Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Lányok, nektek fontos, hogy egy férfi letérdeljen az eljegyzésnél?
Most szeretném megkérni a barátnőm kezét, mindenképp hagyományosan, letérdelősen :)
Sok helyen olvasom, hogy ez manapság már annyira nem szokás.
Pedig szerintem szép dolog.
29/F
Nekem igazán nem számítana, hogy letérdel-e a barátom vagy mellettem ül, vagy éppen mellettem áll. Az a legfontosabb, hogy szeret, össze akarja kötni velem az életét, és ezt úgy fejezi ki, ahogy szeretné. Egy kikötésem van. Ne legyen nyilvános, legyen meghitt :)
Szerintem térdelj le, ha szeretnél, és tudod, hogy szeretné a barátnőd. Nem giccses, nem leszel tőle se szolga, se kevésbé férfi. Az nem ezen múlik! :) Sok boldogságot :)
Letérdelni, fejet hajtani, majd felemelni felé könnyes szemeinket átnyújtani a gyűrűt, s mély hasból jövő öblös hangon a szemébe mondani: pucsits r ibanc!!!
Én nem pont így tettem de később visszahallottam a véleményét: - inkább vert volna meg!
De könyörgöm, hogy jön ide az olyasmi, hogy: jaj, hát az egyik ismerősöm letérdelt és most üti-veri az asszonyt, meg hasonlók? Most attól, hogy a kérdező, meg a barátnője romantikusnak találják ezt a letérdelős lánykérést, nem jelenti azt, hogy ütni-verni fogják egymást. Mi a túróért kellene minden lánykérésnek egyformán zajlani? Kinek így tetszik, kinek úgy.
Az én férjem letérdelt, nem pont gyűrűhúzáskor, hanem már előtte megkérte a kezem, a gyűrűt már együtt választottuk. Nem üt-ver, hanem imád, rajong értem, a tenyerén hordoz. Nem gyenge ember, sőt lelkileg az egyik legerősebb, akit valaha ismertem, kettőnk közül ő az irányító, a domináns egyéniség. Na, erre varrjatok gombot.
Nekem igazából nem volt elképzelésem a lánykéréssel kapcsolatban, amúgy partnerként, közösen döntöttünk a házasságról, már előtte is sokat beszéltünk róla.
A lényeg az volt, hogy tudtam: nagyon szeret és velem képzeli el az életét. Eszembe sem jutott, hogy hisztizzek a lánykérés módja miatt. Kedves volt, romantikus, szeretetteljes.
Nem volt fontos, de megtette, egy hatalmas csokor virággal a kezében. :)
Szép, őszinte, megható pillanat volt. Nem éreztem sem szolgának, sem kutyának... Ennyire ne akarjunk már mániákusan mindent kiirtani, ami hagyományos, érzelmes...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!