnék, de a házasság nem olyan fontos.

1,5 hónapra rá megkérte a kezemet, pont karácsony előtt. Május végén összeházasodtunk.

Én egyáltalán nem erőltettem semmit, sőt.

2014. aug. 6. 17:22
 7/10 anonim ***** válasza:
86%

Dehogy rontja meg a kapcsolatot. Eleve hogy lehet olyan kapcsolatban élni ahol nem tudnak a felek őszintén beszélni?

Nálunk is volt gát, megbeszéltük és rájöttünk, hogy tök semmiség miatt volt a félsz.

Ha olyan nagy gebasz van, akkor amúgy is jobb ha kiderül.

2014. aug. 6. 17:26
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Ha az őszinteség, és a vágyak megbeszélése elronthat egy kapcsolatot, akkor az a kapcsolat annyit is ér.

A házasság felnőttek közös döntése, nem pedig egy kegy, amit a férfi gyakorol a nő felé. Az pedig türelmesen várjon, hogy vajon méltónak találtatott-e.

A felnőttek konkrétan megbeszélik, hogy tuti egy dolgot akarnak-e a jövőben.

Mi pl. kb fél év után felhoztuk, hogy hosszú távon mire vágyunk.

És mindkettőnknél a házasság, és gyerekek is benne voltak.

Azt is megbeszéltük, hogy kb. mikorra, és nagyjából ez is egyezett.

Innentől fogva, felőlem jöhet a meglepi, és nem nagyon érzem elrontottnak a dolgot, mert inkább vagyok felnőtt, és biztos magamban, meg a kapcsolatomban, mint egy bizonytalan, romantikus, álmodozó.

Aki ilyen, néha nem biztos alapra, hanem homokra építkezik.

2014. aug. 6. 19:09
 9/10 anonim ***** válasza:
Mi is beszelgettünk rola többször is, a ferjem konkretan megmondta, hogy ha mindketten befejeztük az egyetemet, akkor majd utana van itt az ideje, aztan ehhez kepest meg tovabbi 3 honap volt, mire "kapcsolt" (en kesöbb fejeztem be, mint ö), es meg 3 honap, mire meg tudta venni a gyürüt es az alkalom is elerkezett. En akkoriban mar sejtettem, de nem hoztam fel ujra a sajat hazassagunk temajat, bar a baratokerol egyre gyakrabban beszelgettünk. Mire megkert, addigra mar azt is tudtuk, hogy milyen esküvöt szeretnenk, es megsem mult el a varazs, mert magat a lanykerest nem tudtam, hogy mikorra tervezi pontosan.
2014. aug. 7. 08:54
 10/10 anonim ***** válasza:
42%

Kérdező, az elsővel ne foglalkozz, csak egy házasságellenes...

Én megértem, hogy nem akarsz egész életedben barátnő maradni... én sem akartam. Azt sem értem, hogy mit keresel még mellette ha 5 év alatt meg sem kért és el sem vett...Ez így csak időpazarlás, és a fiatalságodat cseszed el ha még többet vársz....

Kérdezz rá hogy mik a tervei, akar e házasodni és akar e gyereket (ha neked az fontos). Ha nem akar elvenni akkor meg ne maradj vele mert csak boldogtalan leszel.

A házasság olyan fontos kérdés egy pár életében, hogyha az egyik akar, a másik nem, és az egyik mondjuk enged és belemegy, hogy csak élettársak legyenek, soha nem lesz 100%-ig boldog, mert lemond arról amit igazán szeretne.

Van ilyen ismerősöm, ő megalkudott, lemondott a házasságról a pasija kedvéért, de nem igazán boldog. Nem is értem miért maradt a pasival....

Szóval gondold meg jól!

2014. aug. 7. 18:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!