Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek mit tehetek ilyen helyzetbe? Mi lenne a legmegfelelőbb reakció?
A párommal már 4 éve együtt vagyunk, tudom, hogy a jövőben meg akarja kérni a kezem de igazából már 2 éve várom. (Ő ültette a bogarat a fülembe, nekem eszembe se jutott volna..)
A környezetembe barátnő, testvér stb. sokkal kevesebb ideje vannak együtt, mint mi, és állandóan kérdezgetik, hogy és ti mikor már?
Család szintén...
Legutóbb egy közösségbe hozták fel, egyedül voltam, a párom nem volt ott, és ez az egész téma roppant kellemetlen már nekem.
Elegem van abból, hogy folyton kérdezget mindenki, nem tudok mit reagálni...
A közelieknek elmondom, hogy meglepetést akar stb. de a távoliaknak mi köze hozzá...
Már lassan úgy vagyok vele, hogy basszus kérjen már meg, hogy hagyjanak békén, és lassan úgy érzem, hogy már szinte haragszom rá, hogy ennyi kellemetlenséget kell eltűrnöm azért, mert évek óta még mindig nem...
Szerintetek hogy reagáljak úgy, hogy ne legyek bunkó ne is higgyék, hogy csak hetyegünk?
Nagyon zavar már ez a téma. :(
Valaki olt már így?
Ja és persze a kedves páromat nem zargatják, eleve más környezetből jött, náluk nem szokás korán házasodni, és a haverjait meg nyilán nem is érdekli a téma ellentétben az én lány ismerőseimmel...
Egyesek időnként megnézik a kezemet, hogy na már?
Vagy azt mondják, hogy téged mikor már?
Eléggé idegesítő és kellemetlen mert közben persze én is szeretném már...
Egyébként egyetemisták vagyunk van még vissza pár év, szóval az élethelyzetünk se olyan, hogy halaszthatatlanul szükség lenne rá..
Én időnként amikor már tényleg kiborulok megemlítem neki, hogy elegem bvan ebből az egészből, rohadtul nem is akarok erről beszélni vele, mert nem akarom, hogy azt higgye azért mondom, hogy lépjen már..
Egyszerűen vele beszélek meg mindent, és erről nem tudok mással beszélni.
Picit kezdem úgy megélni, hogy ez az eljegyzés dolog már meg van mérgezve kettőnk között. Úgy gondolom az ő döntése, és ne tegye meg mások miatt. De azt hiszem picit sokat várt.
Elég sok rossz dolog alól mentesülnék ha már megette volna pár éve.
Mi a véleményetek erről az egészről?
El kell érned, hogy leszálljanak rólad. Az élet nem verseny. És ha eljegyez? Azt fogod hetente hallgatni, hogy mikorra van kitűzve az esküvő - pedig vannak, akik évekig jegyben járnak. Aztán azt, hogy mikor jön az első gyerek. Aztán, hogy mikor jön a második.
Tudom, hogy fárasztó, de egyenként mindenkit fel kellene világosítani, hogy ugyan komoly a kapcsolat, de nem a te dolgod tudni, hogy mikor akarja megkérni a kezed, úgyhogy vagy szálljanak le rólad, vagy kérdezgessék inkább őt.
Mondhatsz valami olyasmit is, hogy már eljegyzett, hüvelygyűrűvel, és azt nem szívesen mutatnád meg. Csak kreatívan;) És tudd, hogy nem egészséges, hogy ennyire erősen érzed ezt a külső nyomást. Ne mások mondják meg, hogyan éljétek az életetek.
:D:D Köszönöm a hasznos tanácsokat! :)
Igazából ilyeneket vártam!
Nem azt, hogy eltúlzod, kierőszakolod stb. egyéb közhelyeket.
Úgy érzem, hogy nem a környezeted, hanem tudat alatt te szeretnéd, ha végre megkérné már a kezedet.
Ha hisztizel neki, ha ezt érezteted vele, ha folyton szembesíted azzal, hogy "mindenki ezt kérdezi", annál inkább nem fog megkérni, mert úgy érzi, hogy te akarsz nyomást gyakorolni rá.
Tulajdonképpen te magad mérgezed meg előre ezt a témát, s minél többször erőlteted, annál jobban el fog távolodni tőled.
nekem ez olyan vergődésnek tűnik.
ha ők bunkók, mert bizony azok ha ilyen magánjellegű kérdésekkel bombáznak, akkor neked is jogod van egy kicsit erélyesebb választ adni.
mondhatod, h nektek most nem ez a legfontosabb, tanultok, szeretnétek karriert építeni, utazni, stb, az esküvő meg ráér.
Mi a véleményem erről az egészről??
Az, hogy elég idétlen, felszínes ismerőseid vannak...
25N
Én lassan 4 éve vagyok együtt a párommal, és ő kimondottan házasságellenes. Nem számít, megkér-e, ha megkér, boldogan mondok majd neki igen, ha nem, akkor is tudom, hogy vele akarok élni jóban-rosszban, mindig. És ő is velem.
Szüleim sosem nyaggatnak minket ilyesmivel, azzal sem hozakodnak elő, hogy "mikor leszünk már nagyszülők", pontosan tudják, hogy a mi dolgunk, az anyagiak terén fel kell magunkat élhető szintre tornáznunk egy gyerekhez. A baráti körömben meg még soha senki nem kérdezősködött ilyesmiről. De ha megkérdeznék, azt válaszolnám: majd megkér, ha úgy érzi, hogy nem tud ellenállni a vágynak.
Valami ilyesmit. :)
De látom, neked nagyon fontos ez a jegyben járósdi, mintha te lennél türelmetlen, nem a környezeted. Vagy úgy érzed, mivel sokan kérdezgetik, valóban sokat vár. Szerintem ne akarj nekik megfelelni. Tényleg a ti dolgotok, nem másé.
Szerintem meg négy évet csak járogatni valakivel, igenis sok, egy kapcsolatnak haladni kell valamerre, vagy el kell köszönni egymástól, még időben, hogy ne az legyen hogy valaki éveket pazarol a másikra, és közben nem azt kapja amit szeretne.
Nem sokat irtál a kapcsolat milyenségéről, de négy év alatt legalább már együttéltek?
Nekem igenis furcsa, ha egy kapcsolatban négy év alatt nincsen semmi előrelépés. Se összeköltözés, se eljegyzés, se házasság, se gyerek. Általában ilyenkor mindig az van, hogy a két fél is legbelül érzi, hogy valami nem az igazi, de nem lépnek, mert amig nincs jobb, elvannak az állóvizben (tapasztalat). Egy eljegyzés, csak egy tárgyi szimbólum, hogy komolyan gondolja a kapcsolatot, egyáltalán nem jelenti azt, hogy utána pár hónapon belül össze kellene házasodni. Mert pl.: érthető, hogy összeköltözni, házasodni nem tudtok, mert még tanultok... de miért ne lehetne egy eljegyzés, négy év után?
Irtad, hogy 2 éve te már ezt várod, meg annak idején a párod ültette a bogarat a füledbe, szóval ő hozhatta fel a témát, na meg azt akarja, hogy meglepődj... De két éve, hogy te vársz ő nem talált alkalmat, hogy mikor lepjen meg téged, és mikor kérjen meg?! Ugyanmár! Nem lehet, hogy ő nem is akarja már igazán?! Ne legyen igazam, de nehogy az legyen, hogy csak vársz a nagy semmire, aztán szakítotok, ő meg találkozik valakivel, akit fél év után eljegyez!
Szerintem mindenképp beszélnetek kell erről, tisztában kell lenned vele, hogy ő hogyan képzeli el ezt a kapcsolatot, és neki is tudnia kell, hogy te hogyan képzeled el. Attól, hogy beszéltek róla, még nem hisztizel ki semmit. Nem arról van szó, hogy megzsarolod vagy ilyesmi, de jó ha tudja, hogy te már készen állsz az eljegyzésre, és szeretnél a menyasszonya lenni, és már nagyon régóta vágysz erre.
Egyébként én gyanítom, hogy az ismerőseid, akiket korábban megkértek, nem vájkálnak az életedben, amikor felőletek érdeklődnek, hanem kedvesen őszintén érdeklődnek valóban irántatok. Te érzed csak zaklatásnak, mivel kellemetlen neked a téma, hiszen te magad is érzed, hogyha 4 éve ott tartotok, hogy csak jártok, és se eljegyzés, se összeköltözés akkor bizony valami nincs rendben.
Ha egy férfi igazán szeret, és tudja, hogy vágysz a házasságra, akkor bizony megkéri a kezed, azért, hogy boldoggá tegyen. Utána még mindig meg lehet beszélni, hogy pl.: amig nincs munkátok nem házasodtok. Minden más (fiatalok vagyunk, ráérunk még, nincs pénzünk stb...) csak kifogás...
Én ezt mondanám: "Nem nekem kell tudni, hogy mikor fog eljegyezni, meglepetésre számítok, és már rég megette volna a fene ha tudnám az időpontot..." valami ilyesmit. Egyébként tőlem is megkérdezik az eljegyzést, volt úgy, h a barátom is mellettem volt, na ott volt pironkodás, de kivágtam magunkat ezzel, hogy a férfi dolga legyen az eljegyzés:)
egyébként valaki írta, hogy ahol nincs 4 év alatt eljegyzés, vagy esküvő akkor már nem is lesz... mi van, ha a Kérdező még csak 22-23-24 éves? Akkor már más lenne a leányzó fekvése, ráadásul egyetemisták is, gondolom önálló keresettel nem rendelkeznek. Különben is, nem ez volt a kérdése.
24N
Én 21 vagyok ő 23,
azért ültette a bogarat a fülembe, mert már korábban mondta, hogy ha megtehetné már most megkérne.
Igazából még tavaly egy haverjának elmondta, hogy nemsokára, aki elkezdte nekem mondani úgy, hogy mindketten ott voltunk, (részeg volt) és "burokban mondta" hogy majd feltesz egy nagy kérdést blabla...
Szerintem akkor azért nem, mert tudta, hogy tudom.
Meg közben megkérték a tesómat, akkor mondtam neki, hogy mostanában eszébe ne jusson, mert nem akarom azt hallgatni, hogy "jajj ti is?"
Miközben nálunk évek óta téma, őnáluk pedig hirtelen jött (előtte a tesóm azt se tudta akar -e tőle valamit a srác, mert nem valami tökéletes köztük a kommunikáció...)
Aztán időközben 1-1 barátnőmet megkérték, és volt, hogy már kibukott belőlem.
Gyűrűt még tuti nem vett, ismerem az anyagi helyzetét, igazából van annyi félretett pénze, hogy vegyen, de annál nem több.
Szóval elég sok tényező van, ami miatt nem.
És én meg is értem,
de ezeket nyilván nem kezdem el magyarázni egy idegennek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!