Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha a szüleim nem méltattak arra, hogy elmondják az eljegyzésüket, nekem sem kell nekik?
A szüleim elváltak, de mindkettő újraházasodott, amit természetesen megelőzött egy-egy eljegyzés. Az apámé 9 éves korom körül, az anyámé pedig 11 éves korom körül történt, de mindkettőröl véletlenül szereztem csak tudomást, mert még csak annyi sem volt bennük hogy elmondják. Sok embert meghívtak, de minket nem. Úgy szervezték az eljegyzéseiket (egymástól függetlenül), hogy amikor tartja az egyik, akkor a másik szülőnknél legyünk.
Ez rosszul esett már akkor is, de most, hogy 19 évesen megkértek engem is, nemtudom, hogy direktbe mondjam el nekik, vagy mint ahogy velem sem annó, ezzel sem foglalkoznának..
Megteheted, hogy utólag szólsz, minden okod meglenne rá.
Nekem apám nem szólt arról, hogy újraházasodik, pedig előtte még nagyjából tartottuk a kapcsolatot (én igyekeztem inkább).
Na, azóta nem beszéltünk, lassan négy éve. Nem is hiányzik és értelemszerűen nem fog értesülni se az esküvőmről, sem az esetleges unokákról.
Nem amiatt nagy a harag, hogy nem szólt az esküvőjéről (ismertem az új feleséget amúgy, mert bemutatni bemutatta...), de feltette az i-re a pontot rendesen.
Szerintem túlreagálod. Én szüleim is újra házasodtak, közölték velünk a tényt, és kész. Ha volt is baráti összejövetelük ez ügyben, én sem voltam ott, de nem emlékszem. Szerintem kislány vagy még a saját házasságodhoz is, ha egy 10 évvel ezelőtti dolgon nem vagy képes átlépni.
Lehet, hogy a szüleid olyan bulit akartak, ami nem gyereknek való. Az is lehet, hogy berúgtak, vagy tök mindegy, csak éppen ketten szerettek volna lenni gyerek nélkül. Ez szerinted fura? Nyilván megtudtad, hogy egybe kelnek, nehéz is az ilyet titkolni. Apám úgy vette el a bnőjét, hogy nem is tudtuk, csak egy vacsin jelentették be. Szerinted megsértődtem? Nem. Mert én már 10 évesen is felnőttebb voltam, mint te 19 évesen. Tudom, hogy lepontozol, de szerintem hanyagold a házasságot, az felnőtteknek való, nem kisgyerekeknek, akik bosszút akarnak állni, mert elvették tőlük a homokozó lapátot.
#5, azért szerintem ne szállj el magadtól, nekem pár hónapom van a félszázig, de ettől még tökéletesen megértem a Kérdező dilemmáját, és igazat is adok neki. Alapvető erkölcsi joga ugyanolyan éfával visszamérni, mint amivel neki mértek anno.
Meggondolni nem ezt kell, hanem pusztán azt, hogy csakugyan ettől érezné-e jobban magát... ha igen, akkor tegye ezt, ha nem, akkor tegyen valami mást.
#7, na ya, mindenki dedós, csak Te vagy helikopter...:)
Tudod, az az igazság, hogy az a fajta értékrend, gondolkodás, ami felsejlik a Te #5-ös hozzászólásod mögött, és nem utolsó sorban az a stílus, ahogy ezt a Kérdezőnek előadtad, engem rendkívül taszít, mondhatni nyitja a bicskát nálam...
#8-as király fej vagy!!! :D
Kedves kérdező, talán tényleg kicsit korai még 19 évesen eljegyeztetni magad, de mivel nem ez volt a kérdésed, így nincs okunk ezt fejtegetni.
Igazából a kérdésed jogos, de csak te tudhatod, hogy mit tegyél.
Tudod mit! Várd meg, amíg rákérdeznek, hogy milyen gyűrű van az ujjadon, és akkor majd elmondod.
Nem kell magadtól eléjük állnod, de a kívánt "bosszút" el fogod érni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!