Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
El akarom jegyezni a barátnőmet, hogyan kell?
a jeggyűrű és az eljegyzési gyűrű ugyanaz. olyat adj neki, ami illik a személyiségéhez. te nem hordasz gyűrűt elvileg, bár fogalmam sincs.
a házasságkötéskor viszont a pasi is hord, ott amit adsz majd a nejednek az sima karikagyűrű.
Először is gondolt át kétszer.
Másodszor pedig egy ezüst karikagyűrű is megjárja, az aranygyűrű, pláne a köves csak egy triviális szokás nyugatól.
Első jónagy hülyeséget mondott.
Elviszed valahova, megkéred a kezét egy szép és semmitmondó közhelyes monológ után, igent mondd (jobb esetben), felhúzod a kezére az eljegyzési gyűrűt és kb. 1 éven belül megtörténik az esküvő ahol mindketten jegygyűrűt kaptok.
"Utolsó: mondja ezt az, aki pinát még csak újságban látott"
Van feleségem így már legalább egyet láttam.
"Eredetileg a magyar hagyományok szerint a pár közösen hordott karikagyűrűket, ezek a házasságkötéskor a másik kézre húzták. Eljegyzési ebédkor kaphatott a lány köves kísérőgyűrűt a férfi pedig pecsétgyűrűt. Tehát hordhattak mindketten 1, de akár 2 pár gyűrűt is.
A másik módszer (ma inkább elterjedt), hogy a lányt köves gyűrűvel megkérik, ő ezt hordja, majd közösen elmennek gyűrűpárt választani. Ezt vagy felhúzzák és az esküvő után kerül más kézre, vagy az esküvőn húzzák csak fel. Ilyenkor kaphat a férfi is pecsétgyűrűt, de ez manapság szerintem már ritka. "
De tulajdonképpen a gyűrű nem kötelező ele ...de a házassagkötésnek sem. (Anyakönyvihivatalban különrákérdeztek, hogy lesz-e gyűrűhúzás)
Mi karikát vettünk, 5 hónqpig a bal kezünkön hordtuk, majd áttettük a jobbkézre a szertartáson...
A lényeg, h. Feltesdq kérdést, h igent mpnd, akkor jegyesek vagytok..gyűrű nélkül is.
Egyszer puhatold ki, hogy a barátnőd mit szeretne, mert pl én nem akartam köves gyűrűt, mert nem hordanám, úgy pedig feleslegesnek tartanám. Ezt a férjem tudta, de ha mégis kövessel kért volna meg, akkor is igent mondtam volna nemet, sőt a gyűrűnek is öriültem volna...:)
*
H. fetedd a kérdést, és ha igent mond
Sok boldogságot
Van feleségem így már legalább egyet láttam.
Szegény képzeletbeli asszony. Mellesleg pár sorral feljebb leírták, hogy nem mondtam baromságot. Gratulálok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!