Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Szerintetek mit tehetek ilyen...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek mit tehetek ilyen helyzetbe? Mi lenne a legmegfelelőbb reakció?

Figyelt kérdés

A párommal már 4 éve együtt vagyunk, tudom, hogy a jövőben meg akarja kérni a kezem de igazából már 2 éve várom. (Ő ültette a bogarat a fülembe, nekem eszembe se jutott volna..)

A környezetembe barátnő, testvér stb. sokkal kevesebb ideje vannak együtt, mint mi, és állandóan kérdezgetik, hogy és ti mikor már?

Család szintén...

Legutóbb egy közösségbe hozták fel, egyedül voltam, a párom nem volt ott, és ez az egész téma roppant kellemetlen már nekem.

Elegem van abból, hogy folyton kérdezget mindenki, nem tudok mit reagálni...

A közelieknek elmondom, hogy meglepetést akar stb. de a távoliaknak mi köze hozzá...

Már lassan úgy vagyok vele, hogy basszus kérjen már meg, hogy hagyjanak békén, és lassan úgy érzem, hogy már szinte haragszom rá, hogy ennyi kellemetlenséget kell eltűrnöm azért, mert évek óta még mindig nem...

Szerintetek hogy reagáljak úgy, hogy ne legyek bunkó ne is higgyék, hogy csak hetyegünk?

Nagyon zavar már ez a téma. :(

Valaki olt már így?

Ja és persze a kedves páromat nem zargatják, eleve más környezetből jött, náluk nem szokás korán házasodni, és a haverjait meg nyilán nem is érdekli a téma ellentétben az én lány ismerőseimmel...

Egyesek időnként megnézik a kezemet, hogy na már?

Vagy azt mondják, hogy téged mikor már?

Eléggé idegesítő és kellemetlen mert közben persze én is szeretném már...

Egyébként egyetemisták vagyunk van még vissza pár év, szóval az élethelyzetünk se olyan, hogy halaszthatatlanul szükség lenne rá..

Én időnként amikor már tényleg kiborulok megemlítem neki, hogy elegem bvan ebből az egészből, rohadtul nem is akarok erről beszélni vele, mert nem akarom, hogy azt higgye azért mondom, hogy lépjen már..

Egyszerűen vele beszélek meg mindent, és erről nem tudok mással beszélni.

Picit kezdem úgy megélni, hogy ez az eljegyzés dolog már meg van mérgezve kettőnk között. Úgy gondolom az ő döntése, és ne tegye meg mások miatt. De azt hiszem picit sokat várt.

Elég sok rossz dolog alól mentesülnék ha már megette volna pár éve.

Mi a véleményetek erről az egészről?

2013. nov. 16. 20:04
1 2 3 4
 1/36 A kérdező kommentje:
Az lemaradt, hogy sok barátnőnek meg testvérnek akik jóval kevesebb ideje vannak együtt már rég megkérték a kezüket, és a legintenzívebben ők zaklatnak...
2013. nov. 16. 20:06
 2/36 anonim ***** válasza:
100%

Szedd össze magad, és ne viselkedj óvodásként!

Most komolyan, hogy lehet ennyire tehetetlen valaki? Szelíd természetem van alapvetően, de ha a magánügyeimmel ennyit zaklatnának, akár csak családon belül is, hát nem tennék el zsebre, amit kapnak tőlem.

Ha te magad vágysz a házasságra, akkor meg közöld simán a pároddal, és öntsetek tiszta vizet a pohárba. De ne azért érezz/tégy bármit is, mert a környezeted ezt vagy azt gondolja rólad/rólatok.

2013. nov. 16. 20:08
 3/36 anonim ***** válasza:
15%
Szerintem fejezd be ezt a kapcsolatot, mert hiába erőszakoskodsz, nem fog elvenni ez a srác téged sose.
2013. nov. 16. 20:08
 4/36 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem bocs de ezt te reagálod túl. Le kell állítani a kérdezőket, meg kell mondani, hogy semmi közük hozzá, vagy hasonló témával beégetni őket. Különben meg nehogy azt hidd egy eljegyzéssel vége, utána jön amikor lesz már a házasság, mikkor jön a gyerek, a kis tesó stb. Legjobb megoldás ismerősök leállítása.
2013. nov. 16. 20:10
 5/36 anonim ***** válasza:
100%

Mellesleg ha meg is van itt bármi is "mérgeződve", arról csak te tehetsz, amennyiben szerencsétlen pároddal EGYÉRTELMŰEN még nem beszéltél erről.

Engem is "zaklattak" egy darabig barátok, haverok, csak épp amiatt, hogy komoly kapcsolatom lett, pedig nem hanyagoltam el őket. Nem sokáig nyeltem le az alaptalan cseszegetést, akit szimplán csak zavart a boldogságom, szépen leépítettem, irigy, savanyú embereket nem tudok a barátaimnak tekinteni.

Te is állj ki magadért, minél előbb.

2013. nov. 16. 20:14
 6/36 anonim ***** válasza:
100%

"Elég sok rossz dolog alól mentesülnék ha már megette volna pár éve. "

Ugyan kérlek... Hidd el, ha túl lesztek az eljegyzésen, utána mindenki azt fogja kérdezgetni, hogy mikor lesz az esküvő.

Ha túl lesztek az esküvőn, mikor lesz már gyerek.

Ha meglesz az első gyerek, mikor lesz már kistesó.

És így tovább.

Az emberek pofátlanok állandóan beleütik az orrukat olyan dolgokba, amikhez semmi közük az ég világon. (Természetesen kinek nem inge...)

Egyébként az ismerősöknek kifejtheted, hogy mivel még egyetemre jártok mind a ketten, nem látjátok értelmét, majd ha lediplomáztatok, stb.

De az eljegyzés a férfi dolga, ha sokat rágod miatta a fülét, előbb-utóbb megunja. Ha megunja, vagy szakít, vagy megkér és örökre ott lesz benned a kérdőjel, hogy csak azért tette-e mert kihisztizted, vagy mert ő maga úgy érezte... Jobb lenne?

2013. nov. 16. 20:16
 7/36 A kérdező kommentje:

Tudja a párom, hogy mit szeretnék az esküvő időpontja gyakorlatilag ki van tűzve kettőnk között (egy fontos dátumhoz kötődik) de nem akarom addig mondani ameddig nem kérték meg a kezem, mert az elég fura.

Tudom, hogy meg akarja, lehet, hogy túl is reagálom, de nem akarok bunkó lenne: "semmi közötök hozzá"

Valami szöveget mondjatok légyszi ami nem is bunkó de nem is mond semmit, hanem szépen lezárja a beszélgetést.

2013. nov. 16. 20:16
 8/36 anonim ***** válasza:
65%
Nem szeretnélek megbántani, de nekem az egész szövegből, a hatalmas körítésből az jön le, hogy az egész kamu, rajtad kívül senkit nem érdekel, nem kérdezősködnek, igazából te akarod, hogy már megkérjen, csak ezt nem akartad így leírni, nehogy neked támadjunk.
2013. nov. 16. 20:17
 9/36 A kérdező kommentje:

Igen, tudom ezért is próbálok most már minél kevesebb alkalmat teremteni arra, hogy szóba jöjjön.

Az utolsó dolog amit akarok, hogy azért tegye meg, mert "kihisztiztem".

2013. nov. 16. 20:18
 10/36 A kérdező kommentje:

:) Egyáltalán nem erről van szó, egyszerűen egy héten legalább 1x valaki rákérdez, de inkább többször.

Konkrétan azért írtam ki a kérdést, mert ezen a hétvégén túl sokszor...

Most volt a közösségi incidens, amit mellesleg apukám generált, "nem merik megkérni a kezét" és röhögött.

Borzasztóan rosszul esett.

2013. nov. 16. 20:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!