Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak! Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan verjem ki a fejemből ezt a témát? Vagy mit
csináljak? Szeretném jobban érezni magam. Vélemények?
Figyelt kérdés
megpróbálom röviden leírni. 5 hónapos várandós vagyok, már egy ideje nagyon vágyom rá, hogy a párom eljegyezzen. Célozgattam, megmutogattam a gyűrűket amik tetszenek. Mióta babát várunk, beszéltük is, azért ennyi jó lenne. Esküvőt még én sem szeretnék egy darabig.Mostanában egyre jobban aggaszt már a dolog, pénteken étterembe mentünk, és azt gondoltam. végre... De semmi. Eléggé magamba zuhantam, és egész szombaton kérdezgette mi bajom. Itt olvasgattam a témában, és a legtöbb véleményre alapozva elmondtam neki. A válaszai: őt egyáltalán nem érdekli a téma,majd egyszer,korai, és ha mondom, még úgyse fogja megtenni. Utána egyedül pityeregtem, még csak meg sem vigasztalt és azt sem mondta szeret Nagyon elkeseredtem... A környezetemben rengetegen várnak babát, és mindenkit eljegyeztek+el is vettek. gyűrűből sem drágát néztem, még csak nem is aranyat mutattam neki. Tudja rég, hogy engem ez engem milyen boldoggá tenne. Én teljesen úgy érzem így, hogy nem szeret engem eléggé,mert ha szeretne nem lenne egy hatalmas "felelősség" egy "gesztusként", vagy kisebb ígéretként felhúzni egy gyűrűt az ujjamra. Egyébként a baba jóval nagyobb felelősség, amit hozzáteszek tervezett volt.Az érzelmeit ráadásul annyira nem mutatja ki, nem nagyon szeretget,nem is mondja,csak a számítógépes játéka érdekli. Most úgy érzem nincs kedvem vele tölteni az időm egy darabig,nagyon szomorú vagyok. valahogy túl kell jutnom ezen. Mit tanácsoltok?
A másik gyerekkel foglalkozik eleget? Szerintem is felelősségtelen döntés volt, de mindenkinek megvan a maga keresztje. Mielőtt jött az első baba beszéltetek erről, hogy szeretne-e egyáltalán házasságot? A gyerek jóval nagyobb elkötelezettség egy házasságnál is, pláne egy eljegyzésnél. Írtad, hogy nem akarsz még eljegyzést, csak egy szép gesztus lenne. Semmi értelme eljegyezni a másikat(és ez nem csak rád vonatkozik) ha 1 maximum 2 éven belül nincs esküvő. Mi is szeretnénk összeházasodni, de amíg az eljegyzéstől 1 éven belül ezt nem tudjuk megvalósítani addig várunk. Az eljegyzés-gyerek-házasság sem biztosíték semmire. oké, a házasság egy gazdasági elköteleződés is, de ez nem azt jelenti, hogy ne lehetne kilépni.
2014. márc. 23. 10:46
12/24 anonim válasza:
attól boldogabb leszel ha eljegyez, annak ellenére, hogy nem önként teszi, hanem a te erőltetésed miatt.
nem csoda, ha esetleg majd menekülőre fogja, mert ebből azt szűröm le, hogy túl nagy komoly szándékai nincsenek.
2014. márc. 23. 10:57
13/24 anonim válasza:
Érthetetlen számomra, miért éreznéd jobban magad egy eljegyzési gyűrűtől, ami csak egy gesztus, semmire nem kötelezi a párodat, ellenben a közös gyerek sokkal erősebb kapocs még a házasságnál is. Számomra inkább az a furcsa, hogyan lehet tervezni úgy gyerekeket, ha ennyire eltérő az értékrendetek. Miért tartod korainak a házasságot ott, ahol már két gyerek is van és neked fontos az elköteleződés?
A gyerekvállalás, ha felelősségteljes döntés előzi meg, sokkal nagyobb elköteleződés, mint maga a házasság, a jegyességgel pedig össze sem lehet hasonlítani. Egy eljegyzéssel semmilyen felelősség nem jár, hiszen egy eljegyzés bármikor minden következmény nélkül felrúgható, az csak egy gesztus, semmi több.
Engem sokkal jobban aggasztana egy olyan apa, akit a számítógépes játékok jobban érdekelnének, mint a családja.
2014. márc. 23. 10:59
14/24 anonim válasza:
Ő tipikusan az a férfi, aki soha sem fog elvenni. Minek venne el, mégis? Van már egy 3 éves gyereketek, úton a következő, van szex, főzöl, mosol, takarítasz rá... Mindent megkap egy élettársi kapcsolatban, akkor minek házasodna?
Az elején meg kellett volna beszélni, mondjuk mielőtt még összeköltöztök, hogy te házasságpárti vagy, és hogy úgy költözöl össze vele ill. vállalnál gyereket, hogy akkor pl.: bizonyos időn belül (nyilván amit megbeszéltek, mondjuk 2 éven belül) el is vesz.
2014. márc. 23. 11:25
15/24 anonim válasza:
A gyűrű pedig csak egy gesztus, nem feltétlen követi házasság. Több ismerösöm is van 30 felett, együtt vannak, 10 éve legalább, vagy gyűrűjük, gyerekeik, de nem házasodnak... a férfit egyszerűen nem lehet rávenni, persze a nő szeretné. Az elején kell megbeszélni ezeket a dolgokat, hogy kinek mi a fontos, és ha nem egyeznek a célok, akkor hagyni egymást.
2014. márc. 23. 11:27
16/24 anonim válasza:
Hogy is mondjak? Minek vegye meg a tehenet, ha ingyen is van tej? A nok rontottak el a ferfiakat, amiert mindent megadtak hazassag nelkul. Szex, alvas, fozes, gyerek... Az egeszseges sorrend az, hogy elobb hazassag, es utana gyerek. Nem veletlenul.
2014. márc. 23. 11:31
17/24 anonim válasza:
A nagyobb gyerek - legalább is ahogy a kérdezö ír róla: három évesEM, nem közös.
Egyelöre még valamennyi család van körülötte, de ha ez az apa is elhagyja a kérdezöt, akkor mindkettö el lesz hanyagolva, mert vagy el kell menni a kérdezönek dolgozni, hogy ne haljon éhen a kettö (vagy több) gyerekkel, vagy pár évente új "apukát" meg új "kistestvért" kapnak, viszont foglalkozni nem fog velük senki idö hiányában, meg nem is igazán tud kötödés kialakulni egy gyerekben, ha mindig más lesz az "apuka".
Elég furcsa 24 évesen második gyereket szülni, a második apától, igencsak felelötlen valakire mutat.
2014. márc. 23. 11:32
18/24 anonim válasza:
igazi hülyep.csa viselkedés amit művelsz. Az érzelmeket nem lehet kikényszeríteni. Ha kikényszeríted, szerinted boldogabb leszel? 24 évesen nem lehetsz ennyire felszínes, hogy csak az ismerőseid előtti villogásra KELL neked az a gyűrű.
2014. márc. 23. 12:54
19/24 anonim válasza:
Ja az első gyerek nem tőle van? Hát ok, végülis balesetek, meg tévedések mindig előfordulnak, de ha úgy alakul (kívánom hogy ne), akkor a következő barátoddal már várj pár évet mire neki is szülsz, hogy biztos lehess benne, hogy ő megfelelő apa lesz, és mindig számíthatsz rá. És valóban ne nyaggasd a gyűrűvel, tisztázzátok az elején. A mostanit se erőltesd ha annyira nem akarja, mert a végén tényleg elhagy, és kereshetsz újabb apukát. Házasság nélkül is lehet boldogan élni, csak szerintem ti egyikőtök sem (főleg a pasi) ne érett még a családra. 27 évesen már túl kéne lenni a számítógépes játékokon...
2014. márc. 23. 13:28
20/24 anonim válasza:
Én azt hiszem azért akarod te ezt az eljegyzést, hogy magadban érzed, hogy szeret ez a férfi. De sajnálom azt kell mondjam, ez a férfi nem szeret téged igazán. Ha szeretne, akkor nem érzednéd annyira fontosnak hogy megkérje a kezed. Volt jópár kapcsolatom, és én ezt tapasztaltam. Akinél ennyire bizonytalan voltam, az valóban nem szeretett igazán. Szóval jól érzed.
Most hogy jön a baba, sok választásod nincs. Ha egyedül el tudod tartani, és a szüleidhez tudsz menni, akkor valószínűleg előbb utóbb ez a megoldás fog jönni. Ha viszont nem tudsz egyedül boldogulni, akkor ezt kell elfogadnod addig amíg saját magadat és a gyereket el tudod tartani.
A pasit hagyd békén. Minél jobban látszik rajtad hogy mennyire oda vagy érte, ő annál jobban el fog tolni magától. Ne foglalkozz vele, legyenek külön programjaid, éld külön az életedet. Ha akar valamit majd szólni fog. de azt hiszem egyelőre nem fog. Sajnos.
Próbálj meg kiszeretni belőle. Sok szívfájdalmat megspórolsz magadnak.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!