Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Feleségül vehetem így? Talán...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Feleségül vehetem így? Talán jobb lenne, ha lemondanám az egészet.

Figyelt kérdés
Két év kapcsolat után megkértem a kedvesem kezét. Fél éve élünk együtt, mindketten keresünk, nagyjából azonos arányban fizettük a költségeinket. Sose kérdeztük, mennyit keres a másik, bár úgy gondoltam, nagyjából képben vagyunk. Erre most, lánykérés után pár héttel a kedvesem leültetett, hogy a jegyesség már komoly elköteleződés, szeretne erről is beszélni... és kiderült, hogy a fizetése több mint duplája az enyémnek! Teljesen padlót fogtam. Őt azt mondja, nem zavarja, de engem igen... Nem vagyok hímsoviniszta, szeretem őt és büszke vagyok rá, de nem tartom helyesnek, hogy úgymond élősködjem rajta. Neki még nem mondtam, de azon gondolkodom, el kellene napolni az egész esküvő témát, amíg ez a helyzet. Megpróbálhatok jobban fizető állást találni, de lutri, és szeretem is a helyem... Túlaggódom? Nagyon kéne pár objektív vélemény, mert nem látok tisztán.
2014. dec. 6. 15:21
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:
17%

Itt nagyon sokan felelőtlenül azt mondják, egyáltalán nem lesz ezzel gond, miközben egyáltalánnem ismerik a kérdező nőjét.

Őt max. csak ő ismerheti valamennyire.

2014. dec. 6. 21:23
 32/39 anonim ***** válasza:
100%

#30: És hány pasi van, aki visszaél ezzel? AKi azt mondja, én keresem a pénzt, te "csak" a háztartást vezeted és a gyerekeket neveled???

Ugye, ugye???

2014. dec. 6. 22:05
 33/39 anonim ***** válasza:
31%

Teljesen mindegy hány pasi van, itt nem az számit, hogy milyen nemű az, aki visszaél, hanem az hogy maga a visszaélés megtörténik e, lehetőséget adunk e erre.

Attól nem lesz jobb a kérdezőnek ha ilyen helyzetbe kerül, hogy mások is visszaélnek ezzel, akármilyen is a nemük...

Ez, a hatalmi harcok nemtől függetlenek...

2014. dec. 6. 23:04
 34/39 anonim ***** válasza:
50%
Ja, igen, előfordul, hogy az egyik fél visszaél az anyagi helyzetével. Ők szokták hitegetni a párjukat az esküvővel, mert ha ténylegesen elveszik és aztán válnak, többet veszítenek, mint nyernek.
2014. dec. 6. 23:33
 35/39 anonim ***** válasza:
67%
Nem csak anyagilag lehet visszaélni egy anyagi helyzettel...
2014. dec. 7. 00:25
 36/39 anonim ***** válasza:
Nos szerintem nem az a kérdés, hogy baj-e, ha az egyik fél jobban keres, hanem hogy házasodjon-e az, aki nem ismeri a párja jellemét.
2014. dec. 7. 01:08
 37/39 anonim ***** válasza:

Ha megosztja a kérdező az aggályait a párjával, kicsit jobban megismerheti a jellemét.

Talán ép anyira, hogy eldönthesse, házasodjon e vele, vagy se...

2014. dec. 7. 01:35
 38/39 anonim ***** válasza:
100%
Ha eddig szóba sem kerül, hogy ki mennyit keres és minden jól működött, akkor nem jelenthet problémát. Engem viiszont aggasztana a Te hozzáállásod: te a pénzben méred a férfiasságodat? Magasabbrendűnek gondolod azt, aki többet visz haza, és te szeretnél az a magasabbrendű lenni? Engem inkább te aggasztanál, ha ilyen a hozzáállásod, és nem az, hogy többet keresek...
2014. dec. 7. 06:53
 39/39 anonim ***** válasza:
0%
Ha ez segít, az élethelyzetek változnak, nem tudni, neki meddig lesz meg ez a munkája, ráadásul ha gyereket is vállaltok, akkor ő úgyis a te fizetésedre lesz jobban utalva. Ketten vagytok egy csapat, azért vagytok egymásnak, hogy támogassátok egymást akkor is, amikor valamelyikőtöknek éppen jobban megy, mint a másiknak. Én előbb elmennék a helyedben egy családállításra, vagy pár alkalomra egy pszichológushoz, hogy ezt magamban rendbe tegyem. Nálunk is többször változott már a férjemmel a felállás, hogy éppen ki keres többet. Volt olyan, hogy hosszabb időn keresztül keretem többet, mint ő, mert akkor éppen az én munkámat fizették meg jobban, de most például ő keres többet. Ha megszületik a gyerekünk, átmenetileg ő fog többet kapni az első pár hónapban, utána viszont ő fog otthon maradni, és én többet dolgozni. A kapcsolat során, meg ha összeházasodtok, akkor már a te sikered is az, ha ő sokat keres, és az állását meg tudja tartani, hiszen már közös céljaitok vannak, és egymás sikereire nagyban kihat az otthoni helyzet.
2014. dec. 7. 13:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!