Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy vehetném rá hogy meséljen?

Hogy vehetném rá hogy meséljen?

Figyelt kérdés

Itt van egy korábbi kérdésem és ehhez kapcsolódna a mostani:

http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__szulo-gye..

Mióta velem lakik furcsán viselkedik. Bármit elront vagy összetör és hozzászólok vagy mellélépek úgy összerezzen mintha megcsapta volna a 220. Volt már olyan is hogy csak szimplán megsimogattam a hátát és egyszerűen lemerevedett. Hogy vehetném rá hogy elmondja hogy miért reagál így? Verte talán az anyja?

2013. aug. 24. 17:43
 1/7 anonim válasza:
69%

Szerintem menjetek el vacsorázni valahova, és beszélgessetek. Amikor beindult a beszélgetés, kérdezz (óvatosan!) a kettőtök kapcsolatáról, hogy hogyan viszonyul hozzád stb.. 13/L

Lehet h. elég fiatalnak tűnök, de szerintem ez beválhat:D

2013. aug. 24. 17:59
 2/7 anonim válasza:
78%
Nem szabad rögtön a legrosszabbra gondolni. Biztosan fura neki ez a helyzet, elvégre meghalt az édesanyja és az apjával él, akivel semmilyen kapcsolata nem volt 10 évig. Adj neki egy kis időt, amíg hozzászokik, hogy részese vagy az életének.És ez fordítva is igaz. Gondolom neked is furcsa, hogy a rég nem látott fiaddal élsz együtt. Ne erőltess semmit. Egyet értek az előttem válaszolóval: a közös programok közelebb hozhatnak titeket, de ne olyan céllal vidd el vacsorázni, hogy valamit ki akarsz szedni belőle, mert akkor lehet, hogy még jobban bezárkózik.
2013. aug. 24. 18:04
 3/7 Argloss ***** válasza:
100%
Talán az a baj, hogy te csak egy idegen vagy aki befogadta. Gyászol és semmi oka rá, hogy olyanban bízzon aki cserbenhagyta. Apja eddig se volt neki csak egy spermadonor és most az anyukáját is elvesztette. Miért is mondana neked bármit? Talán te vagy az a személy akit most a legjobban utál a világon. Teljesen egyedül van, egyszerűen sokkal több időre van szüksége ahhoz, hogy téged elfogadjon.
2013. aug. 24. 18:08
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Engem is elhagyott az apám, 7 évesen láttam utoljára. Természetes lenne, hogy én is befeszülnék, ha hozzám érne. Elvégre egy idegen.

Egyébként most halt meg az anyukája, mit vársz, hogy dalolva süsse reggelente a rántottát?

2013. aug. 24. 18:13
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Szegénynek most halt meg az anyukája, te meg csak egy idegen vagy, hiába fűz hozzá vérrokonság. -.-"
2013. aug. 24. 18:15
 6/7 anonim ***** válasza:
88%
Adj már időt szegény gyereknek...ez szinte egy lelki sokk, trauma számára, még ő is keresi a kiutat, közben gyászol... 21 éves létemre is szörnyű nehéz lenne a helyzet..én is visszahúzódó lennék, nem bíznék, nem ismerlek, ki vagy te, elhagytál, nem szeretsz, ez járna a fejemben...az idő majd segít, próbálj kommunikálni vele, próbáld megismerni, mit szeret, sportol e, van e szüksége valamire, milyen kajákat szeret, főzzél neki, tudasd vele, hogy szeretnéd, ha az életed része lenne, mondd el neki, hogy tudod, hogy most úgy érzi ellene van a világ, de majd idővel jobb lesz a helyzet...ne legyél túl rámenős, tartsd a távolságot, ha majd megenyhül érezni fogod...ehhez nem egy meg két hét kell....légy türelmes! Ez egy nagyon nehéz időszak mindkettőtöknek, de gondolj arra, hogy a te véred, a te gyermeked, neked kell gondoskodni róla, senkije nem maradt, rád van utalva, még nem késő, hogy szerető apa légy és jó viszony legyen köztetek.
2013. aug. 24. 19:50
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat lehet hogy megpróbálok vele programokat csinálni, bár így is egész nap velem van. Nem kezel úgy mint egy idegent, de azért távolságtartó de ha idegennek tekintene akkor kerülne gondolom és, és nem lenne folyton velem. Ha dolgozok akkor is körülöttem teszik veszik. Ezek a reakciók (remegés, lemerevedés) is csak akkor van mikor hirtelen, vagy pl.: ha úgy érek hozzá hogy nem látta hogy jövök.
2013. aug. 24. 19:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!