Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Szerintetek 20 évesen korai...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek 20 évesen korai még az eljegyzés? Másfél éves kapcsolatról van szó.

Figyelt kérdés
Egyik ismerősöm most jegyezte el a barátnőjét és a környezetemben mindenki el van ájulva (főleg a felnőttek!!), meg mennek sorra a gratulációk. Én viszont nem látom értelmét a dolognak. 20 évesek, tanulnak, a lány a szüleinél lakik, a fiú diákmunkából tartja fenn magát albérletestől plusz hátrányos helyzet miatt valami plusz összeget kap az államtól. Tudom, nem rám tartozik, de kíváncsi vagy, hogy csak én látom értelmetlennek és hülyeségnek ezt az eljegyzést, vagy mások is hasonló véleményen vannak? mert a környezetem kb kifordult magából, mindenki a boldog párról beszél...
2012. nov. 25. 23:09
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
100%
Jegyesség ilyen szempontból teljesen mindegy ettől még nem kötelező összeházasodni még 10 évig is lehetnek csak jegyesek.
2012. nov. 25. 23:14
 2/23 anonim ***** válasza:
53%
Te látod jól. De nem érdemes ilyenekkel foglalkozni. Az ő dolguk, szarni kell rá.
 3/23 anonim ***** válasza:
60%
Van értelme. Én 20 évesen, 1 év után lettem hivatalosan menyasszony. Akkor még tanultam, és távkapcsolat volt a dolog. Ma már férjnél vagyok.
 4/23 anonim ***** válasza:
64%
Az érzelmeket nem lehet logikusan megmagyarázni. Ők össze szeretnék kötni az életüket. Ez egy gesztus volt; a házasságkötés után megy majd élesben. De neked ezzel mi a bajod? Irigykedsz?
 5/23 anonim ***** válasza:
32%

Bizony korai

Én is ugyanennyi idős vagyok, el nem tudnám képzelni hogy bárki kezét megkérjem..

Najó egy lány van, de Ő kissé ismert, és a legnemesebb álmaim megtestesítője

Nagyon megfogják bánni, meg úgyis szétmennek :) Egyik sem élte ki magát, majd házasságban fogják, persze már

Ők tudják valami hülyeségből mindig tanulni kell, hamár más példája nem volt elég

20/F

2012. nov. 25. 23:16
 6/23 A kérdező kommentje:

nem, nem irigykedek, 2 éves kapcsolatom van, ebből egy éve együtt élünk és imádjuk egymást, de a suli végéig nem tervezünk ilyet.

a "kiélemmagam" dologgal sem értek egyet, olyan ítpus vagyok, aki hisz a tündérmesékben.

viszont egyszerűen képtelen vagyok komolyan venni két iskolás gyereket, ezért nem értem, hogy mi történik. a volt tanáraink mesélik egymásnak nagy vigyorogva a hírt. úgysem házasodnak még össze minimum 3 évig, akkor meg mi értelme?

2012. nov. 25. 23:25
 7/23 anonim ***** válasza:
27%

Haver, ezzel a kiélős dologgal belenyúltál a darázsfészekbe. De teljesen igazad van. Csak sokan még gyerekek és képtelenek felfogni 1-2 tényt.

- Nincs örök szerelem.

- Egy kapcsolat sem tart örökké.

- Fiatalon házasodás = garantált válás.

De hát okos a más, hülye a saját kárán tanul.

2012. nov. 25. 23:34
 8/23 anonim ***** válasza:
47%
Szerintem nem a kor dönt abban, hogy elhamarkodott-e, vagy sem. Én is 20 voltam, mikor eljegyzett a párom (ő 23), 21 leszek, mikor összeházasodunk. Mi is tanulunk, de már elég régóta együtt élünk, teljesen külön lakásban, szülőktől távol. Én kicsit ezt a fajta együttélést hiányolom az ő kapcsolatukból, de nem törvényszerű egy éven belül házasodni. A kiélés dolgot én butaságnak tartom, egyrészt nem mindenkinek igénye, hogy "kipróbálja" a fél várost, mire megtalálja azt, akivel összeházasodik. Másrészt, ami tervünk van, azt lehet közösen csinálni, úgy jobb is :) Szerencsére rengeteg pozitív példa van előttem, akik fiatalon házasodtak, és mégis régóta boldogok. Sőt, mindnek az volt a véleménye, hogy fiatalon könnyebb az összecsiszolódás.
2012. nov. 26. 00:37
 9/23 anonim ***** válasza:
93%

Nem feltétlen korai. Én még azzal sem értek egyet, hogy lakás kell meg minden a házassághoz. Minek? Azt együtt is meg lehet szerezni, sőt együtt könnyebb!

Más kérdés, hogy nyilván benne van a pakliban, hogy elválnak. De ez bármilyen korban köttetett házasságokkal előfordul, olyan is sok van, aki 30 évesen házasodik, 35 évesen válik, csak az már nem olyan nagy szenzáció.

2012. nov. 26. 09:39
 10/23 anonim ***** válasza:
33%

Korai. Miért?

- mert még egyiknek sincs fogalma a való életről:

- gőzük sincs milyen külön élni vagy a saját lábukon állni

- fingjuk nincs, milyen és hogyan kell pénzt keresni, abból megélni (a diákmunkát hagyjuk már, az vergődés, nem megélés...)

- ötletük sincs arról, milyen együtt élni, alkalmazkodni a másikhoz

- és végső soron: fogalmuk sincs róla, mit jelent a házasság - számukra ez csak annyi, hogy háát, szeretjük egymást, próbáljuk már meg!

Szerintem házasodni akkor illik, ha mindkét fél képes elboldogulni az életben magától is, valamint ha ez egy komoly, elkötelezett döntés. 20 évesen még rengeteget változik az ember, és fogalmuk sincs róla, hogy tényleg egymással szeretnék-e leélni az életüket, vagy éppen csak egyéb körülmények elől menekülnek a házasságba. Szerintem szomorú, hogy nem gondolkoznak.

2012. nov. 26. 11:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!