Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Megszeretném kérni a párom kezét, ezt gyűrűvel vagy gyűrű nélkül?
Ki kéne puhatolnod, hogy mit szeretne a lány. Egyszerű gyűrű nélküli "mi lenne ha összeházasodnánk?"-ot vagy körítéses lánykérést.
És ez nem attól függ, hogy mi a magyar szokás.
Én pl. pont olyan egy köves gyűrűt kaptam mint a limonádé amcsi filmekben, és pont ilyenre is vágytam, mert mindig felsóhajtottam ilyen filmes jelenetnél (nem szándékosan, nem célzásként, hanem tényleg ez volt az önkéntelen reakcióm), és a párom erre felfigyelt. Szóval ő pont ilyen filmes gyűrűt vett nekem.
Az a lényeg, hogy milyen típusú a lány. Én falra másztam volna, ha hagyományos, apámtól engedélyt kérő vacsorás eljegyzést kellett volna rendezni két karikagyűrűvel.
Ez attól függ te/ti mit szeretnétek.
De én pl jobban örülnék ha gyűrű nélkül kérne meg és együtt választanánk egy kísérő(köves) gyűrűt amit a jegyesség alatt viselhetek. Ennek pusztán annyi az oka, hogy nagyon kevés ékszer tetszik és nyilván egy ilyet minden nap hordanék de ha nem tetszene amit vesz a párom elég gáz lenne megmoondani neki. Persze ha 100% biztosan tudsz olyan gyűrűt választani ami tetszene neki akkor nyugodtan kérd meg gyűrűvel :)
"Ja, jön itt a sok magyar ősanya, hogy gyűrű nélkül, mert majd megvesztek volna egy szaros gyűrűért, csak nem adott nekik a franc se, csak Maari, legyen oszt lákodalom vagy ne legyen?"
Biztosan. :)) Megvesznék egy szaros gyűrűért? Van már vagy 8 kövesgyűrűm itthon, mit kezdjek még eggyel? Ja, hogy a "lánykérős" más? Nekem mondjuk a karikagyűrű jelenti az eljegyzést, mert az párban van és a férfi is hord, így kifejezi az összetartozást. A kövesgyűrű csak egy ajándék.
Egyébként igazából itt nem tud senki neked tanácsot adni, mert ez teljesen egyénfüggő dolog, hogy kinek mi a szimpatikus. Egyszer nálunk is már szóba került valami kapcsán az eljegyzés, és akkor meg is ragadtam az alkalmat és megmondtam a barátomnak, hogy ha véletlenül egyszer úgy dönt, hogy megkér, akkor ne költsön kövesgyűrűre, mert hülyeségnek tartom, majd karikagyűrű legyen, amit együtt választunk ki és felesbe álljuk.
szuper
lesz gyűrűcske
csak nem megyek letámadni Őt a nélkül értitek hehe
hogy nézne mán ki? :-D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!