Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Segítség! Hogyan verjem ki a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Korkin kérdése:

Segítség! Hogyan verjem ki a fejemből az eljegyzés gondolatát?

Figyelt kérdés

A párommal 2,5 éve vagyunk együtt (2 éve együtt élünk saját lakásban). A kapcsolatunk mélységéből stb. adódóan nálam eljött már az ideje az előre lépésnek. Rákérdeztem nála és a válasz egyértelmű volt: nála még nem. Nem mondta ő hogy sose, de sugallta, h nem mostanában :(

Mondanom sem kell, h rosszul érintett, de próbálom/próbálnám elfogadni..

Azóta azonban csak a házasság/eljegyzés témába botlom mindehol.

Pl. Kiránduláson a néni kérdezi: "fiacskám, hogy lesz rád jó így a vőlegény öltöny ?" :)

- a bankban hivatalos ügyintézésnél: "Családi állapota?"...:(

- szüleim kérdezik a héten:"..és hogy vagytok? Esküvőre mikor menjünk?" :)

- Korunkbeliek akikkel együtt jártunk suliba meghívtak egy lagziba májusban

- véletelnül össze akadtam egy kollégám apukájával:" és te házas vagy? Vagy most készülsz férjhez menni?"...

Erre mégsem mondhatom, h mennék én mennék, de nem vesznek el... elég ciki...és egy kicsit tán megalázó is az a tény h én eldöntöttem, h le tudnom és le is szeretném élni vele az életem, de ő meg "próbálgatna" még..

Csak azért találnak be az emberek most ezzel a témával a szokásosnál is többször, mert én magam is ezzel foglalkozom, vagy hogy van ez?

Nagyon szeretnék lekattanni a témáról és mást találni amivel foglalkozhatom (ami önmagában is nehéz, hisz az ember mindig arra figyel ami épp a legjobban érdekli), de így hogyan, ha minden nap, minden héten eszembe juttatják...az én szívem ezt nem bírja

Komolyan mondom, h segítség kell, mert kikészítem magam. A páromnak semmit sem mondok, mert azon kívül h megbeszéltük (tudom az ő álláspontját is) nincs mit hozzá fűzni..nem akarok hisztis p**** lenni.

Valaki tudna segíteni, hogyan jöjjek le a témáról és mivel tereljem el a gondolataimat? Örülnék pár hasznos tippnek.

2014. máj. 12. 12:37
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/74 anonim ***** válasza:
94%

Számomra furcsa, hogy egy 27 éves férfi, aki azért annyira már nem fiatal, 2,5 év kapcsolat után visszautasítja a házasságot , pedig elvileg szeret....és ha szeret, akkor mi is a gondja?

Biztos én vagyok összerakva rosszul de ha én szeretek valakit tiszta szívből, akkor az minden vágyam, hogy vele éljem le az életemet házasságban. És a férfitól is ugyanezt várom el, aki engem szeret, hogy el akarjon venni, ne még húzza az agyamat hogy majd..... mert ő piszokul ráér mint férfi, de én mint nő nem...bár a gyerek téma sajnos nálunk nem játszik. De a férjem pl már fél év után elvett volna ha nem járunk még suliba...:D alapból 1 hónap után kérte meg a kezemet...és teljesen komoly volt, és teljesen magától... végül is másfél év után házasodtunk. Akkor én 25 voltam, ő meg 22. Szóval azért egy férfi legyen már férfi...tudjon döntést hozni az érzéseihez mérten. Már ha azok az érzések valódiak.

Ne legyen határozatlan izé mert nekem pl ilyen pasi sose kellene... hogy majd elveszlek....de még nem mert még várok másra, hátha lesz jobb és akkor lépek, nem köteleződöm el.... kit érdekel hogy a nő meg vár a semmire....

Ezt azért tisztázzátok le mert ha gyereket akarsz akkor nincs vesztegetni való időd...és lébecolni egy teljesen jövőtlen kapcsolatban, hisz jelen állás szerint, kilátásod sincs a házasságra...mert a párod nem hajlandó határozott választ adni, ami rohadtul nem tisztességes.

2014. máj. 12. 14:01
 22/74 A kérdező kommentje:

7/20 A környezet befolyásolására ennyit tudok mondani: Előbb született meg bennem az h szeretnék előrébb lépni vele a kapcsolatban, minthogy a környezetemben ezt láttam volna, vagy h felfigyeltem volna mások házasságára ill mások megjegyzéseire. Minden azután kezdett el hirtelen aköré fonódni, hogy bennem feljött az érzés: szeretnék a menyasszonya lenni.

12/20 Gratulálok!!! :) szép történet!

17/20 Ékszerboltba miért vitt anno...hm nem tudom. Akkor azt hittem majd idővel, pár hónap elteltével akar valami. Ma már azt hiszem azért, hogy úgy tegyen mintha meg akarna kérni és ezzel talán előre megnyugtasson.

Miért hiszem ezt és nem azt h meggondolta magát? Mert ezt mondta, amikor kb. 1 hónapja megkérdeztem és mert szeretném is elhinni neki :)

(mondok itt ezt-azt talán néha úgy is jön le h kicsit szidom, de azért szeretjük egymást, és nem véletlenül szeretném én ezt a lépést. Nálam nem a kapuzárási pánik jött elő..gyereket sem tervezek még vagy 3-5 évig.

Viszont azt sem szeretném, h később majd csak akkor és csak azért legyünk házasok mert gyereket tervezünk. Szerintem azt lehet előtte is élvezni, ha még nincs gyerek akkor is. Egyszerűen jönnie kellene a sorban már ennek a dolognak. Mint ahogy annak,h az elején randizgatunk csak, aztán később testileg is megismerjük a másikat. Aztán egyre többet alszunk együtt mígnem összeköltözünk. Azután jöttek a közös dolgok nálunk, lakás, autó, vállalkozás, most meg ez jönne nálam...

Gyakorlatilag csak formába nincs öntve a dolog, de minden más tekintetben olyanok vagyunk mint a házasok.

(ezért is esett pl. rosszul a héten a bankos sztori.) Ott ülök mellette, ő meg mondja a nőnek, hogy "egyedülálló"..vagy az ügyvédnél is ez a szitu, ha vmit a vállalkozással kapcsolatban kell intézni. áhhhh

2014. máj. 12. 14:16
 23/74 anonim ***** válasza:
8%
Ha nem akarsz gyerkőcöt még legalább 3-5évig,akkor felesleges, hogy évekig csak menyasszony legyél :S bocsi,nekem ez a véleményem
2014. máj. 12. 15:35
 24/74 A kérdező kommentje:

23/23 Bocsánat, de én ezzel nem értek egyet.

És ez az ami nagyon feldühít engem. Csak akkor lehet/kell házasodni, mert gyereket akarunk és akkor illik?! MIért?! addig nem illik, h a nő akit elvileg szeret a párja hozzá tartozzon minden formában?

Csak akkor kelljek majd neki ha gyerek is lesz, mert igazából a pasinak a gyerekhez vezető úton kell egy járulékos tartozék is, nevezetesen papíron egy feleség..

Én azt mondom, nem véletlenül vannak a sorrendek: együttélés, eljegyzés, házasság, gyerek...nevezhet engem bárki régi módinak vagy akár minek..nekem ez az elképzelésem a világról. (amit persze a párom is tud és mint már írtam, neki is ez lenne a sorrend..csak más határidőkkel ezek szerint)

2014. máj. 12. 15:43
 25/74 anonim ***** válasza:

Ha ez megnyugtat, párom is azt mondta: majd eljön mindennek az ideje, és komolyan azt hittem, hogy ez sohanapján jön el, majd csak élünk élettársi kapcsolatban.

Aztán derült égből villámcsapás: pár héttel ezelőtt eljegyzett a születésnapomon. Azt mondta, előtte két hónappal egy nap arra ébredt: már régóta tudja, hogy velem akarja leélni az életét, akkor tulajdonképpen mire vár?

3 hónap múlva házasodunk. :)

2014. máj. 12. 16:19
 26/74 A kérdező kommentje:

Jaj de jó, hogy lehet még ilyen történeteket is hallani!

Őszintén gratulálok és sok boldogságot kívánok nektek!

Én azért próbálom nem elbízni magam..bár titkon remélem h nem sohanapjánkiskedden lesz belőle vm..

Az is igaz, h szülinapom már volt, évfordulónk is volt már íz idén és nyaralni nem megyünk..szóval mint mondtam azért nagyon nem bízom el magam..

2014. máj. 12. 16:23
 27/74 anonim ***** válasza:

Nem reménytelen a helyzeted koránt sem, ha egyszer már ékszerboltban is járt veled. :)

És az én párom is azt hajtogatta, hogy nem mostanában, amikor már kész volt a terve az eljegyzést illetően.

2014. máj. 12. 16:49
 28/74 anonim ***** válasza:
80%

Sokan itt a " rózsaszín felhők " mögül beszélnek. Megsem fordul a fejetekben, hogy így odáz, neki már nem fontos. Így kényelmes, míg nem talál másikat, jobbat!

Le lehet pontozni, de véleményem ez.

2014. máj. 12. 17:38
 29/74 anonim ***** válasza:
Sehogy! Neked van igazad.
2014. máj. 12. 17:45
 30/74 anonim ***** válasza:
28%
Ó hát mindenki úgy megy férjhez"életem nagy szerelme,ő az akivel letudnám élni az életem"Aztán felébred a nagylány az évek múlásával na bakot lőtt.Együtt éltek,köszönitek jól vagytok.Miért nem elég ez?ne irigykedj ismerőseidre akik már férjhez mentek.Nekik sem lesz jobb mint neked:_))
2014. máj. 12. 18:03
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!