Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Lányok, nektek fontos hogy a párotok a szüleitektől is megkérje a kezeteket? Vagy csak az apukátokól legalább?
Nem fontos! Igaz, hogy nem el apukam, de a parom anyumtol sem kerte meg a kezem, igaz nem vagyunk olyan fiatalok, nem is csinaltunk felhajtast, csak egyszeruen felhuztuk egymasnak a gyurut, es ennyi.
32/N
Nálunk nem volt semmi ilyesmi...én írtam a második választ...asszem....:) szóval ...:)
háát...szerintem a mennyasszonyod kedvéért és azért, hogy a családjába továbbra is jól be tudj illeszkedni és senkinek ne legyen hiányérzete, talán eljátszható egy ilyen gesztus, ha nekik, a párodnak és családjának ez sokat jelentene...de ha nagyon mélyen vallásosak és tartják is, de te nem, akkor ebből később is akadhatnak egyet nem értések....de ezek talán már ki is jöttek volna eddig a kapcsolatotokban...
hacsak nem szeretnél új szabályokat bevezetni és a sarkadra állni és érvényesíteni a te elképzeléseid, hisz ez a te életed és a te esküvőd is, szerintem megoldható ez a régimódi lyánykérés is...bár szerintem, ha most megadod magad és "eljátszátok" a lánykérést,attól még ugyanolyan tartásod lesz és tisztelnek, mint eddig is ( remélem így volt eddig)
fogd fel egy kis móka ként
na, ezt most jól megaszodtam, sokat nem segítettem asszem:))
hát szerintem az, hogy ez mű vagy nem mű, az annak is a függvénye, hogy a lány, illetve a fiú milyen viszonyban a szülőkkel. Nálunk speciál jó a viszony mindenki között, és én szeretném is ha a párom a szüleim áldását kérné a kapcsolatunkra. De ez neki sem jelent problémát. Lehet, hogy azért mert, egyetért ezzel a hagyománnyal, vagy csak azért mert szeret és tudja, hogy ez nekem fontos lenne. Lehet, hogy a szokás eredete nem helyes, vásáros, de számomra nem azt jelenti, amit az előttem szólók írtak. Nem a szüleim döntik el, hogy én mit mondok, vagy hogy összeházasodhatunk-e. Azt csak mi döntjük el. Számomra a tisztelet megadását jelenti. De ez nem mindenkinek fontos. Mivel kedvelik a páromat, és nincs kifogásuk ellene, úgyis az áldásukat adják, de hagy érezzék, hogy fontosabbak annál, mint hogy csak úgy KÖZÖLJÜNK velük dolgokat. Persze ha a viszonyuk rossz lenne, akkor már nem biztos, hogy elvárnám. De így igen.
Az pedig, hogy ha a párod ezt szeretné, és te nem vagy hajlandó ezt megtenni érte, akkor az csak egy valamit jelent. Nem szereted eléggé. Akkor pedig nincs is miről beszélni. Ha szeretsz valakit, akkor megteszed azt ami neki fontos, mert tudod, hogy őt az boldoggá teszi. Ez nem olyan nagy dolog szerintem. De ezt mindenki maga dönti el.Az életben pedig nagyon sok olyan dolog van amit igenis el KELL tervezni előre, akkor is ha te hánysz tőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!