Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit csináljak a (volt) párommal? Undorító dolgot művelt.
Pénteken megkaptuk mindketten a fizunkat. Munka után elmentünk befizettük a csekkeket, bevásároltunk. Az ő számláján is, meg az enyémen is maradt kb 20-20 E ft.
Ma arra értem haza, hogy a dolgaim össze vannak pakolva, és egy másik nő éppen pakol kifelé!
Haza kellett jönnöm a szüleimhez, persze ők húzzák a szájukat, mert a maradék pénzből hogyan fogok beszállni a rezsibe stb.
Pár hónapja volt az eljegyzésünk, plusz van még 1-2 ékszer amit kaptam. Ezeket a héten eladom, hogy legyen pénzem.
Mit tehetnék még? Biztos maradt még ott holmim, de hogy menjek úgy vissza a cuccaimért, hogy odaköltöztette a szeretőjét??
Biztosan régóta tervezgették, de megvárták míg én hülye kifizetek mindent, és a kényelmes lakásba megy bele az új "hölgyike"....
Voltam ma nála/náluk. Csak az új hölgyike volt otthon...
Elhoztam még pár holmimat, a csaj nem szólt egy rossz szót sem.
Még jó. De a helyében azért elgondolkodnék rajta, hogy vele is ez fog-e megtörténni?!
Egy FÉRFI nem bánik így a volt élettársával, akkor sem, ha elmúlt a szerelem.
Megtisztelhetett volna az egyenességével, tehát túl sok jót nem remélnék tőle.
16: De PONTOSAN milyen jogviszony fűz a lakáshoz?
Be vagy jelentve oda?
Ha igen, állandó vagy ideiglenes lakhelyként?
Ha nem, még akkor is fűz hozzá birtokviszony, és azt védi a törvény! (Mióta és milyen cuccokkal voltál oda beköltözve?)
Ha valakit kitesznek a hajlékából, akkor a rendőrségre kell menni, mert ezt nem tehetik meg vele!
És minél több jog fűz a lakáshoz (pl. be vagy jelentve), annál súlyosabb jogkövetkezmény vár a lakótársadra.
26: Simán pereskednék, de odáig nem fajul az ügy, mert aki ezt megteszi, azt elviszi a rendőrség, és egyedül maradok a saját albérletemben.
Nem árt tisztában lenni a joggal.
Konkrétan nekem baromira nem mindegy, hogy kiszedik-e a talpam alól a lakhatásomat és az anyagi hátteremet. De ha Neked mindegy, és szerinted ennek nincs a lelkiállapotra és az egészségre kihatása, akkor majd ha Te ebben a helyzetben leszel, nyugodtan cselekedj úgy, hogy lenyeled ezt, és viseld el a következményeit, de én nem vagyok ilyen önpusztító, hogy valaki ellenem követ el bűncselekményt én meg szépen elsétálok. És ha már Te magad ilyen élhetetlen vagy, legalább ne toborozz erre az öngyilkos életvitelre másokat!
"Ha nem, még akkor is fűz hozzá birtokviszony, és azt védi a törvény! "
Ha nincs oda bejelentve, nem tulajdonos, nem szívességi használó, akkor nem is értem miféle birtokvédelem illetné meg...
A birtokvédelem a jogszerű birtokost illeti meg! A jogszerű birtokos pedig jelen esetben az albérlő!! Aki a kérdező volt párja! Ha a kérdező nem írt alá albérleti szerződést, nem tulajdonos, nem szívességi használó nem illeti meg birtokvédelem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!