Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért nem tud őszinte lenni velem? Szerintetek mit akar valójában?
Szóba hozni már nem merem. 6éve vagyunk együtt,együtt is élünk.Elvileg mindketten szeretnénk házasságot ,pár év múlva családot.
Az eljegyzés témát kb. 2 éve én hoztam szóba. Hogy szeretném majd a közeljövőben.Azt mondta ő is,ennyibe is maradtunk(gondoltam majd lép). Nem hoztam szóba ,ellenben ő pár hónaponként elmondta,hogy ő már nagyon szeretne eljegyezni, csak anyagilag sajnos még nem engedheti meg magának.(szomorúan,mint akit bánt az egész) Egy év után kibukott belőlem,hogy nem gondolom,hogy csak anyagi akadálya van,mert akkor már régen megoldhatta volna.Akkor is épp új autóra gyűjtött és arra rakta a pénzt félre(nem keveset.)Meg előtte új számítógép, hangfal stb.Ráadásul ismer el se fogadtam volna drága gyűrűt(meg nem is venne),elég lett volna a legolcsóbb is.
Az zavart,hogy ilyen indokkal szerel le,ha azt mondta volna,hogy nem áll készen rá, azt megértettem volna,de ez azért nem esett jól.Ezt elmondtam neki,mire elkezdett sírni! De komolyan nekem kellett vigasztalnom.Azt mondta igazam van, sajnálja, nem tudta,hogy nekem ez ennyire fontos?,de most már tudja,amúgy is legkésőbb nyáron szeretne már megkérni.Ez még télen volt.(Azóta persze az új autója régen megvan) Többször nem került szóba a téma, itt volt a nyár,évforduló semmi se történt. Nem is érzem azt,hogy tervezné.Mintha elfelejtette volna.Mint írtam szóba hozni már nem merem. De nem értem miért csinálja ezt és,hogy miért beszél a levegőbe?Teljesem tanácstalan vagyok,és nagyon bánt is az egész.
25 évesek vagyunk.
29, pont innen jön ma ez a sok ellentét... mert ugye ha magát a szót megnézed, HÁZasság, HÁZ, HÁZtartás, ez régen a pár összeköltözését jelentette, a közös élet kezdetét - ami VALÓBAN egy új szint, minden kétségen felül, mert innentől már senki sem tudja a legjobb formáját mutatni mint egy randin, hanem a maga valóját fogja, innentől már nem csak a kiválasztott pillanatok közösek, hanem minden pillanat, a jó pillanat is, meg a rossz is, stb. Szóval nagy változás... (de ezt tudja mindenki itt szerintem)... és nagy elköteleződés is, mert innentől nyilván ápolod a másikat ha beteg, vigasztalod, ha rossz napja van, eltartod, ha épp megszorul, szóval felelősséget vállatok egymásért, jóban és rosszban, egészségben és betegségben:) - ez a HÁZASság valójában, az egy házban, egy háztartásban élt közös élet.
Na, ehhez ugye egy a közös kasszából kisprólt pénzből vett jeggyűrű (annyiért, amennyit simán és evidensen elköltötök évek óta sok tényleg közös dologra) meg egy polgári házasság a világon semmit nem dob, ugyanis a gyűrű valójában annyira kötelez, hogy kifizessem az ékszerésznek, az esküvő meg arra, hogy adott esetben be kell adnom egy válópert 30 ezerért.... nem ezektől fogsz se te, se én kitartani amellett a másik ember mellett jóban és rosszban, egészségben és betegségben... hanem attól, mert SZERETED. Ha nem szereted, akkor meg a világ összes jeggyűrűje és házassága sem fog visszatartani... a valódi fogadalom az "ezért az emberért én felelősséget vállalok" a szívünkben bent létezik, meg a tettekben létezik, nem kinyilatkoztatva.
(a vallás egy más téma, de tényleg vallásosok ugye nem költöznek össze előre - akinek meg annyi a vallás, hogy "de legyen templomi esküvő is, mert az olyan cool, meg a nagyi" annak pont ugyanannyit fog jelenteni, mint a polgári...)
"ha neki úgyis "mindegy"(??) hogy papír vagy nem papír? Bár én továbbra is azt állítom, hogy ez valahol normális, hogy..." - És ha nem mindegy? Ahogy magad is szépen megindokoltad...:)
Ha nem értenéd, egy norma léte eleve kétféle attitűdöt generál, van, aki megfelelni igyekszik neki, és van, aki fellázad ellene... és aki lázad ellene, annak ugyanolyan fontos a lázadás, mint a megfelelés annak, aki megfelelni igyekszik.
A csajok egyébként tapasztalatom szerint jóval kevésbé lázadók, mint a fiúk... valszeg ezért nem értik, és keresnek egyből ilyen személyes "nem szeret" meg "nem velem tervezi" indítékot, ott is, ahol ilyenről szó sincs. eszükbe sem jut, hogy a dolog nem róluk szól (őket imádják), hanem az intézményről...
Eléggé tinifelfogásod van erről.leegyszerűsítve,inkább boldogtalanná teszi azt sz embert,akit állítólag szeret,csakhogy ne kelljen behódolnia egy általa nem elfogadott normának.hát erről beszélek,hogy nekem nem kéne egy ilyen ember.
De az azért jólesik neki,ha a nő kinyalja a seggét.
Nekem itt alapvetőn a kifogásokkal lenne a bajom. Egyértelműen áltat, ezt kár bárkinek is tagadnia. Azoknak is, akik megint amiatt hőbörögnek, hogy "most a gyűrű kell vagy a szerelem?".. HA igazuk van, ha nem, ez itt teljesen lényegtelen.
A gond inkább az, hogy folyamatosan hülyére vesznek, nem tisztelnek.
Ha a párom megmondaná kerek perec, hogy ő nem akar nősülni, akkor azt még el tudom esetleg fogadni. Nekem fontos a házasság, de ha tényleg szeretjük egymást, teszünk is a boldog kapcsolatunkért, akkor oké..le tudnék mondani erről, hiszen számomra a boldog kapcsolat, a család a fontosabb.
De ha áltat, folyamatosan húzza az agyam, akkor egy idő után annyit látok az egészből, hogy kényelmes neki ez az egész, de qrvára nem velem akarja leélni az életét..
Lehet, hogy nagyon szereti a kérdezőt, de nem ezt közvetíti..ebből az egészből csak az látszik, hogy kényelmes neki és majd ha jön az igazi, akkor dobbant, a másikat meg majd fél éven belül elveszi.
A még neki áll feljebb szituációk pedig sose jelentenek jót.. sérti a gondolat is?! Hát ha ezt így kijelentette akkor baj van..
Próbálj rájönni, hogy csak a házasságot nem akarja, vagy téged nem akar. Ha előbbi, akkor próbáld rendbetenni a kpcsolatod, feltéve, hogy szereted még őt annyira, hogy esetleg házasság nélkül legyetek együtt. Ha utóbbi, akkor pedig egyértelmű.
Én az eddig írásaidból egyelőre az utóbbira tippelek.
"Eléggé tinifelfogásod van erről." - tudod kedves 35-ös, ez az ember 15 éves korában még sértés, rá vagy +30-ra már inkább ilyen májhízlalás-számba menő megállapítás, igen, tőlem meglehetősen távol áll a "polgári-konzervatív" attitűd:)))
És hát persze, mint az ember minden személyiségjegye, ez is sokat árul el róla, és ezzel szelektál is... itteni szokásos közhellyel élve nem biztos, hogy baj, ha nem akkor derül ki az összeférhetetlenség, amikor az emberfia laza csuklóból elengedné a 16 éves lányát a pasijához sikerekben gazdag jóéjt kívánva, az élete párja meg ettől a szívét markolászva kezd el agonizálni... szóval nem feltétlen baj az, ha még időben kiderülnek a nem összeférhető mértékű alapvető értékrendi különbségek, már persze, ha vannak ilyenek.
Abban viszont kétségtelenül igaza van itt néhány hozzászólónak, hogy csúnya dolog a másikat hitegetni, tehát, ha valakinek valami gondja van valamivel, az nyissa ki a száját, és mondjon igazat a párjának, becsülje meg ezzel.
Kedves Nők!
Mikor tanuljátok meg, hogy a házasság csak nektek olyan fontos, sarkalatos és csudajó dolog, amit hajtotok. Egy férfit sosem érdekel a házasság. Nektek biztonság kell, mert ez van a génjeitekben. Egy férfi az esetek nagy többségében kényszerből nősül. Az amerikai film-álom, ahol a férfi epekedik, s különböző lánykéréseket szervez a tengerparton, meg évekig böngészi előre a házassági újságokat, nem létezik. Meg a férfiak nem beszélik meg egymás között a nemi életüket, ez csak a filmekben van. S ezeknek a filmeknek az írói általában nők, mert azok írják a Romána füzeteket is. Ez egy képzelt világ. (1 pasi)
#38.
Hogy te mekkora tapló vagy remélem nem lesz nő aki összekerül veled. Meg is érdemled hogy ne legyen, mert pont olyan vagy mint a kérdező barátja. Egy önimádó egoista barom. Amúgy meg ha valóban a pasik 90 százalékát nem érdekelné a házasság, senki nem élne "boldog" házaspárként.
38
Tévedés. Férfiakat is érdekelheti a házasság:). Csak épp kevesebb pasit érdekel, mint nőt. Amúgy miért lenne kényszer a nősülés? Ki az a marha aki úgy nősül meg, hogy kényszerítve érzi magát közben? Ha így tesz, akkor azt csak magának köszönheti. Vagyis buta. Ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!