Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy működik ez gyűrű téma? Minden lent
A lánykéréshez adott gyűrű nem eljegyzés, hanem amerikai szokás csak.
A lánykéréshez nem kell semmi, csak megkérdezni a lányt, hogy hozzád megy-e? Ha igent mond, akkor megveszitek a jegygyűrűket, eljegyzéskor a bal kezetekre húzzátok, esküvőkor a jobb kézre kerül át. Kaphat a lány a jegygyűrű mellé kísérő gyűrűt.
Csak ma divat a kísérő gyűrűt lánykéréskor adni, és azt hinni, hogy ez az eljegyzés.
A leánykérő és eljegyzési gyűrű egy és ugyanaz.
Egy jellemzően egy diszkrét köves gyűrű (vagy kinek-kinek igénye és ízlése szerint)
Ezzel kérjük meg a választott kezét, ha rendeztek eljegyzési ebédet/vacsorát ott jelképesen ugyanezt a gyűrűt kapod meg, vagy ha az eljegyzésre már készen vannak a karikagyűrűk, akkor azt húzzátok fel mindketten (európai szokás szerint) a bal gyűrűsujjra, majd a házasságkötéskor átkerül a jobbra.
A leánykéréskor kapott köves gyűrű a házasságkötéskor kísérőgyűrűvé válik, hordhatod a jobb ujjadon a karika mellett, vagy a balon szólóban.
Lánykéréshez nem kell gyűrű, hanem csak egy kérdés és egy igen. :)) De igazából házasságkötéshez sem kötelező.
Nálunk úgy szokás, hogy a lánykéréskor nincs semmi, hanem utána együtt a pár megveszi a karikagyűrűket, amiket felhúznak bal kézre. Ugyanez a gyűrű átkerül jobb kézre az esküvőn.
Ma nagy divat a letérdelős, meglepetés, kövesgyűrűs lánykérés, ami nekem személy szerint nem tetszik, mert a nő kap egy ajándékot, aztán kész, pedig az eljegyzés már a komoly elhatározás és összetartozás jele, és ha már szeretnénk ezt látható szimbólumokkal megmutatni, akkor kifejezőbb a párban vásárolt karikagyűrű, amit mindkét fél hord. Ráadásul a karikagyűrű egy elég egyértelmű jel, míg kövesgyűrűből nekem is van már vagy öt, pedig nem vagyok menyasszony...
6-os! Nagyon rosszul emlékszel, vagy anyukád nem magyar településen élt. Én 80 éves vagyok, sok felé jártam az országban, de a lányt soha nem köves gyűrűvel kérték meg, legfeljebb egy szák virággal, minden felhajtás nélkül. Az az eljegyzéskor csak kísérőgyűrű volt (ha elég jómódú volt a vőlegény), de ez nem volt kötelező.
A lánykéréshez gyűrű, extra helyszín, letérdelés csak a mai sznoboknál lett trendi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!