Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit értetek az alatt, hogy az eljegyzés közös döntés?
Nagyon sok helyen olvasom ilyen kihisztizős eljegyzéses kérdéseknél, meg a többinél is, hogy ez közös döntés kell legyen.
Hogy kell ezt elképzelni? Szóval, miként állhat elő a nő azzal, ha ő szeretné az eljegyzést, és hogy beszélheti meg a férfivel, ha az egyébként nem hozza szóba. (És tegyük fel, nem 2 hónapja járnak, hanem évek óta együtt élnek)
Nekem így elméletben furcsán hangzik, de talán csak a helyzetemből kifolyólag. Nem tudom, hol a határ a "Beszéljük meg, ki hogy gondolkodik róla!" és a "Finoman célzok rá, hogy már kéne" között, mert számomra ez a kettő nagyon hasonlóan csengene. Hisz az elsőnél is kiderül, hogy a nő akarja, és a férfi érezhetné úgy, hogy a nő ezzel elvárást intézett felé, még ha konkrétan nem is mondta ki.
Leegyszerűsítve a kérdést: ha tudatja valaki a párjával egy ilyen beszélgetés során, hogy már szeretné, ha eljegyeznék, az nem hangzik elvárásnak?
Ha meg kéttanúsat akartok, pláne nem értem...
Jövőhéten sétáljatok be az önkormányzathoz, 1 hónap múlva már házasok is lesztek.
"És tegyük fel, nem 2 hónapja járnak, hanem évek óta együtt élnek)"
Szerintem ez ilyet pont, hogy a kapcsolat elején kell tisztázni még a nagy szerelem előtt. Amikor az első nagy beszélgetések zajlanak...azok a Párok, akik nem tudnak évek óta sem a párjuk szándékairól, azok mikről beszélgettek akkor? "Szépen süt a nap...ja szerintem is..."
Mi pl. már az első randin komolyabb dolgokról beszélgettünk, pl., hogy mik a céljaink. Én akkor éppen nyelvvizsgára készültem, a párom nézelődött egy jobb munka után. Ebből következett, hogy manapság nehéz biztos munkát találni, és erre elég nehéz gyereket vállalni, így nem könnyű a mai fiataloknak.
Erre valamelyikünk feltette a kérdést, hogy egyébként mit gondol a másikunk a gyerekvállalásról.
Ez nem tolakodó, csak beszélgetési téma egy csomó másik között. Nyílt lapokkal kell játszani az első perctől.
Ezek után sokat voltunk együtt, sokat viccelődtünk, beszélgettünk és fel-fel jött a téma. Lassan körvonalazódott, hogy együtt képzeljük el a jövőt, mert jól működik köztünk minden. Mivel tudtuk az első idők nagy beszélgetéseiből, hogy mindketten házasságot és gyereket is szeretnénk, így ebben az irányban tervezgettünk, álmodoztunk. Fél év után összeköltöztünk (én egyedül éltem egy saját lakásban), és miután nem volt több tartozásunk, elkezdtünk gyűjteni az esküvőre. Amikor összegyűlt a karikagyűrűre, kiválasztottuk, megrendeltük és amikor megérkezett, titokban a Párom elment érte és akkor kért meg az első randink helyén. Ekkor már 4 hónapja szerveztük az esküvőt, ki volt tűzve az időpont. Nem ért meglepetésként, de nagyon szép volt.
Ezeket azért írtam le, hogy lásd, nem derült égből jött a mi esetünkben a jegyesség kérdése, hanem KÖZÖS DÖNTÉS a kezdetektől. Én így értettem.
A megismerkedésünkkor 22 voltam, Ő 29.
Házasságunkkor 25 és 32 leszünk.
Tinikorban lehet, hogy nehezebb, de az után szerintem már könnyedén megy.
25N
En eloszor az egyutjaras utan kifejtettem hogy csak egy eljegyzesi csaladi unnep utan akarok osszekoltozni a hazassag igeretevel.Hiszen kijar nekem a tisztelet mint menyasszony es nem mint elettars.
Ra 2 evre volt az eskuvo.
Az elejen tisztazni kell az elvarasokat.
A mi csaladunkban elettarsi kapcsolat nem divat es max 2 ev osszekoltozes utan kis vagy nagy eskuvo van anyagiaktol fuggen hiszen eskuvo a kezdete a kozos eletnek nem egy kierdemelt ajandek ha megfelelsz a parodnak.
"De mi is a kezdetektől fogva így beszéltünk erről. Ugyanakkor aztán, mikor már aktuálisabb lehetett volna, felejtődött."
Hogy érted, hogy felejtődött? Mi van most nálatok napirenden? Mire gyűjtötök, mit próbáltok elérni? Miért küzdötök? Vagy úgy egyszerűen mivel foglalatoskodtok?
A Párodnak mik az elképzelései a jövőről? Hogy áll a házasság témához?
25N
Most épp az a rövidtávú cél, hogy ismét elköltözzünk szülőktől. Sajna egy hülye döntésből idejöttünk, aztán azóta is próbálunk külön menni (kevés a megfizethető albérlet...)
Hát a céljaink, hogy legyen némi megtakarításunk (ami majd 50 ezres lakbér mellett nehéz lesz), saját házba/lakásba vágjunk, aztán majd egyszer egy gyerek. Előtte házasság.
Csak épp nincs konkrét dátum...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!