Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek mennyi idő után lenne időszerű az eljegyzés?
Tudom, hogy helyzettől függ, együtt laknak, koruk, stb.
Ezért egy "átlagot" időt várok.
(Szerintem akik összejönnek 15 évesen nem kell várniuk azért 10 évet...)
Egy átlagos felnőtt kapcsolatban szerintem az együttélés után 2-3 év. Előtte mindegy mennyit jártak, a járogatás sok mindenre nem jó, szerintem érdemes fél-1 éven belül összeköltözni, ha megtehetik. Tehát egy 3-4 éves kapcsolatban tartanám időszerűnek az eljegyzést.
Persze ez sokmindentől függ, ha 3 évig külön élnek mert még tanulnak és otthon laknak, az teljesen más kérdés. Ilyen esetekben mondjuk 1-2 év együttélés után már nyugodtan lehet...
Átlag? 6,57125 év...
Nincs átlag! Ha 15 évesen jössz össze valakivel, az lehet 10 vagy több év is. De ha 30 akkor lehet kevesebb is, mint 1 év...
Én csak együttélés után mondok átlagot, előtte szerintem sem lehet kategorizálni. Mármint van akinek bejön az együtt élés nélküli eljegyzés, de szerintem az alapos ismerethez kell az együttélés. És nem csak a másik ismerete a fontos, hanem a magunké is, hogy hogyan reagálunk a másik hülyeségeire.
Szóval együttélés nélkül azt mondom, nincs ideális idő, ahogy a felek érzik. együttéléssel azonban szerintem kb. 2 év az eljegyzés és onnantól 1-2 év a házasságig az ideális. Persze ha valaki összehozza az esküvőt fél év alatt az sem baj, nem erről van szó :D
De ez csak számomra az ideális, mert szerintem felesleges várni összeköltözés után 5 éveket, mert nekem az kicsit olyan, hogy igazából e sem akar venni, vagy nem döntötte el, de akkor meg minek várjunk? Hátha nem talál mást, aki jobb lenne nálam és mégis megkér? Lehet, hogy ez hülyeség, de én így érezném magam sok évi együttélés esetén eljegyzés nélkül
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!