Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi lenne a legjobb?
Sziasztok. Olyan kérdésem lenne hogy mit csináljak ebben a helyzetben?
Kifejtem:
A barátnőmmel 4 hónapja vagyunk együtt, első 2 hónap nehézkes volt, de a többi már életem legszebb 2 hónapja és elmondása, viselkedése szerint neki is. Viszont már most állandóan szóba kerül az eljegyzés dolog pedig csak 4 hónap. Hozzátenném hogy ő 20 éves és suliba jár még 1-2 évig minimum, és én is 22 leszek és suliba leszek még 1-2 évig, egyetemen. Szerintem viszonylag sokszor kerül szóba az eljegyzés dolog, de sose tudok rá sokat mondani csak hogy majd , majd mert még korai mert csak 4 hónap meg suliba járunk meg ilyenek.
Néha nem tudom h komolyan mondja e, de szerintem igen mert végülis ez nem házasság CSAK eljegyzés. Nem tudom h attól tart e esetleg h szétmegyünk vagy valami.
A probléma ezzel hogy én nem érzem magam annyira felnöttnek ehhez, mert ez már olyan komolynak hangzik. Vagy netán ez hülyeség, rosszul gondolkozom? Mert én mindennél jobban szeretem csak nem érzem magam ehhez elég felnöttnek. Van olyan haverom aki 21-22 évesen eljegyezte a barátnőjét de ő nem tudom h hogy érezte ezt a dogot. Nem az hogy nem vagyok biztos benne h ő kell mert de, ő kell nekem. csak az hogy még túl fiatalnak tartom magam agyban ehhez, de lehet h ez a normális most.
Szerintetek ez hülyeség? Már simán lehetne?
Ha annyira elsöködik, nyugodtan jegyezd el egy ezüstgyürüvel, uyganis az eljegyzé SEMMIFÉLE kötelezettséget nem jelent.
Ha idövel úgy érzed, hogy mégsincs közös jövö, akkor felbontod az eljegyzést, ha meg mégis összeilletek, akkor idöbel - amikor te is úgy gondolod, hogy komoly, eljegyzed iagziból is.
Ha nem érzed természetesnek, akkor nem "kell" eljegyezned, sőt. Mindkettőtöknek késznek kell éreznie magát, neem csak neki. Te még nem tartasz ott, és nekem normálisnak is tűnik ez, hiszen 2 jó hónap után nem szaladunk az oltár elé általában. Ugyanakkor nagyon jó, hogy felelősen gondolkodsz a jövőtökről, iskoláról is.
Attól, hogy ez nem házasság, csak eljegyzés, attól ez még felelősségteljes dolog. Lehet, hogy ő pár okból sürgetné, de nyugodtan elmondhatod neki ezt így, ahogy itt. Hogy jó vele, de még fejben nem tartasz ott.
Ha nem érzed úgy, hogy még eljegyeznéd (nekem pl. ez az idő, főleg ennyi idősen még édeskevés lenne, nem is ismeritek egymást rendesen, ahol az ismerni at jelenti, hogy nem láttátok huzamosabb időn keresztül egymást, hogy kihívásokkal teli helyzetben ki hogyan viselkedik, nem oldottatok meg még együtt elég problémát, stb.), akkor mondd meg neki, hogyha így van, hogy te házasságpárti vagy, és x év múlva szeretnél házasságot/gyereket, és hogy az eljegyzést úgy szeretnéd, a utána 1 éven belül meglenne a házasság is.
Nem kell konkrét dátumot mondani, de években mérve megértem, ha tudni akarja, és akkor legalább addigis nem fog nyaggatni, hanem megnyugszik, és nyugodtabban félre tudja tenni a témát.
Tisztázni kellene, hogy mit jelent számotokra az eljegyzés.
egy gyürü, amit megkap aztán 10 év mulva is csak eljegyezve vagytok.
Vagy eljegyzés és egy éven belül házasság.
Èn 34 éves vagyok, és azt gondolom, hogy semmi baj nincsen ha valaki nem házaosdik össze, de még is életüket együtt családban élik le.
Ha viszont valaki eljegyzést art, akkor egy éven belül legyen házasság is, mert akkor van értelme az eljegyzésnek.
Azt is tisztázzátok, hogy akartok-e házasságot valamikor az éltetekben, vagy inkább csak együttélés. Hogy mi az elképzelésetek maga a házzaság tényéröl, gyermek vállalásról. Mikorra gondoltátok, hogy ideális lenne házasodni(pl 30 évesen karrier után, pl 25 évesen iskolák után vagy soha).
Igaz, hogy az eljegyzés semmiféle kötelezettséget nem jelent, de olyan kiábrándító hogy manapság minden 3. 18-23 éves ezzel szórakozik, és nekik ez természetes, holott egyáltalán nem az hogy 3-4 hónap ismertség után meghoznak egy ilyen döntést.
A barátnőd mit mond konkrétan? Célozgat vagy oda is mondja neked hogy jegyezd el?
Írod, hogy nem érzed magad elég felnőttnek erre, nem vagy kész rá, akkor szerintem ne vegyél gyűrűt0 csak azért mert ő már rá van izgulva 4 hónap után, akkor se ha nincs semmiféle kötelezettsége...
Persze ha te is divat eljegyzést akarsz mint a mai korodbeliek akkor tedd meg, és viszont várnék rá, és olyan lánynak (akár neki akár másnak) adnék gyűrűt akinek tényleg akarok, és nem érzem késztetésnek, és nem 4 hónap után, unszolás nélkül...
Az a baj h néha én is csak hülye kifogásnak tartom ezt a részemről mert van más dolog is amiben nem érzem magam annyira felnöttnek, persze a kapcsolatunkon kívüli mindennapi dolgok. Ezért érzem néha h csak az én butaságom, és lehet h ez már adna egy tartást nekem h végülis nem vagyok már 5 éves.
Egyébként én szeretem őt, és 100%ra tudom hogy ő is engem!
4 hónapja vagyunk együtt, csak 2 hónapja élünk együtt.
Persze nem most gondoltam, hanem vagy a szülinapja körül amikor fél évesek leszünk kb, vagy akkor amikor szeptemberben 1 évesek. Esküvő meg persze csak suli után ha már lesz munka, és persze ha addig nem romlik el semmi. Szóval ez nem csak látatlanba egy eljegyzés hanem esküvőről is gondolkodtunk hogy azt mikor, de ugye azt meg is beszéltük h majd suli után, meló után.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!