Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Szerintetek sem normális,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek sem normális, hogy az exemnek segítek megtervezni az eljegyzését?

Figyelt kérdés

Majdnem 5 évig voltunk együtt és jóban vagyunk, átlag havonta szoktunk is beszélni egymással chaten, vagy telefonon. Most mondta, hogy el szeretné jegyezni a barátnőjét, de nem nagyon van ötlete, hogyan csinálja. Szóval adtam neki ötleteket, tetszettek is neki, meg a gyűrűvel, meg méretvétellel kapcsolatban is adtam neki ötleteket. De nem is ez a lényeg.

Csak a párom olyan furán reagált, mikor megtudta, szerinte ez nem normális. Pedig exem azt mondta, meghív az esküvőre, és én el is fogok menni, szóval jó lenne, ha nem lenne ebből gond.

Nekem valahogy ez nem furcsa, hanem természetes, mert én csak olyan pasival járok, aki a barátommá is válik, nemcsak a szeretőm, és lehet, hogy a szerelem elmúlik, de a barátság nem. Ti mit gondoltok?

Ja a történethez még hozzátartozik, hogy teljesen esküvő mániás vagyok, és imádok mindent, ami eljegyzés, esküvő...stb.

2013. júl. 20. 20:47
1 2 3
 21/27 A kérdező kommentje:

Mivel már írtam, hogy az exem előttem lévő barátnőjével és a családjával is tartja a kapcsolatot, sőt én is ismerem a csajt, voltunk együtt színházba is vele meg a családjával, és mikor arra jártunk mindig be is ugrottunk hozzájuk, ezért kijelenthetem, hogy engem nem zavarna, minthogy nem is zavart.

Csak sajnos itt nem az én- ezek szerint nem normális- álláspontom a lényeg, mert nekem ez oké, de a többségnem meg úgy látom abszolút nem.

Ezt egyfelől megértem, mert nyilván sokan féltékenyek, és lehet hogy ez az egész abból fakad, hogy abszolút nem vagyok féltékeny típus, így nem feltétlen nézem ilyen szemmel a dolgot.

2013. júl. 22. 15:49
 22/27 anonim ***** válasza:
51%

Én nem szeretnék ilyen kapcsolatot az biztos. Nem egészséges hogy az exek összejárnak. Én biztos nem tűrném el, hogy a párom jóban legyen egy nővel, akivel anno együtt élt, nagyokat szexelt, stb. És nincs olyan ember akinek ez nem jut eszébe, aki teljesen el tud vonatkoztatni tőle. Egy kapcsolatot le kell zárni, és vissza sem nézni. Te is leírtad, hogy nem tudod elfelejteni. Teljesen mindegy, hogy az adott férfit, vagy a közös múltatokat, egyszerűen nem tudsz túllépni. Márpedig az semmi jót nem jelent.

De mindenesetre ti tudjátok, ha ez így tényleg mindenkinek jó, akkor miért ne? De biztos, hogy előbb utóbb valamelyik fél kibukik, és reméljük nem megy tönkre miattad majd egy házasság.

2013. júl. 22. 16:09
 23/27 anonim ***** válasza:
65%
Na meg hogy az exed (szerinted) nem jönne össze olyannal, akit zavar, hogy jóban vagytok? Ezek szerint neki te fontosabb vagy neki, mint egy nő, akit esetleg megszeret, de nem nézi jó szemmel? Ez megint nem normális.
2013. júl. 22. 16:11
 24/27 A kérdező kommentje:

Utolsó: nem. Hogy is fogalmazzak? Itt nem én vagyok a lényeg. Azért nem jönne össze olyan lánnyal- bár ez nem teljesen igaz, együtt volt egyszer egyetlen évig egy ilyen lánnyal- aki nem tolerálja az exeivel való jó viszonyt, mert nem tűri el semmilyen szinten, hogy neki bárki is megmondja, mit tehet. Illetve a hisztinek még a leggyengébb árnyékát sem viseli el. Egyáltalán nem. Tehát ez nem rólam szól. Nem azért nem lenne együtt ilyen lánnyal, mert velem annyira beszélni akar, hanem azért, mert azzal, hogy mondjuk nem beszélhet velem, vagy a másik exével, akivel jóban van, azzal ő korlátozva van. Amit nem visel el.

Én pedig nem tartom abnormálisnak azt, hogy nem felejtem el a közös életünket. A múltunkat. Ennyi erővel egy átlag 30 éves egy az egyben kitörölhetné a húszas éveit az emlékezetéből, mert esélyes, hogy jöttek mentek a kapcsolatok 17 éves kora óta az embernek. Továbblépni szerintem nem egyenlő azzal, hogy mindent hátrahagyva úgy csinálsz mintha mi sem történt volna, hanem szerintem pont azt jelenti, hogy kulturált emberek módjára el tudtok beszélgetni. Szerintem az aki gyűlölködik ezerszer hevesebb érzelmeket táplál, mint én, aki kizárólag barátságot érzek semmi mást. Ugyanis a páromba vagyok szerelmes.

2013. júl. 22. 18:05
 25/27 anonim ***** válasza:
52%

sajnos a te vagy az én álláspontom nem az átlag, nem a megszokott...nem ez az elfogadott...többen féltékenyek, mint nem....

szerintem is az a normális, hogy ha normális értelmes emberi viszonyban tudunk elválni és semmi gond nincs azzal, hogy jóban vagyunk olyannal, akivel hosszú időt töltöttünk már el...ettől függetlenül a kapcsolatnak vége, új társ van és ez nem véletlen meg nem lezárt dolog...mert nekem is van olyan, akivel párkapcsolatban nem tudtam élni, de haverként, barátként remekül kijövünk...nem akarunk a másiktól semmit és kész...

na mindegy....már sokszor arra gondoltam, hogy én gondolkozom furán...én nem látok semmi kivetni valót abban, ami történt...hisz nem történt semmi...hisz a volt párod is mást jegyez el...

24L

2013. júl. 23. 08:17
 26/27 A kérdező kommentje:
Nem baj, hogy a kisebbségbe tartozom, csak gondoltam, csinálok egy mini felmérést, hogy gondolkodnak az emberek, ezek után nem fogok csodálkozni, ha furán néznek rám...
2013. júl. 24. 11:11
 27/27 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nincs semmi baj azzal, hogy segítesz neki. Jóban vagytok van ilyen. Az is jó, hogy a mostani párod jól kijön az exeddel. Ritka eset!

Én se vagyok féltékeny páromra, csak mert beszél az exével. A magyarázat annyi volt, h 9,5 éves kapcsolat mellett nem lehet csak úgy elmenni és 8 évig laktak együtt, átvészeltek betegségeket, több halál esetet, építkezést, lakás felújítást... Párom szakított vele, mert rájöttek nem illenek össze, ott hagyott mindent a nőnek és semmit nem hozott el! A nőnek is van párja sőt már gyereke is.

2013. júl. 24. 14:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!