Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyi idő után 'illik' megkérni a párom kezét?
Osi tradiciok tobb reszbol tevodnek ossze.
Reszben regi magyar nepi szokasok reszben bibliai kereszteny zsido befolyasok.
A zsidoknal a jegyesseg ideje ket ev volt.Ez nagyon komoly idoszak volt hivatalossan is egymashoz tertozott a par de nem eltek nemi eletet.
A jegyesseg alatti ferelepest halalal buntettek.
A jegyesseget jogilag fel lehetett bontani nyomos ok m
iatt.
A nepi szokas szerint az ismerkedest par honap mulva jegyesseg kovette majd max egy ev utan eskuvo.
Anno ma teljessen elszallt a vilag igy tokeletessen mindegy mit csinalsz.
Ha ugy erzed o a parod ne ketelkedj jegyezzd el vedd el.
Mire varsz ? Jobb szebb nem jon
Csak ugy egyutt elni evekig pedig egy dolog a gyavasag jele.
Ezt csak te tudatod ..
Én 11,5 év együtt élés után kértem a kedvesem/gyermekem édesanyjának kezét . Nem azért mert nem akartam ,csak meg akartam adni a módját .Beszéltünk sokat esküvőről évekkel ezelőtt is,tehát a jövőkép mindig azonos volt . A nejem benne lett volna egy sima 2 tanús esküvőben is ,de én nem így akartam elvenni . Most tehetem meg anyagilag ,hogy olyan esküvőnk legyen ,amilyet megálmodtunk . 33/F
Ahogy érzed.
Én személy szerint 1 évnél többet nem várnék egy pasira. Ha nem akar elvenni, semmi probléma, de akkor ne húzza az én időmet, mert fiatalabb nem leszek.... Szóval lépnék, és keresnék olyan férfit, aki el akar köteleződni.
Nálunk nem volt ilyen gond. pl 24- 21 éves korunkban volt a lánykérés 1 hónap után. És 1,5 év után házasodtunk.
Ja és össze sem költöztem volna úgy vele, hogy előtte meg sem kérte a kezem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!