Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Van értelme így eljegyezni a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Van értelme így eljegyezni a barátnőmet, meg később házasság, közös ház stb?

Figyelt kérdés

27 évesek vagyunk, 2 éve vagyunk együtt, fél éve együtt élünk albérletben.

A kapcsolatunk elején, közepe táján is volt egy időszak, amikor nehéz időszakot éltünk meg, barátnőm sokat hazudozott, sok hülyeséget tett. Nem csalt meg, de rengeteg ocsmány húzása volt.

Ezek még mindig bennem vannak, talán sosem felejtem el őket, emiatt is nem bízom benne. Nem attól tartok, hogy megcsal, hanem hogy normálisan együtt tudnánk működni, mint pár.

Sokat veszekedünk, de ugyanakkor mégsem tudnánk elhagyni egymást, na meg azért sok jó is van a kapcsolatunkban, nem állandóan veszekedünk azért, de én olyan kapcsolatot akarok, ahol csak kisebb viták vannak, és azok se rendszeresek. Sajnos barátnőm elég temperamentumos nő, és bevallom most már én sem fogom vissza magam.

Rengeteget örlődök azon, hogy van-e értelme, összeillünk-e, érdemes lenne-e komolyabba belevágni, esküvő, később közös lakás, stb.

Mégis, valamiért nem tudom elhagyni, sőt, az eljegyzés is szóba került. De persze sok mindennek változnia kéne, de nem zárnám ki.

Egyszerűen nem tudom mit csináljak. Valahol legbelül érzem, hogy nem lenne ez egy sírig tartó boldog kapcsolat, viszont nem tudom elhagyni, meg az is bennem van, hogy mi van, ha nem találnék egy normális lányt, meg azért barátnőmmel sok tekintetben egy húron pendülünk.

Ti mit tennétek?

2013. dec. 17. 10:41
1 2 3 4
 11/31 A kérdező kommentje:

Én nem hinném, hogy rossz hatással lettem volna rá, sőt, szerintem rengeteg változott előnyére, mióta velem van. Csak a múlt miatt lehet késő.

Nagy szerelemnek indult, mindkét részről, legalábbis az ő részéről szóban.

A hátam mögött még azt szerette, meg az után sajnálkozott, akivel érzelmileg csalta az exét 2 éven át. Lebukott, nekem előadta a hősszerelmest, volt bőgés meg minden, közben még ekkor se vett komolyan, a hátam mögött az exével röhögtek rajtam.(tehát nem azzal, akibe szerelmes volt, hanem az exével, akit érzelmileg csalt 2 évig, de jóban maradtak ennek ellenére). Majd beszélgetett neten más férfiakkal, ezeket kitörölte, ilyenek.

Sajnos szerintem az a helyzet, hogy én mindvégig szerettem őt, viszont ő az elején nem szeretett engem, úgymond későn lett belém szerelmes, mert addigra annyi hülyeséget csinált, hogy én meg már kiábrándultam belőle valamilyen szinten.

2013. dec. 17. 11:08
 12/31 anonim ***** válasza:
100%

Az ember akkor mondjon igent, amikor szívvel-lélekkel úgy gondolja.

Ha ekkora kételyek vannak bennedakkor ez legyen inkább egy biztos NEM!

Mielőbb szakíts vele, hogy tudjátok egymást és a szakítást kiheverni és aztán jöhet az IGAZI, akit majd úgy szeretsz, hogy nem fog tudni lebeszélni róla senki.

2013. dec. 17. 11:13
 13/31 anonim ***** válasza:
100%

Ennek így semmi értelme, szakíts mielőbb. Te is tudod, hogy nem ő életed párja.

Persze el lehet ezt húzni még jóóó sokáig. Nekem is volt egy hasonló kapcsolatom, igazából már egy év után tudtam, hogy nem ő az igazi. De azért még 4 évet éltünk együtt, csak tudnám minek? Leginkább nem volt erőnk szakítani, meg mi van ha nem lesz más, stb. Jelentem, lett. És jó eséllyel ha nem szúrok el éveket egy jövőtlen kapcsolatban, akkor is lett volna...

2013. dec. 17. 11:16
 14/31 A kérdező kommentje:
Igen, csak most az a helyzet, hogy biztos, most halálosan szerelems belém, ha nem lenne a múlt, csak kisebb problémák lennének. Csak ugye ott van a múlt, ami miatt azért vannak bennem kételyek. Meg mi van, ha nem találok olyat, aki ennyire szerelmes lenne belém, ennyire szeretne. Mert az biztos, hogy nem bizonyítás képpen meg nem kompezálás a múlt miatt olyan most amilyen, hanem valóban belém szeretett. Talán benőtt a feje lágya. Emiatt nem tudom elhagyni, nehogy később bánjam egész életemben...
2013. dec. 17. 11:20
 15/31 anonim ***** válasza:
100%

Hát kérdező attól te nem leszel boldog egy életen át, hogy valaki szerelmes beléd.

Te egyértelműen nem vagy az. Azt tudnod kell, hogy boldog házasságban akkor tudsz élni, ha Te is szeretni tudsz feltételek nélkül, és téged is így szeretnek viszont.

A hozzászólásaidból nekem úgy tűnik, mintha önmagadat győzködnéd. Szerintem ezt így már most megette a fene.

2013. dec. 17. 11:24
 16/31 anonim ***** válasza:
100%

Itt túl sok a gondolkodás. Ha ennyi kérdés felmerül benned, nem hiszem, hogy ő az igazi.

Ráadásul leírod, hogy ő halálosan szerelmes beléd. És te? Te mit érzel? Nem azért kéne eljegyezned, mert te is szerelmes vagy és vele akarsz élni? De ha azért vagy vele, mert félsz, hogy nem találnál jobbat, az már régen rossz.

17/31 anonim ***** válasza:

Mondd el neki, hogy szereted és kevesebbet szeretnél veszekedni.

Nélküle nem tudnál élni, ő a lelki társad, de az idegeid szétmennek a viták miatt.

Várd meg mit válaszol és írd le ide a gyik-ba.

A válaszától sok minden függ!

Annyit előre elmondhatok, hogy az a lényeg, hogy van-e közös jövőkép, ez még fontosabb, mint az, hogy mindketten szerettek kádban olvasgatni esténként vagy fokhagymát habzsolni pl.

Ha van olyan hiányosságod, amit csak ez a lány tűr el,(pl. a sokat emlegetett korai magömlés v. orálszex majmolása, szexi szerepjátékok v. kóros puritánság, kicsinyesség, fukarság stb stb) akkor alaposan át kell gondolnod, van-e olyan, aki ezt majd tolerálja egy új kapcsolatban.

18/31 A kérdező kommentje:

Ha nem szeretném, elhagynám. Még mindig szeretem, csak a múlt miatti félelmek megmérgezik az egészet.

Egyszerűen felrémlenek a múltból dolgok, és olyankor mindig elkezdek örlődni meg harag önt el, hogy hogy lehetett ilyen.

2013. dec. 17. 11:27
 19/31 anonim ***** válasza:
100%
Éltem ilyen kapcsolatban, úgyhogy hidd el: ez csak rosszabb lesz. Ami most kisit zavar, az egyre jobban fog, és a végén úgyis menekülőre fogod, kérdés, mekkora kárt okozva magadnak és a jövődnek.Ne csessz el több időt egy ilyen kapcsolatban, attól meg ne félj, hogy nem találsz majd normálisabbat. Ez se jó, ennél még az egyedüllét is jobb, mint a társas magány, a csendes elégedetlenség és az, hogy a jövődet építgeted, de B-tervvel, lehetőleg minél kevesebb hozzá kötő szállal (mert tudta alatt is ezt fogod csinálni).
2013. dec. 17. 11:27
 20/31 anonim ***** válasza:
100%
Ja, és még valami: azt sose feledd, hogy olyat tucatjával fogsz találni, aki nem felel meg csak feltételetekkel (mind a mostani barátnőd). Akkor meg?!
2013. dec. 17. 11:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!