Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit értetek az alatt, hogy az eljegyzés közös döntés?
Nagyon sok helyen olvasom ilyen kihisztizős eljegyzéses kérdéseknél, meg a többinél is, hogy ez közös döntés kell legyen.
Hogy kell ezt elképzelni? Szóval, miként állhat elő a nő azzal, ha ő szeretné az eljegyzést, és hogy beszélheti meg a férfivel, ha az egyébként nem hozza szóba. (És tegyük fel, nem 2 hónapja járnak, hanem évek óta együtt élnek)
Nekem így elméletben furcsán hangzik, de talán csak a helyzetemből kifolyólag. Nem tudom, hol a határ a "Beszéljük meg, ki hogy gondolkodik róla!" és a "Finoman célzok rá, hogy már kéne" között, mert számomra ez a kettő nagyon hasonlóan csengene. Hisz az elsőnél is kiderül, hogy a nő akarja, és a férfi érezhetné úgy, hogy a nő ezzel elvárást intézett felé, még ha konkrétan nem is mondta ki.
Leegyszerűsítve a kérdést: ha tudatja valaki a párjával egy ilyen beszélgetés során, hogy már szeretné, ha eljegyeznék, az nem hangzik elvárásnak?
Igen, sürgetésnek hangzik, de kit érdekel?
Állj ki magadért, ha rólad van szó, közöld egyéretlműen mit akarsz a párodtól.
A gyerekvállalásról, a házasságról is beszélgettünk sokszor. Én is úgy gondolom, alapdolgokban egyezni kell, hisz különben mit keresünk egymás mellett.
Ő is akar házasságot, gyereket. Azt is tudja, hogy én is. Mondhatni, már itt lehetne az ideje is. De mégsem lép...
Mondhatni az első pillanattól fogva tudjuk, mit akarunk. Akkor nem volt tabutéma. Tisztáztuk, mit várunk az élettől, egymástól.
Csak épp azóta nem történt más.
Nincs saját lakásunk, de ha arra várunk, akkor soha nem is leszünk házasok. :) (Persze gyereket azért tényleg nem akarnék rossz körülmények közé vállalni)
A lagzi ára nem játszik, mert mindketten kéttanúst akarunk, család nélkül, vélhetően még kiöltözés sem lesz.
"Tudja, pontosabban látja rajtam, milyen bánatos vagyok, ha pl. olyanokról megtudom, hogy eljegyezték, akik együtt sem élnek, és alig csak járogatnak."
Ez viszont visszataszító. Nem tudom, a férfiak észreveszik-e, hogy az ilyen műsor nekik megy.
17: Amennyire tudom, elnyomom magamban, nem teszem szóvá, nem hisztizek, de nyilván emberből vagyok, rossz kedvem van, azt meg vagy látja rajtam, vagy nem, szerintem igen. De nem ad neki hangot, lehet, hogy nem is sejti, hogy ettől van.
18: én 25 leszek, ő 30. 4 éve együtt, 3 év együttélés. Mindketten dolgozunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!