Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi lenne a legjobb?
Sziasztok. Olyan kérdésem lenne hogy mit csináljak ebben a helyzetben?
Kifejtem:
A barátnőmmel 4 hónapja vagyunk együtt, első 2 hónap nehézkes volt, de a többi már életem legszebb 2 hónapja és elmondása, viselkedése szerint neki is. Viszont már most állandóan szóba kerül az eljegyzés dolog pedig csak 4 hónap. Hozzátenném hogy ő 20 éves és suliba jár még 1-2 évig minimum, és én is 22 leszek és suliba leszek még 1-2 évig, egyetemen. Szerintem viszonylag sokszor kerül szóba az eljegyzés dolog, de sose tudok rá sokat mondani csak hogy majd , majd mert még korai mert csak 4 hónap meg suliba járunk meg ilyenek.
Néha nem tudom h komolyan mondja e, de szerintem igen mert végülis ez nem házasság CSAK eljegyzés. Nem tudom h attól tart e esetleg h szétmegyünk vagy valami.
A probléma ezzel hogy én nem érzem magam annyira felnöttnek ehhez, mert ez már olyan komolynak hangzik. Vagy netán ez hülyeség, rosszul gondolkozom? Mert én mindennél jobban szeretem csak nem érzem magam ehhez elég felnöttnek. Van olyan haverom aki 21-22 évesen eljegyezte a barátnőjét de ő nem tudom h hogy érezte ezt a dogot. Nem az hogy nem vagyok biztos benne h ő kell mert de, ő kell nekem. csak az hogy még túl fiatalnak tartom magam agyban ehhez, de lehet h ez a normális most.
Szerintetek ez hülyeség? Már simán lehetne?
Nem érzem unszolásnak mert én is gondoltam már rá, persze nem most hanem pár hónap mulva.
Amint mondtam, esküvőt is beszéltük h majd szeretne, meg család meg satöbbi, szóval nem csak egy eljegyzés aztán megvagyunk :D
Egyrészt a "koliban átjárunk egymáshoz" az NEM olyan, mint az együttélés. Mivel még nem éltetek együtt senkivel ezek szerint, ezt nem tudhattátok, de nem árt tudomásul venni. Nem ugyanolyan, hogy szülők pénzén vagy diákmunkán suliztok, kollégiumban vagytok, a szennyest hazahordjátok, nincs közös konyha, számlák, szennyes stb. Nem feltétlen együtt vészeltek át betegséget, munkahely elvesztést stb.
4 hónap ilyen körülmények közt nem túl sok. Nem írom, hogy "semmi", nem akarom semmibe venni, de a jövőre nézve semmilyen következtetést nem lehet levonni belőle. Eljegyzést tartani szerintem akkor kell, ha tényleg komolynak, tartósnak, strapabírónak bizonyul egy kapcsolat. Ez így teljesen komolytalan.
Tipikus 1. nagy szerelem, és olyan felnőttes dolog gyűrűt mutogatni a barátoknak, rokonoknak...
Most erre mit írjak? Szerintem fiatal vagy, ő is az. Szép gesztus, de ennyi. Nem látok nagy esélyt rá, hogy ebből lesz házasság, de ne így legyen.
Nekem az eljegyzés azt jelenti, hogy eldöntöttük, hogy összeházasodunk, lassan már szervezzük az esküvőt, vagy ha nagyobb lagzit akarunk, elkezdjük a pénzt gyűjteni rá, esetleg az összeköltözésre.
Annak nem találom értelmét, hogy van gyűrűn, mert jobban hangzik a menyasszony, mint a barátnő, de házasságról szó sincs, még az sem biztos, hogy össze akarunk valaha is házasodni.
Ismerek egy srácot, aki majdnem minden barátnőjének vett gyűrűt, akivel egy hónapnál tovább járt és azért volt egy pár barátnője.
Egyébként persze, lehet gyűrűt venni, meg eljegyezni, csak konkrét házassági szándék nélkül szerintem túl sok értelme nincs.
Szia, asszem egy filmbe volt egyszer, hogy nem jegygyűrűt, hanem egy ígéret gyűrűt adott a srác a csajának, mert hogy még nem volt pénze egy olyan gyűrűre, amit a lány érdemelne, meg még ő sem állt igazán készen egy eljegyzésre. Szerintem ez olyan "jut is, marad is" megoldás, egy olcsóbb ezüst gyűrűvel, vagy akár egy szép nyaklánccal.
Csak azért, hogy ő jobban érezze magát ne jegyezd el!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!