Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ti nem félnétek beadni egy gyémántgyűrűt egy ékszerészetbe?
Egykoron gyémántgyűrűvel kértek meg, mára eléggé "kifogytam" belőle, és lötyög. Be akarok vetetni belőle, de őszintén szólva kicsit félek kiadni a kezemből! Mi van, ha kicserélik benne a követ? Vagy csak paranoiás vagyok, és egy menőbb boltban az én kis nyomi kövem nem tétel? :)
30N
nem adnám be akárhová az biztos.
de hogy hogyan bírálnám felül...
ahol pl. egyes tőlem látványosan megkülönböztethető embertípus ólálkodik, oda be se mennék, mert ha kész a gyűrű akkor ki is kell valahogy jönnöm - gyűrűvel a zsebemben.
szóval ez egy szempont
Nem. Minden esetben számlát és/vagy elismervényt kell kérni az ékszerésztől. Feelelősséggel tartozik az átvett áruért. Ha te a gyémánt helyett tőle bármi mást kapsz vissza, akárcsak a sajátod helyett egy silányabb minőségűt is, azonnal menj el egy másik ékszerészhez, nézesd meg a gyűrűt és ha igazad van, akkor azonnal be kell perelni az ékszerészt.
Ugyanis büncselekmény, ha átver téged.
Nem vagy paranoid, pusztán sok rossz dolgot hallottál és joggal félsz. Én legutóbb a gyöngysoromat adtam be, javításra, mert az egyik ékszerész alaposan elszúrta a kapcsát. Szépen - előttem - megszámolta az ékszerész hölgy a gömböket, és írt egy átvételi elismervényt: dátum, aláírás, pecsét, ennyi és ennyi darab ilyen és ilyen értékű gyöngyszemből álló gyönygsort átvett javításra.
Amikor visszakaptam, megszámolta előttem a gyöngyöket újra. Megvannak a blokkok, minden papír. Ha véletlenül hibás vagy értéktelen gyöngyöt adott volna, igen gyorsan a bíróságon találta volna magát. Többet ér a reputációja, hidd el. És ezt ő is tudja. :)
A lényeg: mindig kérj átvételi elismervényt!
Ne hogy be ad!
A legtöbb helytelen szó egy mondatban, amit valaha láttam. Le a kalappal!
Húú ez komoly. Belegondoltam.
Most tényleg megcsinálhatják. Oké, hogy ad elismervényt amikor beveszi-kiadja, de ahogy lépsz kettőt már abban a pillanatban, hogy átvetted, a te felelősséged. Hogy bizonyíthatod, hogy amit innen megkaptál, 2 perc múlva bevizsgáltatod egy másiknál...és hogy bizonyítod, hogy ugyanaz volt. Érted?
Ha át akar verni, azt fogja mondani, hogy azt nem ő adta, mert ő jót adott, te szélhámoskodsz....
Olyan, mint az új autók. Ha megveszed újan, de 2mp múlva már töredékét éri és használtnak számít.
Egy laikus nem ismeri fel a gyémántok közötti különbséget, csak egy szakértő és ő is műszerrel, mindenféle vizsgálatokkal. Súly az nem bizonyíték.
Mindenképpen ismeretlennek adod. Ez van. Kockázatos.
Szinte azt mondanám, mindegy is menynire híres helyre adod, menynire frekventált.
Ennyi erővel azt is mondhatnánk, hogy legfelül vannak a politikusok, bankvezérek és emiatt mind kifogástalan, korrumpálhatatlan, becsületes, jóakaratú ember. :D
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!