Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Miért hisztizzek ki egy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért hisztizzek ki egy eljegyzést?

Figyelt kérdés

A barátommal többször szóba került az eljegyzés. Mondtam neki, én örülnék neki, de majd akkor adjon gyűrűt, ha Ő úgy gondolja, hogy szeretné, ez az ő döntése, és nem az enyém.

Elmondtam a barátnőimnek, és teljesen oda vannak, izgulnak, hogy "jajj mikor lesz már, kérdezz rá", majd 1 hónap után az a műsor ment, hogy "biztos nem is akar elvenni, csak hülyített".

Ez tényleg ennyire véresen komoly dolog?

Vagy nekem is ki kéne "hisztizzem" mint a többi nőnek?

Köszönöm!

2013. aug. 17. 08:38
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
78%

"de majd akkor adjon gyűrűt, ha Ő úgy gondolja, hogy szeretné, ez az ő döntése, és nem az enyém."

Én eljegyzés ügyben a közös döntés pártján vagyok, én két ember együttes döntésének érzem. Amúgy meg úgy csináljátok, ahogy nektek tetszik. Ráértek akkor eljegyezni egymást, ha már a házasságra is késznek érzitek magatokat.

A barátnőidnek meg nem kell ilyesmit mondani, mert lehet, külső szemlélőként úgy jön le, mintha már a küszöbön lenne az eljegyzés, ezért kérdezősködnek és ezért nem bírnak magukkal. Legyen egyelőre ez a magánügyetek, amíg tényleg nem konkretizálódik az ügy és akkor elkerülöd az ilyesféle kellemetlenségeket.

2013. aug. 17. 10:40
 22/29 anonim ***** válasza:
77%

Annyira egyet értek Veled, utolsó! Sok helyen olvasom/hallom, hogy az eljegyzés a férfi döntése...hát nekem ez orbitális baromságnak tűnik...

A házasság nem egy játékszer, amit X ad Ynak...hanem egy közös döntés, közös elhatározás.

Vagyis annak kellene normális esetben lennie...

25N

2013. aug. 17. 10:50
 23/29 anonim ***** válasza:
29%

Ugyanazért, amiért egyesek "teli hassal" mennek anyakönyvvezető elé. ha kényszertíed, csak azt érzed el, hogy megutál, meggyűlöl és vagy pokoli házasságban élsz egy életen át, vagy hamar elválsz.

Mindennek megvan a maga ideje. Ha el akar venni, akkor el fog venni magáól is, mert kellesz neki, ha meg nem akar, akkor minek a görcsölés? Ha gyreekt akarsz, akor olyan pasit keress, aki gyerekpárti - az biztosan el akar venni téged! A többit küldd vissza anyuka szoknyája mellé.

2013. aug. 17. 11:04
 24/29 anonim ***** válasza:
38%

Nem értem, min lovagolnak a válaszadók. De komolyan. Ha valaki arról ír kérdést, hogy "az összes ismerősünk piszkál, hogy vegyünk autót, de nekünk jó így" - akkor egy csomó megértő választ kap. Hogy ragaszkodjon a saját életviteléhez, a saját döntéseihez és ne menjen a divat után.

Mondd meg a barátnőidnek, hogy fogják be. Sekélyes libák.

2013. aug. 17. 13:28
 25/29 anonim ***** válasza:
14%

A férfi döntése megtenni a lépést. Ha csaj akarja akkor igent mond, ha nem akkor nemet, amit indokoljon meg alaposan. Innentől jön egy alapos beszélgetés, hogy ki mint képzeli tovább az életét és ha nincs meg a közös nevező, akkor meg keressenek mást.

Persze lehet róla beszélgetni, hogy ki hogyan látja magát x év múlva, de a nagy kérdést a pasinak kell feltennie.

2013. aug. 17. 13:59
 26/29 anonim ***** válasza:
0%
Egyébként ehhez annyit tennék hozzá, hogy végső soron igenis a férfi dönti el, hogy azt a nőt elveszi-e vagy sem. A nő erre mond igent/nemet. Ha egy férfi el akar venni, akkor el fog magától is, ha pedig kihisztized, akkor talán, de abban nem lesz sok köszönet, a válás/félrekúrás borítékolható 1-2 év múlva a pasi részéről.
2013. aug. 17. 15:20
 27/29 anonim ***** válasza:
100%

Persze. A nő szelíden, szendén várja, amíg a pasi egy nap egy romantikus vacsorán előhúzza a gyűrűt, aztán majd kimondja az igent. Vagy a nemet. Nekem ez nem tetszik. Én annak a híve vagyok, hogy a lánykérés előtt már azért tisztában kellene lenni azzal, hogy ki mit és kb. milyen időtávon belül szeretne.

Most ha a férfi kéri meg nagy ceremóniával, könnyes tekintettel a nő kezét, a nő meg nemet mond, mert még nem kész rá, akkor ez azt jelenti, hogy a férfi akarta "kihisztizni" az eljegyzést?

Szerintem mindenképp komolyan kell beszélni erről, mielőtt a lánykérés megtörténne, aztán magát az eseményt el lehet romantikázni ízlés szerint. Legalábbis én ilyen vagyok. Nem várt meglepiket nem szeretek.

2013. aug. 17. 15:39
 28/29 anonim ***** válasza:
dehogy kéne kihisztizned. nálunk is rendszeres beszédtéma a házasság, eljegyzés. tudom, hogy egymással képzeljük el az életünket. de meg kell várni, amíg adottak a körülmények. például nekem fura, amikor 2-3 évet is várnak az eljegyzés és az esküvő között. ha már megvolt a lánykérés akkor kezdjük is szervezni az esküvőt.
2013. aug. 17. 21:43
 29/29 anonim ***** válasza:
100%

Nem veszitek észre, hogy az egész kérdés lényege az, hogy fényezze magát, hogy ő aztán milyen szuper nő, mert nem hisztizik, mint az TÖBBI?

Aranyom, elárulom neked, hogy a legtöbb nő nem hisztizik, ne ess már ennyire hasra magadtól...

2013. aug. 18. 08:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!