Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ciki zálogházból venni eljegyzési gyémántgyűrűt?
Szerintem ciki használt gyűrűt venni. Én legalábbis nőként nem örülnék neki.
Inkább legyen nem gyémánt, de új. Ha magamnak veszek valamit használtan, az az én dolgom, de ajándékba, főleg eljegyzésre iszonyatos tirpákság használt dolgot adni.
"Miért felháborító?? "
Netán mert hazudnak az ékszer eredetéről, újként tüntetve fel azt? Ha elárulnák, hogy használt, nem lenne gond, de ezt CSALÁSNAK nevezik, és illegális. Aki utólag szerez erről tudomást, és nem hívták fel rá a figyelmét az ékszerüzletben, illetve sehol az üzletben nincs feltüntetve, hogy használt ékszereket árulnak, az nyugodt szívvel fordulhat a fogyasztóvédelemhez, mert nyert ügy lesz.
Vagy szerinted az pl. legális ha veszel egy használt ruhát/autót/akármit kipofozva újként feltüntetve sózol el? Ha nem, akkor ékszerrel miért lenne az?
Időpont ma 13:44
Nem kell ám tudni hogy használt ékszer az ajándék ékszer.. Ha nem tudod akkor simán elhordod...
"Nem kéne ennyire sznobnak lenni."
Ez nem sznobság, használt ruhát, könyvet, bútort sem veszek, mert megtehetem, hogy újat vegyek, és nem szeretném más, karcolódott/rongálódott/kopott holmiját megvenni. Ennyi az egész.
"Ezek szerint családi ékszert, szülők, nagyszülők eljegyzési gyűrűjét stb. sem fogadnátok el, mert már más is használta"
Teljesen más kérdés, ugyanis a családi ékszernek ESZMEI értéke van, örökség, lelkileg-érzelmileg kötődik hozzá az ember. Egy idegen ember holmijához viszont nem.
"Minden tele van rossz karmával, jaj nekünk!"
Lekakálom én a rossz karmádat, nem hiszek az ilyen hülyeségekben.
Utolsó...ha felújítják. Ebből semmít nem veszel ész..
Kicstbakár változtatnak rajta aztán ennyi.nincs ebben semmi, miért olvasztanának be egy jó állapotban lévő eladható, minőségi gyűrűt? Esetleg kicserélika kovet, és azonnal másképp is néz ki, vagy ami mintátlan volt, az kap mintát körben...stb..
Szerintem semmi gond ezzel...a legtöbb ékszerüzlet, ha viszel ékszert beszámítha, és olcsóbban veszed meg a kiválasztottat, aztán a a köv. Kollekció abból készül..lehet akár teljesen beolvaszva...ez már részlet kérdés...
Nyugodtan válassz onnan, még a bnődnek sem kell tudnia róla...én sem kérdezem meg sosem hol vette a fejem amit kapok tőle nem is érdekel(azt tudom, hogy nem lopta:))
"Szerintem semmi gond ezzel..."
Ettől még illegális, ha nem hívják fel rá a figyelmedet, ezt kellene felfogni!
Ha kivan írva/van róla tájékoztatás, hogy ezek használt áruk, azzal semmi gond, de ha nincs, az igenis problematikus, mint írtam a csalás/átverés kategóriájába esik.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!