Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Karika gyűrű vs eljegyzési gyűrű a különbség?
barátnőmmel 8 hónapja vagyunk együtt, amikor 1 évesek leszünk el szeretném jegyezni viszont semmi házasság vagy ilyesmi egyszerűen élettársak lennénk vagy mi fiatalok vagyunk és nem is vagyunk híve a házasságnak..
de mégis legyen valami ami össze köt minket gondolok itt a gyűrűre. viszont van egy kis fogalom zavarom.. mi a különbség a karika és az eljegyzési gyűrű között? ahogy nézelődtem semmiben sem különböznek.. szóval ha mondjuk veszek egy ezüst gyűrűt akkor azzal úgy mond simán eljegyezhetem nem?
ugye nem lenne esküvő csak eljegyezném olyankor nekem is kel gyűrűt viselnem nem?
vagy csak házasság után viselhet a férfi is gyűrűt?
eljegyzéskor nem?
amúgy barátnőm 17 én meg 18 vagyok...
Ahogy előttem is írták, a fiú vesz egy Köves gyűrűt, megkéri a lány kezét, és sttől fogva jegyben járnak!
Majd ha idővel össze akarnak házasodni, vesznek karika gyűrűt, és azt a templomban, vagy a házasságkötő teremben húzzák fel!
Van olyan változat, hogy először a férfi vesz gyűrűt a nőnek, aztán az esküvő előtt mindkettőjüknek, olyan is, hogy három gyűrűt vesz, két karikát, egy kísérőt, meg olyan is, hogy csak két karikagyűrűt vesz (vagy vesznek) és az esküvőig a bal kézen, utána a jobbon hordják.
Nektek egyiket sem ajánlom, magát az eljegyzést sem, nem rosszindulatból, meg amúgy is ti tudjátok, ez csak egy vélemény. De az alapján, amit leírtál, tényleg fiatalok vagytok, ráadásul még csak nem is vagytok híve a házasságnak, élettársak akartok lenni.
Viszont ha eljegyzitek egymást, menyasszony és vőlegény lesztek, ami ilyen korban még biztos nagyon romantikusan hangzik, de azért kicsit érdekes, ha valaki mamóka meg papóka korában is menyasszony-vőlegény.
Az eljegyzés azt jelenti, hogy megkéred valakinek a kezét, tehát össze akartok házasodni, tervbe van véve az esküvő.
Én a helyetekben a gyűrűt úgy adnám, mint az összetartozásotok, a szerelmetek jelképét, de az eljegyzést egyelőre nem keverném bele, mert az teljesen másról szól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!