Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Sokan miért ítélik el a korai...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Sokan miért ítélik el a korai eljegyzéseket?

Figyelt kérdés
Arra gondolok, hogy ha egy pár X hónapja-fél éve-éve... van együtt és úgy döntenek, hogy jöhet az eljegyzés mert annyira szeretik egymást és minden tökéletes,együtt tervezik a jövőjüket és eljegyzik egymást,ezt miért ítélik el sokan?Attól mert nem volt hosszú idejű a kapcsolatuk és eljegyezték hamar egymást,nem értem miért ellenzi mindenki és mondják azt, hogy úgyis szét mentek,korai volt az eljegyzés.....Miért ilyen ellenszenves sok ember és csak a rosszat látják?!Ha valakik komolyan gondolják és együtt szeretnék leélni a jövőjüket akkor miért nem támogatják őket miért mindig a legrosszabb dolgokra gondolnak?Ezt sose értettem meg?Hisz pl egy pár már 5-6-7 éve vannak együtt és utána jegyezik el egymást ők is simán szétmehetnek!
2012. nov. 30. 16:16
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
75%

Nem ítélem el, csak nem tartom egy tökéletesen megalapozott, ésszel (is) meghozott döntésnek. Márpedig ha az ember komolyan gondolja és az egész jövendő életéről dönt, akkor ez legalább annyira fejben eldöntendő kérdés, mint érzelmi. Az első egy évben még mindenkinél lila köd, óriási érzelmek, eufória stb. van. Emiatt egy csomó apró konfliktus, súrlódás egyszerűen nem okoz gondot, mert a nagyon intenzív érzelmi szakaszban ezeken átsiklunk. Legyintünk rá, elnézzük, észre se vesszük. Még tart a kezdeti boldogság.

Egy közös élet alapjait lerakni szerintem ennél sokkal több idő. Márpedig az eljegyzés nekem oda tartozik. Az a helyzet, hogy ha utólag nézzük ezeket a kapcsolatokat, akkor egy részük működik, a boldogság tartós lett. Egy jó részük azonban nem. Előre viszont sosem tudni, melyik lesz a kettőből. Ha a két ember valóban összeillik, és mondjuk több évi együttlét, együttélés után eljegyzik egymást és összeházasodnak, és ezután is boldogan élnek, akkor utólag elmondható, hogy akár az első randin is eljegyezhették volna egymást és bejelentkezhettek volna az anyakönyvvezetőhöz.

De ez mindig csak utólag derül ki.

Ráadásul abból, ha valakik NEM jegyzik el egymást (és legfőképpen nem házasodnak össze ennyire sietve), semmilyen hátrányt nem szenvednek. (Hacsak valamelyik fél nem hisztériázik emiatt, és nem lesz konfliktus belőle, habár ha igen, az meg azt mutatja, hogy mégsem oly tökéletesen összeillők.)

Persze akik vallási okokból teszik, azoknál más a helyzet.

2012. dec. 1. 12:02
 12/16 anonim ***** válasza:
53%
Ebben az esetben-máskor is-az eljegyzés egy gesztus,a házassági szándék kinyilvánítása. Nem lesz értéktelenebb a kapcsolat,ha 5 évig járnak jegyben. Nem értem,miért fáj egyeseknek,hogy egy ismeretlen pár mindkét tagja a jelenlegi állás szerint együtt szeretné leélni az életét?!
2012. dec. 1. 13:39
 13/16 anonim ***** válasza:
44%

Látom valaki nagyon unatkozott, mert az összes olyan válasz le lett pontozva, ahol kiemelték, hogy eljegyzés előtt érdemes összeköltözni és együtt élni egy darabig.

Pedig szerintem így a normális.

2012. dec. 1. 13:42
 14/16 anonim ***** válasza:
53%
Mindenki foglalkozzon a saját kapcsolatával és ne azon ügyködjön,hogyan ronthatja el más boldogságát a rosszmájú megjegyzéseivel!
2012. dec. 1. 14:41
 15/16 anonim ***** válasza:

Az eljegyzés egy komoly dolog, amit át kell gondolni.

Az, hogy milyen másik, csak hosszabb időtartam alatt alakul ki, évek alatt, mikor jönnek a "szürke hétköznapok", és felmerülő problémákat meg kell oldani.

2012. dec. 2. 21:27
 16/16 anonim ***** válasza:

Még mindig nem értem, minek más emberek kapcsolatát minősíteni, bírálni?!

Nincs saját, amiben kiélhetnétek magatokat?

2012. dec. 2. 21:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!