Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Mi lenne a legjobb?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi lenne a legjobb?

Figyelt kérdés

Sziasztok. Olyan kérdésem lenne hogy mit csináljak ebben a helyzetben?

Kifejtem:

A barátnőmmel 4 hónapja vagyunk együtt, első 2 hónap nehézkes volt, de a többi már életem legszebb 2 hónapja és elmondása, viselkedése szerint neki is. Viszont már most állandóan szóba kerül az eljegyzés dolog pedig csak 4 hónap. Hozzátenném hogy ő 20 éves és suliba jár még 1-2 évig minimum, és én is 22 leszek és suliba leszek még 1-2 évig, egyetemen. Szerintem viszonylag sokszor kerül szóba az eljegyzés dolog, de sose tudok rá sokat mondani csak hogy majd , majd mert még korai mert csak 4 hónap meg suliba járunk meg ilyenek.

Néha nem tudom h komolyan mondja e, de szerintem igen mert végülis ez nem házasság CSAK eljegyzés. Nem tudom h attól tart e esetleg h szétmegyünk vagy valami.

A probléma ezzel hogy én nem érzem magam annyira felnöttnek ehhez, mert ez már olyan komolynak hangzik. Vagy netán ez hülyeség, rosszul gondolkozom? Mert én mindennél jobban szeretem csak nem érzem magam ehhez elég felnöttnek. Van olyan haverom aki 21-22 évesen eljegyezte a barátnőjét de ő nem tudom h hogy érezte ezt a dogot. Nem az hogy nem vagyok biztos benne h ő kell mert de, ő kell nekem. csak az hogy még túl fiatalnak tartom magam agyban ehhez, de lehet h ez a normális most.

Szerintetek ez hülyeség? Már simán lehetne?

2015. jan. 14. 11:47
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
46%

Szerintem ennyi együtt töltött idő után még nagyon korai lenne,hiába "éltek együtt".

Párommal 6 éve vagyunk együtt,és bár szóba került az eljegyzés,egyikünk sem sürgeti.Természetesen örülnék neki,de nem célozgatok rá.Annak sincs sok értelme ha nagyon sokáig jegyben jártok.Gondold át alaposan,mert bár ez "csak" egy eljegyzés,azért mégis egy fontos elhatározás.20/L

2015. jan. 14. 13:11
 22/27 anonim ***** válasza:

Szerintem hülyeség, inkább koncentráljatok az előttetek álló feladatokra, és oldjátok meg őket EGYÜTT, az sokkal nagyobb élmény, mint gyűrűért rohanni, mikor egyetem előtt bőven kell a pénz másra is...Egyáltalán együtt éltek már? De tök mindegy, 4 hónap alatt még ki sem ismertétek egymást, röhej eljegyzésről beszélni folyton.

Ti pont abban a korban és élethelyzetben vagytok (szerintem), amikor az eljegyzéssel még 2-3 évet minimum okos dolog lenne várni, mert sok nehézség előtt álltok.

2015. jan. 14. 13:12
 23/27 anonim ***** válasza:
Nagyon korai lenne ennyi idő után az eljegyzés, barátnőd kicsit el van tévedve. Mondd meg neki, hogy mondjuk 2 évig nem akarod, mert meg akarod még ismerni és az pl. jó szöveg (az előzőt enyhítendő), hogy te komolyan gondolod az eljegyzést, nem akarsz sokáig jegyben járni, tehát nálad az eljegyzés után max. 1 évvel már jön a házasság. Ez tetszeni fog neki, az viszont nem, hogy most nem akarod eljegyezni.
2015. jan. 14. 13:58
 24/27 anonim ***** válasza:
100%

én 21 vagyok, szóval abszolút a ti korosztályotok.

ne sértődj meg, mert nem becsmérelni akarom az eddig együtt töltött időtöket, de ember, vágod hogy az egymásnál alszotok dolognak köze nincs az együtt lakáshoz? :D majd ha egymás szőrzetét pumpáljátok ki a lefolyócsőből, meg szediket ki a másik villáját a hűtőből, na akkor laktok együtt! mondom ezt úgy, hogy 4 éve vagyok a barátommal, és ebből 3 éve együtt lakunk, nem járunk haza szülőzni hétvégente, stb. abszolút már valakivel egy folyosón lakni és együtt aludni (vagy nem, hogyha épp nincs kedvetek), mint valakivel egy háztartásban lakni, hozzá menni haza nyűgösen fáradtan, csak hogy vizsgaidőszakban tuti pont azt a bögrét kelljen lenyúlnia amiből te iszod a kávét. ezek kis hülyeségek, de amikor 0-24-ben a másik arcát nézed, kijönnek ám dolgok. (mondom ezt úgy, hogy amúgy halálosan imádom a barátomat :D)

különben is, 4 hónap után még nem ezzel kéne foglalkozni, épp hogy csak örülnötök kéne, hogy egymásra találtatok. komoly örnértékelési bajok lehetnek a lánykánál. tervezni, gondolkodni, esetleg összeköltözést meglépni lehet, kell is, de ilyenkor még fölösleges ezt a csontot rágni. ha egy éves évfordulón akarod megkérni, addig meg még rengeteg víz elfolyik a bme mellett.

21L

2015. jan. 14. 14:22
 25/27 anonim ***** válasza:
100%

a csajnak tuti te vagy az első és beléd vájta minden körmét.

még min 2 év a suli nektek, aztán mire munkát találtok stb.

a kolis együttélés meg nem rendes együttélés, azért ne is haragudj. az hogy 20ezret kicsengettek egy hónapban, nem nagy cucc.

a csajszi meg meg van kattanva, biztos jegyzik el a bnőit és neki is kell. ennyi.

lesz még pár csajod, aki nem fog 4 hónao után gyűrűért hiszitzni, mert előbb utobb ez átmegy majd hisztibe, meg zsarolásba, az fix

2015. jan. 14. 14:31
 26/27 anonim ***** válasza:
100%

Oké, főztök együtt a koliban, hú.

Hidd el, ez tényleg nem olyan, mint az együtt lakás.

Komolyan. Csinálom már pár éve, csodálatos, nagyszerű, szépséges, de nem ilyen.

Az eljegyzés az én szememben életre szóló döntés. Oké, jogi következménye nincs, felbontható, de akkor is annak a kinyilvánítása, hogy együtt akarjátok leélni az életet. Ehhez pedig sokkal-sokkal több kell, mint négy hónapi együttlét egy kollégium két szobájában.

2015. jan. 14. 14:34
 27/27 anonim ***** válasza:

Azt kéne megkérdezned tőle, hogy miért akarja ilyen rövid idő után ennyire? Én is arra tudok gondolni, hogy jegyzik el a barátnőit, és ő is vágyik rá.

Nálunk 1 hónap után volt lánykérés, de nekem magamtól nem jutott volna eszembe még ilyen hamar. Ettől függetlenül igent mondtam, mert úgy éreztem ő a másik felem. Ez az érzés nem is változott:) (A férjem akkoriban töltötte a 21-et, én 24 éves voltam, esküvő 1,5 év után volt. Így terveztük.)

Ha úgy érzed, és van valami konkrétabb időpont az esküvőre, hogy mikor szeretnétek, akkor akár el is jegyezheted. De akkor ne csináld ha igazából csak miatta tennéd, és te nem vagy biztos a dolgodban. Úgy nincs értelme. Amúgy se kötelező 1 évig jegyben járni, lehet ez 2-3 év is. Amennyit akartok.

2015. jan. 14. 19:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!