Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Eljegyzéshez és az esküvőhöz a gyűrűket, kinek kell megvenni?
Ezt úgyértem, hogy én pasi vagyok és ha megakarom kérni a barátnőm kezét akkor veszek egy jegygyűrűt, de az csak 1 gyűrű, az én ujjamra is megkell vennem, vagy automatikusan a lánynak kell vennie nekem is egyet, ugyanez az esküvőre is a kérdésem..
köszönöm a válaszokat
Többféle szokás van:
1) karikagyűrűvel jegyzi el egymást a pár, amit esküvőig a bal utána pedig a jobb kéz gyűrűsujján hordanak. Ezt általában a fiú veszi meg, a lány pedig az eljegyzési ünnepséget állja. (Ilyenkor is lehet köves gyűrű, amit az esküvő előtt kicsivel kap a menyasszony a férfitől vagy annak családjától. Ez a kísérő gyűrű.)
2) Vesz a férfi egy köves gyűrűt amivel megkéri a nő kezét, az eljegyzést meg állja a lány.
Nagyjából ennyi, de ez egyéni döntés alapján változhat.
23N
Bocsánat, a 2) verziót nem fejeztem be:
a lánykérés után a pár együtt választja ki a karikagyűrűt.
Nálunk közösen fogjuk állni a karikagyűrűket, bár nem lesz egy nagy összeg szerencsére.
A lánykérő gyűrűmet a párom vette meg egyedül, mivel meglepetés volt.
értem köszönöm a válaszokat :)
igazából szeretném majd megkérni a barátnőm kezét és szerettem volna kicsit tájékozódottabb lenni :)
5-ös!
Szerintem, a legtöbb helyen ilyenkor eljegyzési bulit rendeznek, ahova meghívják a családot. Érdekes, hogy Te még nem hallottál róla...
Erre gondoltam, hogy ezt a bulit a lány rendezi, vagyis a lányos ház.
Amúgy nálunk nem lenne egyértelmű, mert a Párom is remekül főz. ;)
23N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!