A párom 35éves (f), én 24 (l) vagyok, több mint 4 éve vagyunk együtt. Habár anyagilag megengedhetnénk magunknak, nem akar velem összeköltözni. Szerintetek mit tegyek?
Én egyetemista vagyok,de ő már jó ideje dolgozik,ráadásul jól is keres.Habár én még nem tudnék beleadni a költségekbe,az ő fizetéséből is nagyon jól ellennénk addig,amíg be nem fejezem a sulit(még 1 év).A gond az,hogy idősek a szülei(főleg az apja,elmúlt 90),és nagyon kötődik hozzá.De egézségtelenül,az apja állandóan tudni akarja hol van mit csinál,hívogatja,ha pl ebédről késünk 10-20percet leordítja a fejét,utána meg a pasim megy és puncsol neki.Szerintem ez nem normális.Az anyukája jóval fiatalabb,még dolgozik is,tehát ha nem lennénk ott is el tudnák látni magukat.Persze azt nem akarnám h ne menjen haza,de szerintem bőven elég lenne ha 1-2naponta meglátogatná(nk) őket.És segíteténk is persze nekik.De a pasim semmi hajlandóságot nem mutat,állandóan azt mondogatja h önző szuka vagyok merthogy az apja bármikor meghalhat(hozzáteszem a korához képest egész jól van,ez a lemez megy már lassan 5 éve és had ne mondjam ezalatt hány olyan ismerős ment el akik sokkal fiatalabbak voltak...)
Ja és ráadásul sokszor hallom is ha külön vannak pl a nappaliban h az apja érzelmileg zsarolja ezzel a "úgyis meghalok""bárcsak meghalnék"dumával,ami szánalmas:-(
Amúgy jól megvagyunk,de ezt a kettejük kötődését már egyre rosszabbul viselem,"pótkeréknek" érzem magam.Szerintetek mit tegyek?
Ennyire kötődik a szüleihez, vagy zsarolják őt. De az is lehet, hogy nagyon el lett kényeztetve.
Azért fura, ha egy 35 éves férfinak van pénze, tudna egyedül élni és mégis apuci-anyuci nyakán lóg.
Otthon lakik még?
Figyelj, szerintem egy 35 éves ember már nem nagyon fog változni.
Ha eddig nem költözött el, akkor nagyon nehezen fog lépni.
Szerintem kicsit sok is ez a korkülönbség köztetek, jobb lenne, ha fiatalabb lenne a párod, akivel egy hullámhosszon vagytok, egyformák a céljaitok, és egyfelé tartotok, úgy értem, hogy most diplomáztatok, aztán közös lakás, közös élet, stb...
Neki megvan a saját élete, és szerintem úgy van vele, hogy fogadd ezt el, ha meg nem fogadod, akkor mehetsz, amerre látsz...
Nagyon így tűnik a leírtakból.
"önző szuka" ???
Ez durva, én ilyet nem tűrnék el... Ha valaki szeret, nem mond ilyet.
Azt meg kellene tudni oldani, hogy a szüleivel is legyen meg veled is... Annyira keveset van veled?
És tényleg pótkeréknek érzed magad?
Mert ha ezek tényleg így vannak, akkor a helyedben nem is gondolkodnék összeköltözésen, inkább szakításon.
Ha pedig én lennék a helyedben, és minden oké lenne köztünk, akkor is csak akkor költöznék vele össze, ha én is betudok szállni a költségekbe, vagy pedig ő ajánlja fel, hogy költözzünk össze, és elég ha csak akkor szállok be a költségekbe, ha már dolgozni fogok...
De én úgy érzem a leírásodból, hogy jobb ha keresel más párt magadnak...
Egy 90 éves embertől hozzávetölegesen bármi normális, úgy néz ki ezt vagy most megtanulod vagy nem.
És nem anyuci-apuci nyakán lóg hanem odajár segiteni, ápolni. Azért ne keverjük már össze a fogalmakat.
Lehet hogy tényleg nem való ennek a férfinak az életébe egy egyetemista lány, illetve te.
"Igen,sajnos nekem is sokszor úgy tűnik,hogy engem "be akar törni",vagyis igazodjak,viszont ha neki kéne valamin változtatni akkor kalap-kabát:("
Hát, szerintem ezt nagyon jól megfogalmaztad!
Bocsánat, de szerintem igazad van, akkor is, ha elszomorító.
Ő az idősebb, azt várná, hogy te alkalmazkodj.
Mondom, neki már megvan a saját élete, Te még most alakítanád ki a tiédet.
És, hiába mondják, hogy neki nincs élete, mert otthon lakik, de van!
Neki EZ AZ ÉLETE!
A szüleiről gondoskodni, elhúzódni a kisszobába a barátnőjével, a szülei a fontosak, te vagy a második.
Persze ez nem normális, de neki ez az életforma a jó, mert ha nem lenne jó, akkor változtatna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!