Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Korai lenne szerintetek?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Korai lenne szerintetek?

Figyelt kérdés

Több mint fél éve vagyunk együtt a párommal. Nincs veszekedés. Nyáron költözünk össze. Már mondogatja az eljegyzést. 3 év múlva tervezzük a babát is. Mind a kettőnknek komoly terveink vannak egymással.

Ő F/27 én L/21.

2013. márc. 18. 11:30
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
83%
*más terveket szőnek. (Bocs, elírtam)
2013. márc. 18. 11:48
 12/36 anonim ***** válasza:
88%

Kedves Kérdező!

Mindenki maga érzi, hogy korai avagy sem egy ilyen komoly lépés a kapcsolatában. Vannak párok, akiknél 10 év után kerül sor az eljegyzésre, az esküvőre újabb 5-10 év, aztán pár hónapnyi házasság után elválnak!

Mi a párommal mindig is nagyon tetszettünk egymásnak, és amikor végre egy pár lettünk, 2 hét együtt járás után megkérte a kezem, az esküvőnk másnapján voltunk fél évesek. 5 éve élünk boldog házasságban, nevelünk egy csodás 22 hónapos kisfiút, és a szívem alatt hordom a 2. gyermekünket.

Szóval, nem kell másokra hallgatni, mert csak ti érzitek, hogy megtaláltátok-e a másikban az igazi lelki társat. Nem tudhatjuk, melyik házasság van kudarcra ítélve! A fél év után-vagy a 10 év után köttetett! :)

2013. márc. 18. 11:56
 13/36 anonim ***** válasza:
97%

Nos, én 5 év együtt járás után mentem férjhez, és költöztem a férjemhez. Nem sokkal a házasságunk után jött a gyerek is. Házasságunk 7 évében már el is váltunk..

A második házasságom 12 éve tart, és még mindig nagy a boldogság. Amikor megismerkedtünk mi 1 hónap együtt járás után össze is költöztünk, és szinte utána a 30 napos türelmi időt kivárva össze is házasodtunk..

Én szerintem nem az számít hogy ki mennyi ideje jár a társával. Lehet 2-3-5 évig is az sem biztos hogy működni fog. De lehet 1 hét-1 hónap is és lehet egy életen át működik (vagy éppen fordítva) Nem lehet tudni. Az embernek éreznie kell valamilyen szinten.

Talán tudat alatt éreztem én is hogy nem az exférjem a jó választás, nem hiába halogattuk az esküvőt, házasságot.. Csak hát mi is ahogy szinte mindenki a külvilágra hallgattunk..

Kedves kérdező. Ha biztosak vagytok magatokban akkor nem korai semmi. Ha kételyeid vannak akkor korai..

2013. márc. 18. 12:21
 14/36 anonim ***** válasza:
87%

Én azért mondom hogy korai, mert ahogy írod, nem veszekedtek.

Nem tudhatod hogy az esetleges problémák mit hoznak ki belőletek.

Én 19 évesen költöztem össze a párommal, akkor voltunk mi is fél évesek, de nálunk inkább kényszerből történt a dolog.

Onnantól kezdve átmentünk mindenen: éhezés, veszekedések, munkanélküliség, betegség, ezernyi értelmetlen hiszti.

Míg én idegösszeroppanásom közepén minden nap visszaküldtem az anyjába, ő szó nélkül várta hogy jobban legyek. Akkor is mellettem volt mikor más már rég rám csapta volna az ajtót.

Sokáig tartott de rendbe jött minden, és rájöttem mennyit jelent nekem. Akkor kérte meg a kezem, 2 éve voltunk együtt.

Így a harmadik évünkre házasodtunk össze, és biztosak lehetünk benne hogy komolyan: már mindent tudunk egymásról.

Nálatok ez nem lehet komoly, hiszen még abban az időben vagytok amikor mindkettőtök meg akar felelni a másiknak.

Ez egy kis idő múlva el fog múlni, eleresztitek magatokat és kezdődik a veszekedés.

Akkor ismeritek meg egymást igazán, és akkor fog kiderülni hogy valójában tényleg összeilletek-e egyáltalán.

Én hiszem hogy ezért megy tönkre annyi házasság, mert az első krízishelyzetben ugrik a majom a vízbe.

Az pedig hogy 3 év múlvára tervezitek a babát tényleg komolytalan :)

Még mi is úgy vagyunk vele hogy várni kell vele, hiszen nem lehet csak úgy a vakvilágba szülni. 23/N

2013. márc. 18. 12:32
 15/36 anonim ***** válasza:
70%

A kapcsolatok sorsa nem attól függ, hogy ki hány hónap után mit csinál. Abszolút személyiség függő, hogy kinek, hogyan, mi jön be az életben. Így aztán sosem lehet tudni. De nem élhetünk úgy, hogy mindentől rettegve minden lépésünket hatszor átgondoljuk, mert annyi időnk nincs. Tedd amit jónak látsz.

Sok boldogságot.

2013. márc. 18. 12:32
 16/36 anonim ***** válasza:
100%
Kb 1-1,5 év után kezd a rózsaszín köd oszlani. Akkor kezded már meglátni a hibákat, ha akkor tetszik, jól meg vagytok, el tudod fogadni amilyen akkor érdemes tovább lépni. Szerintem jó ötlet a költözés akkor előbb kiderül hogy megy együtt. Mi 8 éve vagyunk együtt. Nálunk kb 2. évnél komoly viszályok voltak, majdnem szakítottunk is. Ezeket sikerült rendezni, később összeköltöztünk azóta nincs semmi gond. Sokan vannak akik nagyon hamar beleugranak és 3-4 év után válnak. Szerintem még nagyon fiatal vagy, költözzetek össze és éljetek együtt pár évet mielőtt házasodnátok vagy jönne a gyerek.21 évesen nem vagy lemaradva semmiről. Szerintem az eljegyzésnek akkor van értelme ha ma eljegyez és tudod hogy még idén összeházasodtok, évekig jegyben járni hülyeség.Nem vagy elkésve. És nehogy beleess abba a hibába hogy a pasid 27 éves ő neki már lassan itt a családalapítás ideje, de te még csak 21 vagy és hagyod magadra ráerőltetni a dolgokat. Ha összeillők vagytok akkor nem fog számítani hogy ő lesz 32 mire elvesz.
2013. márc. 18. 12:41
 17/36 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Akik azt írják, korai igen megértem őket ezt csak azért kérdeztem, hogy kinek mi a véleménye.

Persze szerintem is korai. A viták azért nincsenek mert én nem vagyok az a féltékenykedő típus... Inkább egyszer azon akadtam ki, hogy elment a haverjával és mondta, hogy este 8ra jön és akkor hívtam fél10-kor, hogy merre van na akkor akadtam ki..de ez ilyen semmilyen vita volt. Nincs semmi gondunk..mindent megbeszélünk és ezért kerüljük el a vitát. Úgy gondolom ha két értelmes ember megtud mindent beszélni akkor felesleges a vitatkozás. :)

2013. márc. 18. 12:41
 18/36 anonim ***** válasza:
95%
Köszönöm szépen, hogy valamilyen suttyó azért pontoz le, mert azt írom, hogy tönkre mehet egy házasság akkor is, ha 10 év után köttetik, és akkor is ha 1 év után...... Ebben a kategóriában (családi kapcsolatok) valaki mindig ezzel szórakozik!! Miért jó ez?????
2013. márc. 18. 12:46
 19/36 anonim ***** válasza:
100%

Ha 100%-os eredményre vársz, messze kerüld el ezt a kategóriát :D

Szorítkozz a "hogyan kell megjavítani a lefolyót" jellegű kérdésekre :)

Itt mindenki a maga szájíze szerint pontoz, senki nem azt veszi figyelembe hogy mennyire hasznos a válasz, hanem hogy ő mennyire ért vele egyet.

És mint tudjuk elég sok korlátolt egyén jár erre, a legjobb válaszok is lepontozásra kerülnek :)

Kérdező, még mindig fenntartom a válaszomat. Most még nincsenek gondjaitok, de még lehetnek.

Látszik hogy nagyon éretlen vagy még, nem csak a féltékenységből lehetnek viták :)

Hidd el, amikor hónap végén az utolsó 500-ason veszekedtek, na az hozza ki mindenkiből az igazi énjét. Reméljem hogy te sosem tapasztalod meg, de valami biztosan lesz, hiszen bármi apró dolog nyomja a lelked, az mind a párkapcsolatodon fog kiütközni. És hiába beszélitek meg, van az a pont ahol MUSZÁJ egy kicsit veszekedni különben megőrülsz.

2013. márc. 18. 13:36
 20/36 A kérdező kommentje:

Az a másfél órás késés valentin napon volt...Mikor kedveskedtem neki vacsorával..Mindent megbeszéltünk hányra jöjjön, és késett ezen persze kiakadtam..

Éretlennek nem mondanám magam. De lehet az írásomból pont ez jön le. Máshogy gondolkozok már 18 éves korom óta mint a többi 18 éves. Volt egy kapcsolatom 4 évig tartott az exem megcsalt és innentől én már nem akartam tőle semmit. Ekkor 2 évig szingli voltam majd megismerkedtem jelenlegi párommal akivel remekül kijövünk.

Azt még hozzá tenném, hogy anyám is húzta az agyam valentin napkor mikor késett és ez tett rá jobban.

Persze minden egészséges kapcsolatban vannak viták. A pénzel gond nem lenne mert, én is meg ő is minden hónapban teszünk félre 20-30.000 Ft-ot. Nem csak a jövőre nézve de hasznos is ha teszünk félre.

A családos kérdés. Pont az a baj, hogy ő sok nőben csalódott már. Beszéltük a gyerek témát is mert bennem már nagyon nagy az anyai ösztön és nagyon szeretnék már egyet de én sem így gondoltam, hogy fél év után egyből szüljek neki. Ezért gondolkoztunk, hogy 3 év után vagy ahogy majd alakul. :)

De mindenkinek más a véleménye a lepontozást én sem értem. :)

2013. márc. 18. 13:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!