Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért hisztizzek ki egy eljegyzést?
A barátommal többször szóba került az eljegyzés. Mondtam neki, én örülnék neki, de majd akkor adjon gyűrűt, ha Ő úgy gondolja, hogy szeretné, ez az ő döntése, és nem az enyém.
Elmondtam a barátnőimnek, és teljesen oda vannak, izgulnak, hogy "jajj mikor lesz már, kérdezz rá", majd 1 hónap után az a műsor ment, hogy "biztos nem is akar elvenni, csak hülyített".
Ez tényleg ennyire véresen komoly dolog?
Vagy nekem is ki kéne "hisztizzem" mint a többi nőnek?
Köszönöm!
"de majd akkor adjon gyűrűt, ha Ő úgy gondolja, hogy szeretné, ez az ő döntése, és nem az enyém."
Én eljegyzés ügyben a közös döntés pártján vagyok, én két ember együttes döntésének érzem. Amúgy meg úgy csináljátok, ahogy nektek tetszik. Ráértek akkor eljegyezni egymást, ha már a házasságra is késznek érzitek magatokat.
A barátnőidnek meg nem kell ilyesmit mondani, mert lehet, külső szemlélőként úgy jön le, mintha már a küszöbön lenne az eljegyzés, ezért kérdezősködnek és ezért nem bírnak magukkal. Legyen egyelőre ez a magánügyetek, amíg tényleg nem konkretizálódik az ügy és akkor elkerülöd az ilyesféle kellemetlenségeket.
Annyira egyet értek Veled, utolsó! Sok helyen olvasom/hallom, hogy az eljegyzés a férfi döntése...hát nekem ez orbitális baromságnak tűnik...
A házasság nem egy játékszer, amit X ad Ynak...hanem egy közös döntés, közös elhatározás.
Vagyis annak kellene normális esetben lennie...
25N
Ugyanazért, amiért egyesek "teli hassal" mennek anyakönyvvezető elé. ha kényszertíed, csak azt érzed el, hogy megutál, meggyűlöl és vagy pokoli házasságban élsz egy életen át, vagy hamar elválsz.
Mindennek megvan a maga ideje. Ha el akar venni, akkor el fog venni magáól is, mert kellesz neki, ha meg nem akar, akkor minek a görcsölés? Ha gyreekt akarsz, akor olyan pasit keress, aki gyerekpárti - az biztosan el akar venni téged! A többit küldd vissza anyuka szoknyája mellé.
Nem értem, min lovagolnak a válaszadók. De komolyan. Ha valaki arról ír kérdést, hogy "az összes ismerősünk piszkál, hogy vegyünk autót, de nekünk jó így" - akkor egy csomó megértő választ kap. Hogy ragaszkodjon a saját életviteléhez, a saját döntéseihez és ne menjen a divat után.
Mondd meg a barátnőidnek, hogy fogják be. Sekélyes libák.
A férfi döntése megtenni a lépést. Ha csaj akarja akkor igent mond, ha nem akkor nemet, amit indokoljon meg alaposan. Innentől jön egy alapos beszélgetés, hogy ki mint képzeli tovább az életét és ha nincs meg a közös nevező, akkor meg keressenek mást.
Persze lehet róla beszélgetni, hogy ki hogyan látja magát x év múlva, de a nagy kérdést a pasinak kell feltennie.
Persze. A nő szelíden, szendén várja, amíg a pasi egy nap egy romantikus vacsorán előhúzza a gyűrűt, aztán majd kimondja az igent. Vagy a nemet. Nekem ez nem tetszik. Én annak a híve vagyok, hogy a lánykérés előtt már azért tisztában kellene lenni azzal, hogy ki mit és kb. milyen időtávon belül szeretne.
Most ha a férfi kéri meg nagy ceremóniával, könnyes tekintettel a nő kezét, a nő meg nemet mond, mert még nem kész rá, akkor ez azt jelenti, hogy a férfi akarta "kihisztizni" az eljegyzést?
Szerintem mindenképp komolyan kell beszélni erről, mielőtt a lánykérés megtörténne, aztán magát az eseményt el lehet romantikázni ízlés szerint. Legalábbis én ilyen vagyok. Nem várt meglepiket nem szeretek.
Nem veszitek észre, hogy az egész kérdés lényege az, hogy fényezze magát, hogy ő aztán milyen szuper nő, mert nem hisztizik, mint az TÖBBI?
Aranyom, elárulom neked, hogy a legtöbb nő nem hisztizik, ne ess már ennyire hasra magadtól...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!