Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Szükséges ceremónia az eljegyz...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szükséges ceremónia az eljegyzéshez?

Figyelt kérdés

Ha megtörtént a lánykérés, akkor lennie kell még egy eljegyzésnek ami hivatalos? Az nagyon ciki, hogy ha csak a lány hordja a gyűrűt az esküvőig?

Előre is köszönöm a válaszokat.

20/L

2013. aug. 2. 20:00
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Hivatalos eljegyzés, mint olyan, nem létezik. Attól, hogy a család összegyűlik emiatt, még nem hivatalos.
2013. aug. 2. 20:02
 2/11 anonim ***** válasza:
61%
Ha megvan az esküvő időpontja, akkor a nagyon szűk család szokott tartani egy ebédet, ahol a pár szülei és testvérei, esetleg a nagyszülők vannak ott. Ha a lány kapott gyűrűt a lánykérésre, akkor addig azt a gyűrűt hordja a bal kezén, aztán az esküvőn felhúzzák mindketten a karikagyűrűket a jobb kézre. A feleség eldönti, hogy továbbra is akarja-e hordani a bal kezén az eljegyzési gyűrűt, vagy csak a karikagyűrűt a jobb kezén. Amúgy az eljegyzés mint esemény nem kötelező, de szokás.
2013. aug. 2. 20:06
 3/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. A barátomnak vagyis a vőlegényemnek is hordani kell gyűrűt vagy csak az egyik félnek elég?
2013. aug. 2. 20:09
 4/11 anonim ***** válasza:
49%
Nem kötelező a gyűrű hordás--
2013. aug. 2. 20:19
 5/11 anonim ***** válasza:
0%

Eljegyzési gyűrűje csak a nőnek kell legyen, így nem értem a kérdést.

A házasságkötéskor van két gyűrű... Persze tudom, mire gondolsz, van olyan ismerősöm, ahol a pasi is viseli, mert kettő gyűrűt csináltattak eljegyzésre... Elég idióta gondolat.

2013. aug. 2. 20:20
 6/11 anonim ***** válasza:
10%
Szerintem a fiú nem szokta hordani az esküvő előtt! Második vagyok.
2013. aug. 2. 20:20
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
NÁlunk mindketten a karikagyűrűt is hordtuk, de nem kötelező ha nem akarjátok
2013. aug. 2. 21:21
 8/11 anonim ***** válasza:
80%

Mi kettesben töltöttük a lánykérést, ami akkor történt meg, amikor megérkeztek a kiválasztott karikagyűrűink, amit akkor kölcsönösen felhúztunk egymás ujjára.

A családnak szóban bejelentettük, hogy szeretnénk összeházasodni és azóta készülünk rá ezerrel.

Nincs kötelező rész, és az eljegyzésnek magának súlya sincs, a házasság az, ami számít.

25N

2013. aug. 3. 00:16
 9/11 anonim ***** válasza:
87%

"A házasságkötéskor van két gyűrű... Persze tudom, mire gondolsz, van olyan ismerősöm, ahol a pasi is viseli, mert kettő gyűrűt csináltattak eljegyzésre... Elég idióta gondolat."

Magyar hagyományok szerint eljegyzéskor 1-1 karikagyűrű kerül a férfi és a nő újjára. Mondom, a hagyományok szerint. Ma már ezeket nem "divatos" betartani. De szerintem úgy szép, ha a szimbólumot, a férfi is viseli, és ezt most nem féltékenységből, vagy féltésből mondom.

Mostanában igencsak divatos a meglepetésszerű lánykérés, ami ugye köves gyűrű a lány számára. Ez után lehet tartani eljegyzést. Nálunk a lánykérés tavaly volt, eljegyzés most hétvégén lesz.

Szerintem a mai idősebb korosztály ezt a fajta eljegyzést tartja eljegyzésnek, anyum pl. nem is értette miért csak nekem volt gyűrűm tavaly.

Ennek ellenére semmi nem kötelező és semmi nem hivatalos, csak SZOKÁS...

2013. aug. 3. 07:33
 10/11 anonim ***** válasza:
93%
Nem tudom miért erőlteti pár válaszoló, hogy a férfiak nem hordanak gyűrűt a jegyesség alatt. Szerintem normál esetben két fél jár jegyben, így elengedhetetlen, hogy mindketten gyűrűt hordjanak.
2013. aug. 3. 09:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!