Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Lánykérés/ eljegyzés mikor?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Lánykérés/ eljegyzés mikor?

Figyelt kérdés

a barátom 22 én 21 éves főiskolás lány vagyok (23 évesen végzek), ő dolgozik.

Karácsonykor leszünk 2,5 évesek

ilyen esetben mikor esedékes, hogy megkérje a kezem?

szoktnk ilyesmiről beszélni (de nem konkrétan), hanem majd ha a feleség+férj, összeköltözés, gyerek, jövő ilyesmik :)

bár nem várom még, de szoktam rajta titokban gondolkodni, de szerintem nem vagyok felkészülve rá még, csak érdekel, hogy kinek mi erről a véleménye.köszönöm : )

2014. nov. 26. 13:55
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
52%
Ha jól olvasom, a párod 19, te pedig 18 voltál, mikor megismerkedtetek. A 2,5 év már elég alap lenne egy házassághoz, de ebben a korban és életszakaszban még korai. Gondolom most komolyan gondoljátok, hogy együtt élitek le az életeteket, és hát legyen is így, a házasságkötés viszont elég elhamarkodott lenne 24 éves korod előtt, vagyis mielőtt megszerzed a diplomád és kikerülsz a való életbe. Ott még súlyos személyiségformáló hatások fognak érni, szóval bármi előfordulhat. Nem érdekel, ha naiv emberek lehurrognak, mindenkinek volt a korodban olyan szerelme, akivel úgy gondolta, örökké tart, de keveseknek lett végül tényleg úgy. Én azt gondolom, mihamarabb költözzetek össze, ismerjétek meg egymást úgy is, hogy együtt éltek. A leánykérés tulajdonképpen bármikor jöhet az összeköltözés után/vele egyszerre, ha már hosszabb ideje úgy érzitek, akarjátok.. Ha ez segít nektek tovább mélyíteni a kapcsolatotokat, akkor nincs miért visszakozni. A házassággal és gyerekekkel viszont várjatok még 3-4 évet. Annyi kell ahhoz, hogy mindkettőtöknek legyen elég élettapasztalata ahhoz, hogy felelősségteljes döntést hozzatok, ha egymást választjátok.
2014. nov. 26. 15:03
 12/20 A kérdező kommentje:
egy szóval nem írtam, hogy házasodni akarok máris azonnal...félreértés ne essék..:) és nem hiszem hogy személysiégromboló hatása lenne annak, ha valakik szeretik egymást és 24 éves kork előtt megházasodnak..bár én még mindig csak eljegyzésről beszélek.. nem házasságról, hiába vele jár és ahhoz tartozik, azon a szinten gondolkodom ebben az eljegyzés dologban ahogy a 6-os válaszoló is leírta. és fiatalnak tartom még magnk az eljegyzéshez is, nemcsak a házassághoz, de már gondolkodtam rajta , de mint írtam nem vagyok rá felkészülve... és ha menyasszony is lennék..én nem kapkodnék az esküvővel...kiélvezném h menyasszony lehetnék.:) de ez még nem itt van korai is erről gondolkodni, azért köszönöm a választ..bár még megjegyezném ismerek egy gyönyörű házaspárt, ahol 23 éves volt az ara és nemsokkal idősebb a vőlegény, 2006ban volt az esküvőjük, 3 kisgyereket nevelnek és boldogok. nem hiszem, hogy bármilyen káros hatása lenne annak ha valaki 24 év előtt házasodik..max ha fériről beszélünk..mert általában ők idősebbek a nőnél, de ez sincs sehol így.. szóval még ráérünk ez tény :) de! nekem az sem tetszik, hogy pl valaki túlságosan eltolja az esküvőt. bár kinek mi a jó. én nem közéjük tartozom :) elfogadok mindent.
2014. nov. 26. 15:18
 13/20 A kérdező kommentje:
házasodni diploma szerzés előtt még nem szeretnék, :) de menyasszony akkorra már lehetek ennyi. köszönöm a válaszokat!:)
2014. nov. 26. 15:22
 14/20 anonim ***** válasza:

Nem mondtam, hogy senkinek nem jön össze a korán kötött házasság, de én több olyat ismerek, akinek nem, mint akinek igen. És az ember úgy megy férjhez, hogy úgy érzi, örökké fog tartani..:)

Egyébként nem a házasságra írtam, hogy személyiségformáló hatása van. Szép is lenne, ha ez bármit megváltoztatna a kapcsolatotokon, ha jobban vagy kevésbé szeretnétek tőle egymást! Én arról beszéltem, hogyha kikerülsz az egyetemről, teljesen más életbe csöppensz, dolgozni fogsz, dolgozó és családos emberekkel fogod együtt tölteni a napjaidat, nem pedig főleg diákokkal, teljesen új perspektívák nyílnak meg előtted, és akkor fogsz leginkább tisztában lenni azzal, hogy mi a fontos számodra az életben, és ezt megkaphatod-e a párodtól. Nem hiszem, hogy lenne nagyobb vízválasztó annál, amikor az ember a iskolából kikerül az önálló életbe, akkor is, ha egyébként dolgozik tanulás mellett. De ha most még nem akarod az eljegyzést, akkor valószínűleg úgyis valahogy úgy fog alakulni az időpont, ahogyan írtam.. Szerintem a barátod is úgy lehet vele, hogyha valamihez köti a dolgot, akkor az a diplomád, amikor egy korszak lezárult. Mivel ő dolgozik, már biztosan tudja, milyen változást hoz a tanulmányok befejezése.

2014. nov. 26. 15:26
 15/20 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen:) egyébként teljesen igaz, és bocsánat én néztem félre, ezt a személyiségrombolós dolgot, de igen és örülök, hogy vannak még olyan emberek, akik intelligens szép választ adnak! :)
2014. nov. 26. 15:30
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező!

Ne csüggedj, én hiszek abban, hogy tarthat örökké egy kapcsolat mely tini korban köttetett. Van egy mélységük, amit nem érthet az, aki nincs benne.

Persze egyetértek abban az egyik válaszadóval, hogy ebben a korban (19-20) azért még köszönő viszonyban sem vagyunk a fenőrrkori önmagunkkal, sokat változunk.

Mi 17 éves korunk óta vagyunk együtt, érettségi, egyetem, mesteri, első munkahely, mindent együtt éltünk át, és nincs még egy ember, aki annyira ismer, mint a párom, nincs még egy ember, aki annyi mindent tud rólam, mint a párom. GYakorlatilag semmi titkom nincs előtte. Együtt nőttünk fel, együtt éltünk át olyan dolgokat, amik felnőtté tettek bennünket és a kapcsolatunkat. Fontos döntéseket hoztunk meg együtt, volt amelyik nehéz volt, de együtt csináltuk. Tavaly volt az eljegyzésünk és augusztusban lesz az esküvőnk.

Szóval nem gondolom,hogy nincsen helye fiatalon, vagy egyetemistaként az eljegyzésnek, de csakis akkor, ha mindketten érzitek, hogy ez megerősít benneteket.

Én kívánok Nektek szép pillanatokat együtt és szép eljegyzést, ha eljön az ideje! :)

24-N

2014. nov. 26. 18:53
 17/20 anonim ***** válasza:

diplomázz le, dolgozz, költözzetek össze, aztán hajrá

minek mennyasszonynak lenni, ha esküvő nem lesz a közeli jövőben?

2014. nov. 27. 09:31
 18/20 anonim ***** válasza:

Nincs az eljegyzéssel semmi gond. Nem kötelező 1 éven belül házasodni:) akkor házasodtok amikor akartok. Baráti körben van egy pár. 7 éve vannak együtt. Az eljegyzésük 3 éve volt, pont 2 héttel a mi esküvőnk után. Még nem házasodtak össze, és az ég világon senki nem sürgeti őket.:)

Egy másik lány ismerősöm 12 éve van a vőlegényével, és 2 éve volt az eljegyzésük, szintén nem házasok még.

Az eljegyzés csak a szándék kifejezése, hogy majd, amikor ti úgy gondoljátok, össze akartok házasodni, együtt leélni az életeteket. Ez lehet akár 5 év múlva is ha ti azt szeretnétek. Szerintem annyi a lényeg, hogy beszéljétek meg eljegyzés esetén, hogy kb mennyit akartok várni az esküvővel. Így elkerülhetők a félreértések, és a " miért nem vett el 6-8-10 év együtt élés után illetve x számú gyerek után sem" kérdések.

2014. nov. 27. 14:17
 19/20 anonim ***** válasza:
53%

Szerintem akkor időszerű, mikor belátható határidőn belül az esküvő is meglesz.

Mi másfél éve vagyunk együtt a barátommal, ő 26 és fél, én 25 leszek hamarosan, de most végzünk az egyetemen és nincs még állandó keresetünk, így még nem lenne értelme házasodni, tehát az eljegyzés is ráér.

2014. nov. 28. 17:39
 20/20 anonim válasza:
23 éves vagyok, 7,5 éve vagyunk együtt párommal, aki 27 éves. Nagyon fiatalon kerültünk össze, de annyira jó kapcsolatunk van, hogy az hihetetlen, ráadásul a közös baráti körünkben is hasonló párok vannak. Mi most fogunk össze költözni, eddig én is suliba jártam, most kaptam munkát, gyűjtögetünk, egyelőre albérletbe megyünk, aztán saját ház. Szép dolog a leánykérés, de szerintem az, hogy egy több százezer forintos gyűrűt hordasz az ujjadon, az kevésbé fontos, mint hogy közös jövőt tudjatok kezdeni. Nálunk legalábbis ez a fontossági sorrend. Ha meglesz a lakásunk, be lesz rendezve, nem kell már másra költeni, akkor ráérünk ilyen dolgokkal is foglalkozni. Én az mondom, egy eljegyzés, esetleg egy házasság és a vele járó papír nem változtat a kapcsolaton, ha szeretitek és tisztelitek egymást, enélkül is lehet gyönyörű, boldog jövőtök. Amúgy meg az egész leánykérést meg esküvőt hülyeségnek tartom addig, amíg a pár 2-3 évet nem élt együtt (nem anyuciék házában eltartva, közös szobában, hanem külön háztartást vezetve, önállóan boldogulva!), ott derül ki igazán, hogy képesek vagytok-e a közös jövőre, addig nem is nagyon érdemes a gyűrűket és a gyerekeket tervezni.
2014. dec. 3. 15:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!