Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szükséges ceremónia az eljegyzéshez?
Ha megtörtént a lánykérés, akkor lennie kell még egy eljegyzésnek ami hivatalos? Az nagyon ciki, hogy ha csak a lány hordja a gyűrűt az esküvőig?
Előre is köszönöm a válaszokat.
20/L
Eljegyzési gyűrűje csak a nőnek kell legyen, így nem értem a kérdést.
A házasságkötéskor van két gyűrű... Persze tudom, mire gondolsz, van olyan ismerősöm, ahol a pasi is viseli, mert kettő gyűrűt csináltattak eljegyzésre... Elég idióta gondolat.
Mi kettesben töltöttük a lánykérést, ami akkor történt meg, amikor megérkeztek a kiválasztott karikagyűrűink, amit akkor kölcsönösen felhúztunk egymás ujjára.
A családnak szóban bejelentettük, hogy szeretnénk összeházasodni és azóta készülünk rá ezerrel.
Nincs kötelező rész, és az eljegyzésnek magának súlya sincs, a házasság az, ami számít.
25N
"A házasságkötéskor van két gyűrű... Persze tudom, mire gondolsz, van olyan ismerősöm, ahol a pasi is viseli, mert kettő gyűrűt csináltattak eljegyzésre... Elég idióta gondolat."
Magyar hagyományok szerint eljegyzéskor 1-1 karikagyűrű kerül a férfi és a nő újjára. Mondom, a hagyományok szerint. Ma már ezeket nem "divatos" betartani. De szerintem úgy szép, ha a szimbólumot, a férfi is viseli, és ezt most nem féltékenységből, vagy féltésből mondom.
Mostanában igencsak divatos a meglepetésszerű lánykérés, ami ugye köves gyűrű a lány számára. Ez után lehet tartani eljegyzést. Nálunk a lánykérés tavaly volt, eljegyzés most hétvégén lesz.
Szerintem a mai idősebb korosztály ezt a fajta eljegyzést tartja eljegyzésnek, anyum pl. nem is értette miért csak nekem volt gyűrűm tavaly.
Ennek ellenére semmi nem kötelező és semmi nem hivatalos, csak SZOKÁS...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!