Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ti nem félnétek beadni egy gyémántgyűrűt egy ékszerészetbe?
Egykoron gyémántgyűrűvel kértek meg, mára eléggé "kifogytam" belőle, és lötyög. Be akarok vetetni belőle, de őszintén szólva kicsit félek kiadni a kezemből! Mi van, ha kicserélik benne a követ? Vagy csak paranoiás vagyok, és egy menőbb boltban az én kis nyomi kövem nem tétel? :)
30N
4-es voltam; no, akkor megint fussunk neki.
Ha beadod, és ad átvételi elismervényt, akkor mindent tudsz bizonyítani. Ha utána két perc múlva bemégy egy másik ékszerészhez, megnézeted, ÉS nem stimmel, akkor ott is kérsz papírt (arról, hogy megnézte, tehát ő sem tudja lenyúlni a követ), ÉS ezzel felszerelkezve beballagsz a rendőrségre és feljelentést teszel. Nem kell lakkozni, elég a jogaidat ismerni és cselekedni.
Add csak be nyugodtan.
Az ilyet úgy játszottuk ki egy 1hetes procedúra kíséretében, hogy a fülbevaló köves része nem volt teljesen lefedett, így mesterséges koszt tettünk rá, mintha nem lenne pucolva a belső részen, ergó ők azt gondolják ilyenkor hogy nekünk fel sem tűnik a kosz, így miért is ne cserélnék ki.. Ilyenkor jön az hogyha észreveszed a tiszta új követ benne arról tudhatod a cserét, és joggal mondhatod neki hogy követeled a vissza
21/F
A legtöbb ékszerész nem tud követ foglalni, szóval felesleges emiatt aggódnod. Valamint nem is érdekük a lopás, ahogy írod "nem tétel", viszont ha kiderül, elég komoly szívás. Ha pedig nem olyan kis karmos foglalatban van a gyűrűd, hanem síkban van az arannyal, akkor azt nem igazán lehet szűkíteni.
Nekem az a véleményem, hogy nem mindig érdemes szűkíteni a gyűrűt. Én pl. elég sokat fogytam lánykérés után, a középső ujjamon hordtam a gyűrűt, hogy ne hagyjam el. Utána szültem, akkor örültem, hogy felmegy a gyűrűsre, annyira vizes voltam. Most ismét versenysúlyban vagyok, mint az esküvőmkor, s bár akkor nagy volt rám, most megint pont jó. 28N
Vegyél egy mikroszkópot és vidd magaddal, hátha így meg tudod állapítani, hogy mit kaptál, vagy hogy mit adtál be :D
Én aranyat akartam eladni, lemértem hány gramm, de aztán meggondoltam magam, nem adom be mégsem. Jó az ha van végszükség esetén :)
Ne ekszereszt, hanem aranymuvest, otvost keress és
mondd azt, hogy szeretnel jelen lenni a munka elvegzesenel.
Talan meg olcsobban is kijossz, mert nem megy ra az ekszeresz koltsege.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!