Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Szerintetek mennyi idő után...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek mennyi idő után lenne időszerű az eljegyzés?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy helyzettől függ, együtt laknak, koruk, stb.

Ezért egy "átlagot" időt várok.

(Szerintem akik összejönnek 15 évesen nem kell várniuk azért 10 évet...)

2013. nov. 30. 16:33
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
67%

Szerintem ezt abszolút nem lehet bekategorizálni. Van aki a második héten úgyérzi mehet és erre vágyik, akkor is ha mondjuk utána még látni sem lehet mikor lehetne az esküvőt megtartani és van aki nem ilyen típus, nem szeretne addig eljegyzést, amíg nem lehet esküvő is 1-2 éven belül. Én az uttóbbiak csoportjába tartozom. 3 éve szeretem a páromat, ő is szeret engem, együtt élünk, de még fiatalok vagyok, én tanulok, a párom csak most helyezkedett el. Nem hajt a tanár, előbb végzek a sulival, megalapozzuk a közös életünket és majd ha már látjuk, hogy hamarosan jöhet az esküvő, akkor jöhet a lánykérés is. Szerintem mindenki érzi saját magán, illetve kapcsolatán, hogy mikor van itt ennek az ideje. Kinek előbb, kinek később, nem lehet belőle átlagot vonni.

Miért érezze magát gáznak az, aki egy hónap járás után mondott igent és ment hozzá a párjához, illetve miért érezze az gázul magát, aki x éve nem kapott még kérdést, de nem is szeretne?

2013. nov. 30. 19:40
 12/15 anonim ***** válasza:
82%

10-es, persze mert nálatok így volt, így már nyomod is a piros gombot! Nyilván ti ezt megbeszéltétek, volt egy közös cél, ami felé tartottatok, aminek a végén ott volt a házasság is! Én nem erről beszéltem, hanem a meddő, talán majd egyszer helyzetekről, és hihetetlennek tartom, hogy ezen az oldalon már mindent 3x kell körülírni és gondosabban megfogalmazni, mint egy jogszabályt, nehogy valaki belekössön, mert neki tökéletes volt az élete 5 évi együttéléssel házasság nélkül és nem érzett úgy, mint ÉN. De igazából leírtam, hogy ez az ÉN véleményem, a tied más. Szerintem meg a tied hülyeség, ha már itt tartunk, mert házasság után is lehet gyűjtögetni, és ha mindenki arra várna, hogy tökéletes legyen az anyagi helyzet, felépítsen egy házat, és összegyűjtse a pénzt a jövőbeni gyerekek jövőbeni lakására, továbbtanulására, nyelvvizsgájára, stb, akkor soha senki nem házasodna meg, tehát szerintem meg ez a hülyeség. Én pl. nem állnék neki építkezni közös házat házasság nélkül. Ennyi.

Ja! És ez az ÉN véleményem, akinek másképp tökéletesen alakult az élete, annak hurrá!

2013. nov. 30. 22:44
 13/15 anonim ***** válasza:
23%
Szerintem kb. 3-4 év, és ebből minimum 1, de inkább 2 együttélés. Nálunk ez már megvolt a párommal, de ha megkérné a kezem, biztos hogy beleverném a fejem a falba, mert én már most tudom, hogy mi sosem leszünk házasok. Pedig mikor összejöttünk úgy gondoltam, hogy 3-4 év múlva össze fogunk házasodni, gyerekünk lesz, és boldogok leszünk. Ma már tudom, hogy érdemes kivárni ezt a 3 évet, mert a rózsaszín köd bizony elmúlik, itt az élő példa.
2013. nov. 30. 22:49
 14/15 anonim ***** válasza:
49%

Mindenkinél más. Ezt a párok érzik.

Nálunk pl így volt:

24 és 21 évesek voltunk amikor összejöttünk. Én vagyok idősebb.

1 hónap járás után volt lánykérés

1 év után összeköltözés

fél évre rá házasodtunk össze. 25 és 22 évesen.

Én amúgy össze sem költöztem volna olyan pasival aki meg se kérte a kezemet.

Ha mindenképp számot kell mondani, én azt mondanám huszonévesek között 2 év. Ha addig meg se kéri a kezem, akkor lépnék. Minek pocsékoljam az időm olyan pasira aki nem akar elvenni csak együtt élni...hogyne persze.

Végeztünk a sulival, közben is dolgoztunk diákmunkát, félretettünk.

lett munkahelyünk dolgoztunk (félretettünk)

volt hol lakni,

volt mit enni,

Lett pénz olyan esküvőre amit mi akartunk: (kicsi: legszűkebb család, pár barát, csak polgári esküvő, nem szaloncukor ruha, egyszerű esküvő utáni ebéddel ahol mindenki azt evett ivott amit rendelt : 100.000ft alatt megoldottuk az egészet.

Nem volt mire várnunk, hát összeházasodtunk. Nem bántunk meg semmit.:) Azóta 2 év telt el. Boldogok vagyunk.

27/N

2013. dec. 2. 09:29
 15/15 anonim ***** válasza:
66%
Nálunk 4 év együttélés után lett eljegyzés, rá egy évre eski. Előtte meg 1 évig jártunk.
2013. dec. 2. 14:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!