Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Valószínű, hogy csak kifogáské...

Valószínű, hogy csak kifogásként használja a gyerekeinket a párom, és valójában nem akar összeköltözni velem?

Figyelt kérdés

A párom özvegy, én elvált vagyok, egy-egy kiskamasz gyerekünk van. Azt állítja szeret, de nem akar összeköltözni, csak ha a gyerekek nagyobbak lesznek, emiatt ne legyenek konfliktusaink. Valóban eléggé máshogy álltunk a gyerekneveléshez, de szerintem meg lehetne oldani. A gondom talán az, hogy korábban én is ezt mondtam egy férfinak, akkor tényleg úgy gondoltam, hogy ez a jó megoldás, de miután megismertem a párom, már az összeköltözés tűnik jobbnak, mert szeretem. Félő, hogy én jobban, mint ő.

Egyedülálló anyukák, apukák, ti hogy gondoljátok? Csak belemagyarázom, vagy valós félelmek?

2013. febr. 7. 22:31
 1/6 anonim ***** válasza:
Én is egyedül nevelem a két fiam, van kapcsolatom, de nem élünk együtt. Én most ezt nem adnám fel, kamasz fiaim vannak (14, 16 évesek) nem szeretnék senki között egyensúlyozni. Ha együtt élnénk, úgyis lennének viták. Hiába mondaná hogy nem szól bele, nem bírná ki. Így sokkal tisztább az egész.
2013. febr. 7. 22:48
 2/6 anonim ***** válasza:
55%

Én is elváltam, kapcsolatom is van, sőt ez szerelem, a gyerekim (12, 9, 7 évesek) elfogadták és szeretik, sok közös programunk van, neki nincs gyereke. A héten 4-5 napot együtt vagyunk...szóval intenzív. De nem mernék vele összeköltözni, még így sem, kivárnám akkor itt lesz az időnk. Szerintem is sok konfliktus okoz a gyerek, és még így is--hát még ha összeköltöznénk.

Mi az valódi ok amiért össze szeretnél vele költözni?

2013. febr. 7. 23:10
 3/6 A kérdező kommentje:

Lehet igaza van, igazatok van.

Kettes!

Mármint? Nem értem. Gondolom ugyanaz mint bármelyik másik embernek, ha párja van. Nincs ebből semmi plusz előnyöm, ha például anyagiakra gondolsz, vagy hogy nem tudom egyedül nevelni a gyerekemet, vagy akármi.

2013. febr. 7. 23:13
 4/6 anonim ***** válasza:

Igen erre gondoltam, csak magamból indultam ki. A legjobban akkor akartam összeköltözni, amikor paráztam a anyagiak miatt, az önfenntartásunk miatt..érdekes, hogy te is ezt mondtad rögtön. Aztán elmúlt és élvezem, hogy szabad vagyok...és ha össze akarok majd költözni vele, akkor azt szeretném, hogy csak a valódi érzelmek, hogy mozgatnák.

Mert azért kilátásba helyeztem:)

Ketteske

2013. febr. 7. 23:19
 5/6 anonim ***** válasza:
16%

na, anyáméknál dettó ugyanez volt. a mostohatesómmal egyidősek voltunk, illetve vagyunk is :) az ő örege autoriter nagyképű pöts, az én muterom meg egy halál laza jófej barátnő típusú anyuka.

anyám nagy elánnal össze akart költözni, én nagyon elleneztem, mert annyira nem jöttem ki az öreggel, h egy fedél alatt is éljek vele. hálistennek napolták a témát.

erre mit ad az ég: érettségi után összecuccoltattak minket a mostohámmal. mmint a tesómmal. mondtuk magunkban, de nagy buli lesz, együtt szarunk-együtt hugyozunk. na de ennek az lett a vége, h kiderült a kislányról, h bulizni tud, takarítani meg derogál.

folyton egymást savaztuk az ősöknek, ki-ki a sajátjához ment sírni, mire ők ízléseseket balhéztak. a vége az lett, h a nagyságos kisasszony kapott egy pecót, és 2 év nonstop őrület után én is szusszanhattam, és nem kellet ingyen ganézónőt játszani.

na, erre mondom azt, h pont a kölykök miatt ne forszírozzátok. ha ők összecsapnak, akkor köztetek is állni fog a bál. várjátok ki szépen az érettségit, aztán indulhat a népvándorlás :) reméljük nálatok osztatlanabb lesz a siker :)

2013. febr. 8. 01:52
 6/6 anonim ***** válasza:

Mi összeköltöztünk 1 év után.Akkor 12 és 14 évesek voltak a gyerekek (1 neki 1 nekem).

Viták mindenhol vannak,gyerekek nem is jöttek ki eleinte jól,de mi ketten átbeszéltük,együtt neveljük őket,mindketten mindkét gyereket ugyanugy,nincs "te nem vagy az anyám".

Onnantól nem volt gond.

Amikor a kisebbik is leérettségizett,lett közös gyerek is,lassan ő is kisiskolás.(közös gyerekkel direkt vártunk a kisebb gyerek érettségijéig,nem akartunk csecsemőt a nyakukra,érettségi utántól már úgyis egyetem,havi egy hétvégét voltak csak itthon)

2013. febr. 8. 08:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!