Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyi idő után 'illik' megkérni a párom kezét?
Amikor úgy érzed, ismered, és már nem okozhat meglepetést, és úgy érzed, 20 év múlva is békésen együtt tudnátok élni, amikor már ismered, milyen a válsághelyzetben, hogyan oldja meg a problémáit, amikor úgy érzed, jó lesz gyermekeid édesanyjának, teljesen elégedett vagy vele és nincs kivetnivaló benne, vagy ha van is, nem zavar és nem emlegeted fel és támadsz vele. Amikor úgy érzed, társad tud lenni mindenben és te is őneki. Amikor az alapelveiteket és a jövőképeket már egyeztettétek, és nem okozhatnak problémát, mert minden klappol.
Én úgy tapasztalom és ez is a mondás, olyan 2 év kell, hogy kiderüljenek a dolgok, akkoriban már elmúlik a lila köd és a szemellenző, és van esélyed megismerni a másikat.
Szerintem összeköltözés után legalább 1 évet kell várni ezzel, addigra nagyjából kiderül, hogy tudtok-e együtt élni.
Az meg, hogy előtte mennyi ideje voltatok együtt, nem számít. (Ismertem egy párt, akik 10 évig jártak, de nem költöztek össze, majd összeházasodtak és 1 évre rá el is váltak...:/ Hiába a 10 év, ha nem próbálták ki az együttélést a házasság előtt.)
Egyébként eljegyzés után meg nem kötelező rögtön össze is házasodni. Mi például még 3 évig gyűjtöttünk az esküvőre.
Szerintem nincs ilyen..
Bár az öregek azt modják, hogy akit 3 év után nem kérnik meg a nő kezét,akkor már nem is fogják..
Ehhez képest mi 4,5 év utan jegyeztük el egymást, 5 év után házasodtunk..
Szeintem igazán ideális nincs...ez a3 év reális a felnőtt létben..
Mert pl mi még suliztunk( egyetem) a kapcsoatunk kezdetén, kb 3 év munka és elnőtt lét, együttélés volt mögöttünk.
Dehogy ideális-e? Nekünk így olt jó, hogy másnak mi,m hát ez ajzptuk múlik..
Ngyon nem mindegy tenyleg az, ogy valakik 18 vagy 28 évesen lesznek egy pár..
Amikor nem másoktól kérdezed meg :)
És ezt most nem piszkálódásból írom. Akkor kérd meg a kezét, amikor már nem érdekel más mit mond, amikor úgy érzed nélküle nem tudsz élni, amikor azt érzed, hogy Vele szeretnéd leélni az életedet.
Persze nyílván számít a korotok is valamennyit, de ha együtt éltek két éve, akkor biztosan túl vagytok a húszon.
A párom mikor elhatározta, hogy megkéri a kezemet bejelentette az apukájának, majd megkért engem. Nem kérdezősködött :D
Tedd, amit érzel :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!