Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Ti nem félnétek beadni egy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ti nem félnétek beadni egy gyémántgyűrűt egy ékszerészetbe?

Figyelt kérdés

Egykoron gyémántgyűrűvel kértek meg, mára eléggé "kifogytam" belőle, és lötyög. Be akarok vetetni belőle, de őszintén szólva kicsit félek kiadni a kezemből! Mi van, ha kicserélik benne a követ? Vagy csak paranoiás vagyok, és egy menőbb boltban az én kis nyomi kövem nem tétel? :)

30N

2013. okt. 8. 18:42
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
Férjem a szakmában dolgozik és elképedve szokott néhány üzlet kirakatában megállni hogy milyen összegekért árulnak gagyi cuccokat. Aki nem ért hozzá, az amikor újat vesz akkor honnan olyan biztos benne hogy tényleg azt veszi amit mondanak? Miért csak javíttatásnál vághatnak át? Kérdező lehet a gyűrűd már most se az, mint aminek gondolod. Amikor megy valamit venni a férjem, akkor kikér pár dolgot és csak utána veszi elő a lupét megnézni hogy az tényleg az-e amit mondanak (gyémántnál máshogy nem nagyon lehet megállapítani). Érdekes olyankor előkerül a pult alól a normális áru egyből, és szedik ki a kezéből h mégse azt nézze amit már kiraktak... Ismerősök meg szokták kérni, hogy menjen velük gyűrűt venni és sok esetben sajnos le kell beszélnie őket a választott darabról. Amúgy hamár elvitted tényleg nem lehet utána panaszt tenni, mert ugye te is kicserélhetted utána bármikor. Ez tipikus trükközési probálkozás szokott lenni csalók részéről, mást visznek vissza felháborodva,h átvágták őket. Ha nagyon biztosra akarsz menni akkor először is vizsgáltasd be a gyűrűd (azt előtted végzik ellenőrizheted) utána pedig kérj meg/bérelj egy szakembert hogy menjen el veled amikor elviszed a javítatott ékszert.
2013. okt. 9. 09:11
 22/24 anonim ***** válasza:

És az ékszerbolt előtt álló cigány honnan tudja hogy nemhamis az arany? (Mert akkor így lehetne elsózni hamis aranyat)

Amúgy nem is értem, mire jó neki h ott áll. többet fizet mint az ékszerbolt?

2013. okt. 9. 12:13
 23/24 anonim ***** válasza:

Van erre az egészre egy nagyon egyszerű megoldás, amit nekünk is az ékszerész javasolt, akitől a gyűrűt vettük. Elvileg az értékes gyémántokban van egy lézer nyomással készült kis kódsor és ehhez tartozik egy gyémánt "certificate" is, ami megemlíti ezt a kódot és a gyémánt tulajdonságait. Ez határozza meg az értékét. Mert ugyebár gyémánt és gyémánt között is elég nagy a különbség. Amikor az én gyűrűmet vettünk az eladók mikroszkóp alatt megmutatták nekünk a gyémántunkra nyomott kódot, amit nekünk össze kellett vetnünk a "certificate"-tal, hogy megbizonyosodjunk róla, hogy tényleg azt kapjuk, amiért fizetünk.

Ugyanez kell, hogy megtörténjen, ha később ékszerészhez visszük a gyűrűt. Mielőtt visszaadja kötelessége mikroszkóp alá tenni az ékszert, hogy megnézhessem a kód egyezik a "certificate"-n lévővel. Én biztos, hogy csak és kizárólag ezzel a feltétellel merném kiadni a kezeim közül.

2013. okt. 9. 19:05
 24/24 anonim ***** válasza:
Én meg csinálnék egy olyan mikroszkópot amiben miniatűr képernyő van belül
2013. okt. 9. 19:20
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!