Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Eljegyzés » Korai lenne szerintetek?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Korai lenne szerintetek?

Figyelt kérdés

Több mint fél éve vagyunk együtt a párommal. Nincs veszekedés. Nyáron költözünk össze. Már mondogatja az eljegyzést. 3 év múlva tervezzük a babát is. Mind a kettőnknek komoly terveink vannak egymással.

Ő F/27 én L/21.

2013. márc. 18. 11:30
1 2 3 4
 1/36 anonim ***** válasza:
82%
korai
2013. márc. 18. 11:32
 2/36 anonim ***** válasza:
40%

Igen nagyon korai de titudjatok.Fel ev utan elore megmondani 3 ev mulva gyerek jon bator dolog. Ha ot ev mulva is eggyut vagytok akkor lehet tervezni.

Eljegyzes akar 3 nap utan is lehet nem oszt nem szoroz a dolgon.

De mikor lessz az eskuvo??mert eljegyezni az eskuvo elott 6 honappal szokas

2013. márc. 18. 11:34
 3/36 anonim ***** válasza:
43%

A jelenlegi párommal 1 hónapja voltunk együtt, amikor szerelmet vallott és közölte, hogy nagyon komolyan gondolkozik velem kapcsolatban, eljegyzést és házasságot tervez velem. Én akkor 18, ő 22 éves volt.

Most vagyok 25 éves, ő 29, 4 éves házasok leszünk tavasszal, szeptemberbe megy oviba a fiúnk.:)

Szóval szerintem olyan nincs, hogy valami korai. Ha 2 ember szereti egymást és az évek során kitartanak mindenben egymás mellett, akkor szerintem tök mindegy, hogy 3 éven belül megvalósul az eljegyzés, házasság, baba is, vagy 10 évig együtt vannak és után lesz minden.

Persze lehet, hogy nem lesz olyan tartós, mert majd az évek során lesznek olyan problémák, amitől vagy az egyikőtök vagy a másik megfutamodik vagy lesz valami más, de az nem attól lesz, mert már az elején komolyan gondoljátok. Viszont tény, hogy az idővel fog ez kiderülni, hogy mennyire is jó ez a kapcsolat, mennyire lesz tartós.

2013. márc. 18. 11:37
 4/36 anonim ***** válasza:
43%

Mit vártok az eljegyzéstől?

Kapcsolatkezdéstől számítva:

1 év múlva költöztünk össze

3 év múlva jegyzett el

4,5 évre volt az esküvő

6ra a gyerek

Nem mondom, hogy így kell csinálni:) de hozzámenni akármennyire szerettem és bíztam benne nem akartam korábban. Nagyon sok mindent átéltünk azalatt az idő alatt. Közben egy barátnőm akivel szinte egy időben kezdtük a kapcsolatunkat férjhez ment és meg is romlott a kapcsolat (el is váltak azóta) de más szakítást is láttam 2-3 éves kapcsolat után. Pedig azt sem jósoltam volna meg. Nem szabad elhamarkodni a házasságot. A gyerekvállalást pláne nem!

Ha az eljegyzést egy kis szimbólumnak szánjátok azt mondom oké, (ha úgy gondoljátok van így értelme) de házassággal még várjatok.

2013. márc. 18. 11:38
 5/36 anonim ***** válasza:
87%

Fél év nem túl hosszú idő. Még egy fél évet, évet adhattok a döntésnek.

Azt írod, nincs veszekedés. Javaslom, hogy beszéljétek meg, hogy néha veszekedtek! Ez kicsit furcsán hangozhat, de hidd el, szerencsés, ha megtapasztaljátok, krízishelyzetben hogyan reagáltok egymásra. Az élet sok olyan helyzetet fog hozni, amikor veszekedni fogtok, hozhat ilyeneket.

Ha mondogatja az eljegyzést, nyugodtan mondd el neki, hogy a közös életetek fontos döntését nem akarod elkapkodni még akkor sem, ha teljesen bízol magatokban. Még az is lehet, hogy ezután kialakul köztetek egy jó kis veszekedés. :) Még egy fél évet, évet várhattok ezzel szerintem.

2013. márc. 18. 11:39
 6/36 anonim ***** válasza:
87%
Nagyon korai.
2013. márc. 18. 11:40
 7/36 anonim ***** válasza:
58%
21 évesen nagyon korai.
2013. márc. 18. 11:42
 8/36 anonim ***** válasza:
84%
Ha szeretitek egymást, akkor az szép és jó, de kevés egy házassághoz és a családalapításhoz. A közös értékrend, jövőkép legalább annyira fontos. Ha el szeretne jegyezni, akkor komolyak a szándékai. Hogy korai-e? Ezt meg te tudod. Függ ez a ti érettségetektől, meg a kapcsolatotoktól. Én 22éves voltam, amikor megismertem a férjem, 1hónap után eljegyzett, rá 1hónapra összeköltöztünk, és következő évben megtartottuk a lagzit. 7éve vagyunk együtt. (de lehet mi vagyunk az 1000ből 1 :))
2013. márc. 18. 11:44
 9/36 anonim ***** válasza:
96%
nem az a korai amiket tervezgettek, mert normális esetben mindenki hosszú távra tervez a másikkal és elhiszi h ő lesz a gyerekei anyja/apja. Jó h ezt hiszitek. A furcsa az, h azt hiszed jó h soha nem veszekedtek. Ez nagyon bájos, de elfojtásra utal. VAgy te vagy ő és valószínűleg nem is tudatosan. Szóval ne akarj addig gyereket, amíg még egyszer sem veszekedted jól ki magad vele. Persze fél év után még nem gáz, de épp ez is mutatja h a rózsaszín felhős korszakban vagytok, ott meg nehéz megítélni h még 3 év múlva is ilyen nagy lesz-e a tűz
2013. márc. 18. 11:45
 10/36 anonim ***** válasza:
86%

Szerintem nincs olyan egy kapcsolatban, hogy a tervezés korai vagy sem. Ha tinik lennétek, akkor azt mondanám, hogy felesleges 15 évesen elképzelni, hogy a jelenlegi párod lesz a férjed és stb, mert annyi minden történhet még, és ahogyan az ember idősebb lesz és felnőtt, változik a hozzáállása a dolgokhoz, az igényei, stb. De ti már felnőttek vagytok, és tudjátok, hogyan képzelitek a jövőtöket, hogyan akarjátok leélni az életeteket. Tervezni lehet, és szerintem valahol kell is, nem csak menni a vakvilágba, hogy "majd csak lesz vmi". Valamint mi a garancia arra, hogy annak a kapcsolata tovább fog tartani, vagy jobb lesz, aki nem tervez már a kapcsolat elején, mint annak, aki nem tervez mert még "korai" lenne?

Szerintem semmi probléma nincs azzal, hogy beszéltek, gondolkoztok az eljegyzésről, gyerekvállalásról, a közös jövőtökről! Mert végülis tervezni lehet, de rajtatok áll, hogy meg is valósul-e, és ez már teljesen más kérdés.

A párommal mi is 1 éve vagyunk együtt, pár hónap múlva összeköltözünk. Mi is beszélgettünk már az eljegyzésről, illetve a gyerekvállalásról is. Miért is ne? Szerintem ha valaki komolyan tervez valakivel, akkor nem árt, ha tisztáznak 1-2 dolgot, hogy ki mit vár a kapcsolattól, milyen elképzelései vannak a jövőre nézve. Szerintem kellemetlenebb lenne, ha eljegyzés, házasság után derülne ki, hogy az egyik fél egyáltalán nem akar gyereket, vagy hogy kiderül, hogy a karriere felépítésén dolgozik, és majd csak 10 év múlva szeretne házasságot,családot, miközben a másik fél akár pár éven belül...

A kommunikáció nagyon fontos egy kapcsolatban, szerintem majdhogynem az alapja is. Nem lehet úgy fenntartani egy kapcsolatot, ha a felek nem beszélnek meg egymással semmit, elbeszélnek egymás mellett, és már terveket szőnek...

22/N

2013. márc. 18. 11:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!