Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Feleségül vehetem így? Talán...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Feleségül vehetem így? Talán jobb lenne, ha lemondanám az egészet.

Figyelt kérdés
Két év kapcsolat után megkértem a kedvesem kezét. Fél éve élünk együtt, mindketten keresünk, nagyjából azonos arányban fizettük a költségeinket. Sose kérdeztük, mennyit keres a másik, bár úgy gondoltam, nagyjából képben vagyunk. Erre most, lánykérés után pár héttel a kedvesem leültetett, hogy a jegyesség már komoly elköteleződés, szeretne erről is beszélni... és kiderült, hogy a fizetése több mint duplája az enyémnek! Teljesen padlót fogtam. Őt azt mondja, nem zavarja, de engem igen... Nem vagyok hímsoviniszta, szeretem őt és büszke vagyok rá, de nem tartom helyesnek, hogy úgymond élősködjem rajta. Neki még nem mondtam, de azon gondolkodom, el kellene napolni az egész esküvő témát, amíg ez a helyzet. Megpróbálhatok jobban fizető állást találni, de lutri, és szeretem is a helyem... Túlaggódom? Nagyon kéne pár objektív vélemény, mert nem látok tisztán.
2014. dec. 6. 15:21
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
21%

Nem elhagyásról irt a kérdező, hanem elnapolásról.

Nem teljesen alaptalan az aggálya. egyes emberek visszaélnek azzal, ha többet keresnek mint a másik s ezt alapnak használják fel, hogy irányitgassák.

Van akinek nem is pénz kell ehhez más módón probálja megfogni a másik ember, zsarolni, stb.

Arra azt kellene végiggondolnod, volt e a viselkedésében erre utaló nyom, hogy téged irányitani akar beleszolni a dolgodba, stb.

Ha nem volt, ha nem érzi magát felsőbbrendűnek emiatt, hanem egyenrangu partnernek tekint, akkor nem kell elnapolni szerintem semmit.

A leg egyenesebb lenne, ha elmondanád neki, hogy mit érzel és milyen gondolatok fordultak meg a fejedben.

ha megérti, hogy neked ez a helyzet nehéz, de képes kulturáltan elmondani, hogy ö hogy áll ehhez a kérdéshez, az jó jel.

Ha azonban pl. lehülyéz mint itt egy nem túl szinvonalas megnyilvánuló, akkor valóban elkell gondolkoznod az elnapoláson illetve akár a szakitáson is.

2014. dec. 6. 15:38
 12/39 anonim ***** válasza:
9%
Vagy ha képes felháborodni azon, hogy neked önálló gondolataid érzéseid vannak, mint szintén egy másik itteni hozzászóló, sőt ráadásul még arra is merészelsz vetemedni, hogy ezeket a gondolatokat, érzéseket megoszd vele, szóval ha ez neki felháborító, akkor is érdemes valóban komolyan elgondolkozni, szabad e hozzá kötnöd az életedet.
2014. dec. 6. 15:41
 13/39 anonim ***** válasza:
86%

Érted én azon fo$ok, mert nincs egy ép eszű melóhely se, csak napszámos és kuporgatás. Ebből a szempontból ez a kérdés felháborító számomra. Na meg sokaknak csajuk sincsen, de ez épp nem is lényeges...

Másrészt teljesen értelmetlenül vagy kiakadva. Ha ennyire nem bírod elviselni, hogy tobbet keres, akkor mondd neki, hogy mondjon fel vagy szakitasz vele. Na ügye, hogy semmi értelme.

Örülj inkább te szerencsétlen.

2014. dec. 6. 15:46
 14/39 anonim ***** válasza:
93%

Igen, túlaggódod!

Miért baj, ha többet keres? Nem ezen múlik a jövőtök.

2014. dec. 6. 15:48
 15/39 anonim ***** válasza:
97%
Dehogy vagy élősködő. Egyenlően fizetitek a költségeket, esküvő után meg akár közös kasszán is lehettek (bár azt várd meg, hogy ezt ő vesse fel). Azt azért ne várd, hogy, ahogy egy előző hozzászóló írta, majd "évekig otthon ücsörög a gyerekkel", mert valszeg ő is azt látja majd logikusnak, ha a kevesebbet kereső fél marad otthon.
2014. dec. 6. 16:02
 16/39 anonim ***** válasza:
91%

Ha összeházasodtok akkor onnentól nincs te pénzed meg én pénzem. Ergo tök mindegy.

De eddig is fele - fele arányban osztoztatok a költségeken, nem értem mi a gond?

2014. dec. 6. 16:02
 17/39 anonim ***** válasza:
95%
Döntened kellene, hogy a szeretet vagy a hiúság győz benned. Ha két ember szereti egymást, ez nem okozhat problémát.
2014. dec. 6. 16:04
 18/39 anonim ***** válasza:
96%

11-es válaszolót lepontoztátok, pedig van igazság abban amit írt, na mindegy.

Kérdező.. Ugyanez a helyzet nálunk is, együtt élünk 8 hónapja, a párom többet keres mint Én, ill. már nem, mert sajnos lejjebb vitték a fizetését, de úgy néz ki, hogy most megint feljebb fogják vinni, nem is ez a lényeg. A kapcsolatunk alatt volt, hogy nem dolgoztam, mert megszűnt a munkahelyem és hiába kerestem, nem találtam semmit. Aztán végre találtam melót, bele is vágtam, így is több a fizetése a páromnak, de ez engem egyáltalán nem zavar, és ami a legjobb, hogy Őt sem. Én úgy gondolom, hogy a mai világban(Mo.-n), örülni kell annak, hogy van egyáltalán munkája az embernek és jól keres. Az már tökmindegy, hogy ki keres jobban, rég nem azt a világot éljük már, hogy ez számítson, Én úgy gondolom. Eszedbe ne jusson elnapolni az esküvőt ha valóban szereted.. Viszont a problémádat beszéld meg vele is, hogy Te mit gondolsz erről a dologról. Gondolom Te is elmondtad neki, hogy mennyit keresel, de gondolom nem akadt ki meg semmi ilyesmi.. Nem tudom, komolyan mondom, ez a kérdés fel sem merülne bennem, sőt Én örültem, hogy a párom ilyen jól keresett, és keresni is fog. De ez fordított helyzetben is így lenne. Én azt tanácsolom(Aztán vagy megfogadod, vagy nem), hogy ülj le vele, és mond el neki a problémádat, de szerintem ne említsd meg ezt az elnapolást.. Gondolom Ő várja nagyon, legalább is a Nők többsége mindig várja stb. nem hiszem, hogy annyira jól esne neki a dolog.. (Egyébként sok jó válasz érkezett a kérdésedre.)

Üdv.

2014. dec. 6. 16:20
 19/39 anonim ***** válasza:
89%
Ez szerintem egyáltalán nem baj. A szüleim 19 éve házasok, volt, hogy apám milliókat keresett havonta, aztán volt, hogy egy évig munkanélküli volt. Jelenleg is anyám keres jobban, sőt ugyanannál a cégnél dolgoznak, és rangban is apa felett áll. Bár anyám részlegén mostanában terveznek leépítéseket... A lényeg, hogy egyrészt ez nem élősködés a részedről, másrészt a mai világban senki nem lehet biztos benne, hogy meddig van munkája. Szerintem nagy hülyeség emiatt lemondani az esküvőt.
2014. dec. 6. 16:33
 20/39 anonim ***** válasza:
82%
Persze az én helyzetem más,de a férjem háromszor annyit keres mint én.. ez nem lehet szempont egy párkapcsolatban! Itt csak a férfiasságodat bántja a pénz.. keress másodállást ha ennyire zavar,de szerintem ezért feleleges elnapolni,ahogyan írtad. Szerintem a menyasszonyod sem örülne,és lehet másodszorra nemet mondana..
2014. dec. 6. 16:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!