Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Sokan miért ítélik el a korai...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Sokan miért ítélik el a korai eljegyzéseket?

Figyelt kérdés
Arra gondolok, hogy ha egy pár X hónapja-fél éve-éve... van együtt és úgy döntenek, hogy jöhet az eljegyzés mert annyira szeretik egymást és minden tökéletes,együtt tervezik a jövőjüket és eljegyzik egymást,ezt miért ítélik el sokan?Attól mert nem volt hosszú idejű a kapcsolatuk és eljegyezték hamar egymást,nem értem miért ellenzi mindenki és mondják azt, hogy úgyis szét mentek,korai volt az eljegyzés.....Miért ilyen ellenszenves sok ember és csak a rosszat látják?!Ha valakik komolyan gondolják és együtt szeretnék leélni a jövőjüket akkor miért nem támogatják őket miért mindig a legrosszabb dolgokra gondolnak?Ezt sose értettem meg?Hisz pl egy pár már 5-6-7 éve vannak együtt és utána jegyezik el egymást ők is simán szétmehetnek!
2012. nov. 30. 16:16
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
81%
Általában azért, mert ennyi idő alatt még rengeteg helyzetet nem éltek meg együtt.. Vannak sajnos olyan tulajdonságok, amik csak később buknak ki egy kapcsolatban.. Ettől nem feltétlenül rossz indulatú a többi ember, pusztán csak féltenek.. Persze, ha itt arról az eljegyzésről van szó, amit biztos esküvő követ..mert mostanában divat az eljegyezzük egymást, aztán majd talán 3 év múlva vagy 4 összeházasodunk..
2012. nov. 30. 16:20
 2/16 anonim ***** válasza:
85%

Azért, mert sokan kevésnek gondolják azt a fél éves-éves kapcsolatot, mert nem lehet igazán kiismerni fél év alatt a másikat, nem éltek át annyi mindent, lehet, hogy elhamarkodottan döntenek, mert még nem látnak a rózsaszín felhőtől. Igen, benne van, hogy ha 5 év után jegyzik el egymást, akkor rá 1 évre szétmennek, de ők valószínűleg ígyis-úgyis különváltak volna, ha van eljegyzés, ha nem. Szerintem ugyanannyi eséllyel indul az a pár akik 1-2 év után döntenek a jegyesség mellett, mint azok akik 5-6 év után teszik meg ezt a lépést. Szerintem egy kapcsolat nem az eljegyzéstől függ, ha idővel különválik valaki, akkor amúgy is különmennének.

De visszatérve az eredeti kérdéshez, van aki fél év után eljegyzi a kedvesét, majd rá 1 évre döbbennek rá, hogy mégsem ezt akarták, mégsem passzolnak, és felesleges volt az egész. De vannak kivételek.

2012. nov. 30. 16:24
 3/16 anonim ***** válasza:
100%

Az, hogy valaki elmondja az aggályait és hogy ő nem ezt tenné az nem egyenlő az elítéléssel.

Számomra csak az a furcsa, ha együtt élés nélkül jegyzik el egymást vagy az eljegyzés után is külön laknak, ki ki a saját szüleivel és nem is tudják eltartani magukat. Így sem ítélem el, csak feleslegesnek tartom.

2012. nov. 30. 16:40
 4/16 anonim válasza:
88%

Mert féltenek pl. a szüleid... de lehet h barátnők meg azért mert irigyelnek...

Megjártam ezt az utat, mi 1 év ismerettség után házasodtunk, mi is megkaptuk a hideget meleget... de nem nagyon érdekelt, mert nem más véleménye a fontos. Mindkettőnknek az első szerelem, és fiatalok is voltunk. És azóta semelyikünk nem bánta meg, minden rendben van.

Bár manapság (sajnos) az eljegyzés semmit nem jelent. Sokan kirakják pl. facebookra, hogy eljegyezve, amit nem is nézek semmibe, mert úgyse komoly... (tisztelet a kivételnek)...

2012. nov. 30. 16:51
 5/16 anonim ***** válasza:
100%

2 oka lehet az en tapasztalataim szerint: feltes es feltekenykedes.

En is szinten azt nem ertem, hogy hogyan lehet az, hogy együtt eles nelkül törtenik meg az eljegyzes... Az az en szememben sokkal nagyobb felelötlenseg, mint a korai eljegyzes. Mar csak a sajat peldambol kiindulva is. Volt parom közölte velem, hogy szeretne eljegyezni, de nemet mondtam neki, mert nem eltünk meg akkor együtt, sok idöt töltöttünk együtt, de az megsem ugyan az. Összeköltöztünk, ra 3 honapra Ö mondta, hogy eljegyzes helyett szakitsunk inkabb....

Ferjemmel 2 honap utan összeköltöztünk, fel eve voltunk együtt mikor a ceg ahol dolgoztam megszünt, 4 honapot otthon voltam. Egy ev utan teherbe estem, akkor összehazasodtunk, nagyon sok embertöl megkaptam, hogy korai meg, de en akkor is ugy ereztem, hogy annyi elethelyzetet ateltünk mar eyütt, hogy igenis tudom, hogy Ö az! Ennek mar 15 eve es köszönjük szepen nagyon boldogok vagyunk es a gyerekeink is :)

Tehat en nagyon is ugy gondolom, hogy nem a korai eljegyzes a baj hanem a felelötlenseg. A "mutassuk meg masoknak, hogy mi milyen jol megvagyunk". Nem egy ismerösöm volt mar 4x-5x eljegyezve... Sokszor a külsösegek fontosabbak, mint az igazi erzelmek, sajnos!

2012. nov. 30. 17:48
 6/16 anonim ***** válasza:
100%

Lehet hogy túl sok éretlen embert ismernek, és nem tudják, vagy nehezen tudják elképzelni hogy 2 érett felnőtt, (még ha viszonylag fiatalok is) ezt ilyen "hamar" el tudják ezt dönteni. Szerintem viszont akinek volt már több kapcsolata, érzi azt, hogy igen, Ő más, ő tényleg az az ember, akivel le akarom élni az életem, és ha ez kölcsönös, fél év után mért ne jelezhetnék ezt a szándékot?! Lehet, hogy ezt is nehezen tudják elképzelni... + kevés ellenpéldáról hallhatnak.

Sokszor meg olyan hallok és olvasok, hogy "úgyis tönkremennek". Akik ezt mondják, irigyek is.

A szüleim fél év után házasodtak, és 28 éve vannak együtt, ezért én nem is tudom ezt túl korainak tekinteni. :)

2012. nov. 30. 18:36
 7/16 anonim ***** válasza:
35%

Megmondom miért nem csípem az ilyen lépéseket.

A párkapcsolat elején az első 1,5 év elég rózsaszín szokott lenni, ilyenkor mindenki szerelmes, úgy érzi élete párját találta meg.

Szerintem azért az eljegyzést meg kell előznie az összeköltözésnek és éljenek legalább 1 évig együtt, mert lakva lehet legjobban megismerni a másikat, és kiderülhetnek olyan dolgok, amik amúgy nem biztos, hogy kiderülnek. Ha ezután is minden happy és még mindig megvan a szerelem, csak utána ugorjon bele az ember az eljegyzésbe és utána a házasságba.

Ismerősömet is a nyáron eljegyezték (pár hónap ismertség után), mer dúlt a szerelem összeköltöztek és 1 hónap után már szakítottak is, mert nem bírtak együtt élni.

2012. nov. 30. 20:01
 8/16 anonim ***** válasza:
31%
Nem ítélem el,tőlem akár egy nap után is elveheti Vegasban.Pusztán én nem tartom jó ötletnek,és nem is cselekednék így sohasem.
2012. nov. 30. 21:39
 9/16 anonim ***** válasza:
61%
Azért "ítélik el" mert irigyek, hogy a párod már fél év után tudja, hogy veled szeretné leélni az életét, az ő párjuk pedig még 8 év után sem gondolkodik ilyenekben.
2012. nov. 30. 22:27
 10/16 anonim ***** válasza:
82%

Nem azzal van a bajom, hogy hamar van eljegyzés, hanem azzal, hogy utána nem házasodnak össze, vagy csak évekre rá. Így az eljegyzésnek semmi értelme.

Ezen kívül szerintem pár hónap alatt nem lehet annyira megismerni a másikat, hogy a kapcsolat érett legyen a házasságra, persze tisztelet a kivételnek. Van egy ismerősöm, pár hét után jegyezte el a menyasszonyát, utána kb. 2 hónapra házasodtak (nem a gyerek miatt), aztán már 25 éve boldogok együtt 2 (már nagy) gyerekkel.

2012. dec. 1. 11:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!