Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi a különbség a karika gyűrű, a kísérű gyűrű és az eljegyzési gyűrű között?
Úgy tudom ez a három létezik, melyiket mikor kapja meg az ember, melyik kezére teszi? Hogy van ez?
nagymamámtól kaptam egy gyűrűt és azt mondta hogy jó lesz kísérőgyűrűnek.
Nálunk így volt:
a párom megkérte a kezemet = kaptam eljegyzési gyurut = kísérogyuru (nálunk így hívják, ált. koves, v. amilyen tetszik). ez meglepetés gyuru volt, a férjem választotta.
az eljegyzési ebéden felhuztuk a karikagyuruket (bal kézre), az eskuvon ez kerult át a bal kezunkre. ezt már egyutt választottuk ki.
vannak helyek, ahol a karikagyurut a jegyesség alatt nem hordják, csak az eskuvore veszik meg.
vannak, ahol pont fordítva: a jegyesség alatt a jobb kézen, eskuvo után a bal kézen.
A kísérőgyűrű csak az utóbbi időben lett egyenlő az eljegyzési gyűrűvel. Mert az én értelmezésemben az eljegyzési gyűrű = jegygyűrű, magyarul a karikagyűrű, amit eljegyzéskor a bal kezetekre húztok, az esküvőn pedig ez átkerül a jobb kézre. A kísérőgyűrűt meg a jegygyűrű mellé adják, ami egy köves gyűrű szokott lenni általában. Ez a magyar szokás szerint van, de mostanság már bejött külföldről az a szokás, hogy a kísérőgyűrűt használják eljegyzési gyűrűnek, a karika gyűrű pedig csak esküvőn kerül a kézre, amit a pár együtt választ ki.
Ami engem illet, én jobb szeretem a hagyományos megoldást, én már jegyesként is azt a karikagyűrűt (jegygyűrűt) szeretném hordani, amiről egyértelműen lerí a világnak, hogy menyasszony vagyok. A sima köves kísérőgyűrűről ez nem jön le egyértelműen. De kinek mi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!