Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mikortól lesz menyasszony a lányból? Az eljegyzés, vagy a lánykérés után?
Nekünk nem volt hivatalos eljegyzésünk (utólag csak bejelentettük mindenkinek, mint tényt), mégis, ettől én még menyasszony voltam az esküvőnkig :)
Szóval ha a házasulandó felek egymás előtt egyértelműen kijelentik, hogy házasodni készek a közeljövőben, akkor szerintem onnantól jegyeseknek tekinthetők.
A magyar hagyományok szerint az eljegyzés két karikagyűrűvel történik. Lehet ragozni, de ez van....Nem rosszból mondom, mindenki saját maga eldöntheti, hogy a jegyességet, mikortól gondolja, vállalja fel.
Az amerikai hagyomány megint más.
Nekem is köves gyűrűvel kérték meg a kezem, tehát nem elítélem, vagy ilyesmi távol álljon tőlem. Utána megvettük és hordjuk a karikát is, amit esküvőkor a másik ujjunkra húzunk.
A magyar hagyomány viszont akkor is a két karikagyűrűvel történő eljegyzés.
"Mi a különbség a kettő között?"
Pl az, hogy a lány mondhat nemet is. Ebből értelemszerűen következik, hogy a lánykéréstől még nem menyasszony valaki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!