Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Feleségül vehetem így? Talán...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Feleségül vehetem így? Talán jobb lenne, ha lemondanám az egészet.

Figyelt kérdés
Két év kapcsolat után megkértem a kedvesem kezét. Fél éve élünk együtt, mindketten keresünk, nagyjából azonos arányban fizettük a költségeinket. Sose kérdeztük, mennyit keres a másik, bár úgy gondoltam, nagyjából képben vagyunk. Erre most, lánykérés után pár héttel a kedvesem leültetett, hogy a jegyesség már komoly elköteleződés, szeretne erről is beszélni... és kiderült, hogy a fizetése több mint duplája az enyémnek! Teljesen padlót fogtam. Őt azt mondja, nem zavarja, de engem igen... Nem vagyok hímsoviniszta, szeretem őt és büszke vagyok rá, de nem tartom helyesnek, hogy úgymond élősködjem rajta. Neki még nem mondtam, de azon gondolkodom, el kellene napolni az egész esküvő témát, amíg ez a helyzet. Megpróbálhatok jobban fizető állást találni, de lutri, és szeretem is a helyem... Túlaggódom? Nagyon kéne pár objektív vélemény, mert nem látok tisztán.
2014. dec. 6. 15:21
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
97%

Mikor mi összejöttünk, én dolgoztam, párom még tanult, ergo eltartottam. Aztán elkezdett dolgozni, én ültem vissza az iskolapadba, ő tartott el. Utána mind a ketten dolgoztuk, párom keresett többet. Becsődölt a cég ahol dolgozott, de szerencsére gyorsan szerzett új állást, de akkor én kerestem jobban. Most talált egy jobban fizető állást, megint ő fog jobban keresni.

Ez nem alá-fölé rendelt szerep, hanem csapatjáték. Együtt építitek a közös jövőtöket, és hol az egyik hoz haza többet hol a másik, de a cél, amire felhasználjátok közös.

Lehet, hogy pár év múlva kapsz egy olyan lehetőséget, hogy többet keresel, mint az asszonyka.

Mi örültünk egymás sikereinek, meg a plusz pénz jól is jön, költhetjük magunkra, illetve hamarabb összejön a lakáscsere :)

26N

2014. dec. 6. 16:56
 22/39 anonim ***** válasza:
66%
Ha az én párom ezen így kiakadna, én hagynám el őt, épp elég beteg pasival volz dolgom.
2014. dec. 6. 17:15
 23/39 anonim ***** válasza:
73%
Rokonoméknál is ez a helyzet, soha nem volt belőle probléma. Annyi,hogy gyes-re a férfi ment,mert így kevesebb fizu esett ki. De ebből sem volt probléma. Szerintem ez nem akadály,de megértem, hogy zavar. Mégis férfiből vagy és nem esik jól az egódnak. Nyugi,a barátnődet ez egyáltalán nem zavarja, téged se zavarjon.
2014. dec. 6. 17:32
 24/39 anonim ***** válasza:
95%

Mi eddig egyformán kerestünk kb, most viszont nekem szó szerint megduplázták a fizetésemet. Most akkor a férjemnek el kellene válnia tőlem? Érdekes, benne nem merült fel, hogy ez ilyen eget rengető probléma lenne, ahogy bennem sem. Mivel nálunk nincs enyém-tied, közös a pénz, mindketten egyformán örülünk annak, hogy most sokkal több pénzÜNK van, mint eddig.

N26

2014. dec. 6. 18:32
 25/39 anonim ***** válasza:
65%
A XI. században túl kéne lépni azon, hogy a férfi keres többet.
2014. dec. 6. 18:59
 26/39 Bence_ ***** válasza:
41%

Értem, hogy bántja az egódat.

A fizetés csak egy paramatéter. Neki ez a paraméter nem igazán fontos.

Ezt vagy sikerül elfogadnod vagy addig agyalsz rajta ameddig szét nem mentek. Bíz magadban és hidd el, hogy neki TE vagy a jó. Azt szeretné, hogy te legyél a férje.

Mindig lesz köztetek külünbség. Tuti neki van jobb melle ;)

De ezt nyugodtan beszéld meg vele. Mert ez egy sarkalatos kérdés a számodra.

2014. dec. 6. 19:18
 27/39 A kérdező kommentje:
Nem gondoltam volna, hogy ennyi választ kapok, mindenkinek köszönöm, aki rászánta az időt. Azt hiszem, ezt tényleg benéztem. Örülök, hogy kiírtam a kérdést.
2014. dec. 6. 19:34
 28/39 anonim ***** válasza:
48%
Két éve jártok, és most derült ki, hogy a fizuja dupla annyi, mint a tied? Ez komoly? Én tudom, hogy az anyagi dolgok nem a minden, de... Szal ti miről beszélgettek úgy igazán komolyan az életben? Csak mert szerintem inkább ez a kétségbeejtő, nem az, hogy mennyivel keres többet a nőd nálad.
2014. dec. 6. 20:16
 29/39 anonim ***** válasza:
100%

Ne parázz!

Hogy eddig nem mondta el, az azt jelenti nekem, hogy elég hagyomány tisztelő a menyasszonyod, és nem tartja fontosnak, mértéknek, hogy ő keres többet.

Nem dörgölte az orrod alá, nem használta ki (nem viselkedett úgy, amit érdekes módon egy férfitől elfogadnak, hogy én keres többet, én dirigálok).

Azonkívül bármikor fordulhat a kocka. A mai világban bármi, bármikor történhet.

Én is nő vagyok, és sok évig extra jó fizetésem volt, nettó 400 felett. Aztán befuccsolt a cég, és feleannyiért kaptam csak munkát. Most kezdek majd visszajönni, de mint vállalkozó. SOkat kellett beruháznom, és szó szerint hónap végén nem volt semmim. (Ebben belejátszott egy lakás vásárlás is, hitel nélkül, mielőtt belém köt valaki, hogy hova tettem a pénzt)

EGy házasság vagyon közösség. Kinek éppen hogy megy a szekere, nem ez a lényeg, hanem hogy szeressétek egymást és legyen bizalom, ne hiúsági kérdést csinálj ebből.

EGyébként maga a kérdés egy kicsit felháborít engem. Ha a pasi keres többet, az rendben van? Persze. De fordított helyzetben minek kell önérzeteskedni? :)

2014. dec. 6. 20:42
 30/39 anonim ***** válasza:
0%
Mert van bőven olyan nő aki visszél ezzel.
2014. dec. 6. 21:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!