Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Szerintetek hordoz bármi...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek hordoz bármi értéket a házasság?

Figyelt kérdés
2013. máj. 5. 18:30
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
16%
Ma 22:06 olvastam a kérdésed, irtam is, nezd meg!;)) nyugi, apuci hamarosan kidől, ha ugy bezabál;)
2013. máj. 5. 22:21
 22/34 anonim ***** válasza:

Igen. De ezt felesleges magyarázni. Aki nem így szocializálódott, az sosem fogja megérteni, hogy valójában mit jelent azok számára, akiknek fontos. Ez nem vita tárgya, hanem 2 érett felnőtt magánügye.

24N

2013. máj. 5. 22:26
 23/34 anonim ***** válasza:
56%

#22, amellett, hogy a végkövetkeztetéseddel egyetértek, a jelenség fordítottját látom: akiknek fontos, azok nem akarják inkább megérteni, hogy akiknek nem fontos, miért nem fontos, a házasságban hívők szokták a többieket rábeszélni próbálni meg a saját felfogásuk mellett kampányolni, és nem fordítva.

Én nem vagyok házasság-párti, nem házasodtam. Anyám erre olyan hisztit vert le, hogy viccházban kötött ki... amikor a fiam házasodott, én meg egyszerűen tudomásul vettem, mondván, hogy az ő élete, eszembe sem jutott, hogy bele kellene szólnom...

2013. máj. 5. 22:39
 24/34 anonim ***** válasza:
100%

Azoknak, akik alapvetően tényleg hisznek benne, igen. Erősebb köteléket, mélyebb szeretetet.

Aki amúgy sem hisz benne, annak nem biztos.

2013. máj. 5. 22:40
 25/34 anonim ***** válasza:
100%

Nekem elismerést és bizalmat, de én optimista vagyok.

A páromnak hazugságot és bürokráciát, ő pesszimistább.

2013. máj. 6. 05:49
 26/34 anonim ***** válasza:
100%

nekem igen...ezzel teljesedik ki köztünk minden...

24L

2013. máj. 6. 08:34
 27/34 anonim ***** válasza:

Egyetértek, 23-as, hogy a nem vágyókat jobban attrocitálják, de ez érthető, mivel ők térnek el az évszázadokon át bevett normáktól. Mindig az új irányzatoknak kell kivívni a megértést.

Egyébként olvastam már itt nem egy kommentet, amiben egyenesen dilisnek néztek valakit, mert házasodni akart.

24N

2013. máj. 6. 08:57
 28/34 anonim ***** válasza:
#27, szerintem jól fogalmaztad meg azt, ami sok ember számára nem kívánatossá teszi a házasságot: "norma", "elvárás"...
2013. máj. 6. 10:10
 29/34 anonim válasza:
Elég ha elolvasod a 4. és 5. véleményt a többi nem is fontos...
2013. máj. 7. 10:19
 30/34 anonim ***** válasza:

nekünk a férjemmel fontos.ezért is házasodtunk össze. nem akartam életem végéig valaki élettársa , barátnője lenni...feleség szerettem volna lenni... annak minden velejárójával. név, karikagyűrű, és valami megfoghatatlan plusz, amit mindketten érzünk, ami nem rabságban tart, egyszerűen csak + valami amitől mindketten boldogok vagyunk.

igen, működne papír nélkül is, de számunkra nem csak papír!

vannak akiknek fontos és vannak akiknek nem. miért nem lehet elfogadni? én is hallottam már olyan vad sztorikat, hogy valakit a munkahelyén lenéztek mert nem volt házas. mostanában meg azt nézik űrlénynek aki az.

az én melómban is megdöbbent egy két kolléga mikor kérdezték, és mondtam hogy 25 évesen mentem férjhez. megkérdezték...minek? hogy elválj?

hát nem, nem azért. nem értem én az ilyen hozzáállást. miért kell valakit a döntései miatt támadni? ha akar házasodni ha nem.

nekünk is vannak olyanok a baráti körünkben akik nem akarnak házasodni. mi ezt elfogadtuk, nem álltunk le piszkálni hogy jaj miért nem. szemben azzal amit néha én kaptam a házasságommal kapcsolatban (melóban pl)

számunkra értékes dolog a házasság , igen!

27/N

2013. máj. 11. 00:00
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!