Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Lánykérés/ eljegyzés mikor?
a barátom 22 én 21 éves főiskolás lány vagyok (23 évesen végzek), ő dolgozik.
Karácsonykor leszünk 2,5 évesek
ilyen esetben mikor esedékes, hogy megkérje a kezem?
szoktnk ilyesmiről beszélni (de nem konkrétan), hanem majd ha a feleség+férj, összeköltözés, gyerek, jövő ilyesmik :)
bár nem várom még, de szoktam rajta titokban gondolkodni, de szerintem nem vagyok felkészülve rá még, csak érdekel, hogy kinek mi erről a véleménye.köszönöm : )
Nem mondtam, hogy senkinek nem jön össze a korán kötött házasság, de én több olyat ismerek, akinek nem, mint akinek igen. És az ember úgy megy férjhez, hogy úgy érzi, örökké fog tartani..:)
Egyébként nem a házasságra írtam, hogy személyiségformáló hatása van. Szép is lenne, ha ez bármit megváltoztatna a kapcsolatotokon, ha jobban vagy kevésbé szeretnétek tőle egymást! Én arról beszéltem, hogyha kikerülsz az egyetemről, teljesen más életbe csöppensz, dolgozni fogsz, dolgozó és családos emberekkel fogod együtt tölteni a napjaidat, nem pedig főleg diákokkal, teljesen új perspektívák nyílnak meg előtted, és akkor fogsz leginkább tisztában lenni azzal, hogy mi a fontos számodra az életben, és ezt megkaphatod-e a párodtól. Nem hiszem, hogy lenne nagyobb vízválasztó annál, amikor az ember a iskolából kikerül az önálló életbe, akkor is, ha egyébként dolgozik tanulás mellett. De ha most még nem akarod az eljegyzést, akkor valószínűleg úgyis valahogy úgy fog alakulni az időpont, ahogyan írtam.. Szerintem a barátod is úgy lehet vele, hogyha valamihez köti a dolgot, akkor az a diplomád, amikor egy korszak lezárult. Mivel ő dolgozik, már biztosan tudja, milyen változást hoz a tanulmányok befejezése.
Kérdező!
Ne csüggedj, én hiszek abban, hogy tarthat örökké egy kapcsolat mely tini korban köttetett. Van egy mélységük, amit nem érthet az, aki nincs benne.
Persze egyetértek abban az egyik válaszadóval, hogy ebben a korban (19-20) azért még köszönő viszonyban sem vagyunk a fenőrrkori önmagunkkal, sokat változunk.
Mi 17 éves korunk óta vagyunk együtt, érettségi, egyetem, mesteri, első munkahely, mindent együtt éltünk át, és nincs még egy ember, aki annyira ismer, mint a párom, nincs még egy ember, aki annyi mindent tud rólam, mint a párom. GYakorlatilag semmi titkom nincs előtte. Együtt nőttünk fel, együtt éltünk át olyan dolgokat, amik felnőtté tettek bennünket és a kapcsolatunkat. Fontos döntéseket hoztunk meg együtt, volt amelyik nehéz volt, de együtt csináltuk. Tavaly volt az eljegyzésünk és augusztusban lesz az esküvőnk.
Szóval nem gondolom,hogy nincsen helye fiatalon, vagy egyetemistaként az eljegyzésnek, de csakis akkor, ha mindketten érzitek, hogy ez megerősít benneteket.
Én kívánok Nektek szép pillanatokat együtt és szép eljegyzést, ha eljön az ideje! :)
24-N
diplomázz le, dolgozz, költözzetek össze, aztán hajrá
minek mennyasszonynak lenni, ha esküvő nem lesz a közeli jövőben?
Nincs az eljegyzéssel semmi gond. Nem kötelező 1 éven belül házasodni:) akkor házasodtok amikor akartok. Baráti körben van egy pár. 7 éve vannak együtt. Az eljegyzésük 3 éve volt, pont 2 héttel a mi esküvőnk után. Még nem házasodtak össze, és az ég világon senki nem sürgeti őket.:)
Egy másik lány ismerősöm 12 éve van a vőlegényével, és 2 éve volt az eljegyzésük, szintén nem házasok még.
Az eljegyzés csak a szándék kifejezése, hogy majd, amikor ti úgy gondoljátok, össze akartok házasodni, együtt leélni az életeteket. Ez lehet akár 5 év múlva is ha ti azt szeretnétek. Szerintem annyi a lényeg, hogy beszéljétek meg eljegyzés esetén, hogy kb mennyit akartok várni az esküvővel. Így elkerülhetők a félreértések, és a " miért nem vett el 6-8-10 év együtt élés után illetve x számú gyerek után sem" kérdések.
Szerintem akkor időszerű, mikor belátható határidőn belül az esküvő is meglesz.
Mi másfél éve vagyunk együtt a barátommal, ő 26 és fél, én 25 leszek hamarosan, de most végzünk az egyetemen és nincs még állandó keresetünk, így még nem lenne értelme házasodni, tehát az eljegyzés is ráér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!