Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy lehet felhozni az eljegyzés témát?
Minden ismerősöm azt mondja, ezt egy lány soha ne hozza elő. 32 éves nő vagyok, 4 éve vagyunk együtt, igencsak benne vagyok a korban és ő se siheder már (36).
Munka, lakás, pénz van, tehát anyagiak nem játszanak szerepet.Jól megvagyunk, minden működik, szerinte is, tervez velem dolgokat, hogy akkor nyáron ide megyünk, télen meg most oda...De bevallom nagyon szeretnék már házasodni. Utoljára 1 éve hoztam elő a témát és úgy csinált, mintha meg se hallotta volna, ismerőseim óva intettek attól, h újra megtegyem. Ne kérdezzek rá soha? Hagy higgye azt, h minden rendben így? Ha rákérdezzek, akkor hogyan?
4 év alatt csak te hoztad szóba? ő sosem beszél az igazán komoly jövőnbeni terveiről? ennyi idősen már illene.
mondjuk nekem nem fontos a házasság, mégis jól esett, mikor a párom arról beszélt, h szeretne feleségül venni.
nyugodtan kérdezz rá, hogy szeretné-e ennél is komolyabbra fordítani a kapcsolatot, vagy ne is remélj tőle lánykérést. amúgy a barátai sem kérdezgetik tőle? van köztük nős ember? voltatok mostanában esküvőn?
Bocsi, de már 4 éve se voltál annyira mai csirke, hogy egy ilyen kardinális kérdést ne tisztázz. Felnőtt kapcsolatokban az ilyesmit az első évben már tisztázni kellene. A pasi azért van veled amúgy, mert ez így neki házasság nélkül is baromira kényelmes: papír nélkül is jár neki a tiszta ruha, meleg kaja, szex, meg az asszony megértő hallgatás a napi meló után. Hülye lenne ezt a számára idilli állapotot szétbarmolni egy házassággal, amiből már nincs olyan könnyen "visszaút" mint egy ilyen elvagyok melletted mint a döglött befőtt, mert kényelmes alapon. Ne haragudj, ha nem tetszett, de ha egy férfi nem vesz el, ennek ez az oka. Döntsd el, hogy belefér-e nálad egy ilyen hatalmas kompromisszum, hogy esetleg lemondasz a házasságról, mert téged ez a pasi max. akkor fog elvenni, ha kikönyörgöd. Aztán egész életedben élhetsz azzal a szájízzel, hogy voltaképpen csak te voltál motivált a házasságotokban.
27 N
A kérdezőnek abban igaza van, hogy a kapcsolat elején felesleges előhozakodni evvel a témával. Nincs értelme.
Kérdező, szerintem egyszer megint megemlítheted neki. De egy megfelelő pillanat kellene hozzá.
Szerintem a barátnődnek volt igaza. A pasinak jó így ahogy van ez világos. neked nem. Akkor neked kell lépni.
Szerintem az a legjobb, ha valamikor, akár autóban, nem nagy beszélgetéssel körítve bejelented, hogy gondolkoztál, és szeretnél hamarosan gyereket és házasságot. Te vele képzeled el, mert úgy érzed hogy jó férj lenne, és bízol benne jól érzed magad. Gondolja át ő is. Viszint ha úgy gondolja hogy ő ezt nem akarja, akkor szóljon. Ennyit nyugodtan elmondhatsz mert ez az igazság és minek legyél vele még évekig ha egyszerszer nem várhatsz tőle többet.
34/N
Nem muszáj egyből a levesbe tapsolni, DE. Mi a párommal azért az első év végefele tudtuk, hogy milyen a másik világnézete, azaz: házasodni akar-e egyáltalán vagy sem, ha igen, akkor kb. mikor. Ez nem jelenti, hogy kikuncsorogtam az eljegyzést vagy ilyesmi.
Lánykérés nálunk az 5. évben volt, igaz én akkor fejeztem be az egyetemet...
Szerintem pedig nyugodtan lehet ilyenekről beszélni a kapcsolat elején, főleg, ha az ember már nem tini.
Mi 22 és 29 évesek voltunk a Párommal, amikor összejöttünk. Az első randin szóba került, hogy kinek mi az Élete célja, milyen irányba gondolkodik. Én megmondtam, hogy házasság és gyermekvállalás nélkül nem tudnám elképzelni a jövőmet. Ő is elmondta, hogy családcentrikus, szereti a gyerekeket. Ennyi simán belefér. Aztán 1-2 hónap együtt töltött idő után már beszéltünk ilyenekről, hogy ha majd egyszer megkéri a kezemet...
3 hónappal a 2.évfordulónk előtt kezdtünk szervezni a 3 hónappal a 3. évfordulónk előtt lévő esküvőnket. :)
1.5 éve együtt élünk.
Szerintem ha ilyesmiről nem beszél egy pár, akkor mégis miről?
Nyugodtan hozd fel, a kommunikáció egy kapcsolat alapja!
24N
Jól írják a többiek,nem tiniként ilyenről kapcsolat elején kell beszélni (nem első randin persze),hogy kiderüljön,nem-e feleslegesen raboljátok egymás idejét.
Én is tudtsm 2 hónap járás után,hogy hány gyereket szeretne,templomi esküvőt szeretne a nagyszülők miatt,stb,stb.
A tudat hogy egyeznek a jövőbeli céljaink megnyugtató volt,összeköltöztünk,2 év együttélés után eljegyzés,rá egy évre esküvő,úgy ahogy az elején elképzeltük. (2 év együttélés alatt bár konkrétan a mi esküvőnk nem került szóba,de nézegettünk kirakatot,milyen ruhát képzl el,én milyet,milyen gyűrű,milyet semmiképp,kis esküvő-nagy esküvő,stb)
Ez így lenne normális.
Hozd szóba,nem leülve lelkizősen,csak spontán,ismerős kapcsán,hogy ő hogy gondolja a jövőt.
Gyerekről se beszéltetek? Lassan már ideje lenne szülnöd is.
Egyébként még annyit tennék hozzá, hogy a legmegátalkodottabb agglegénytípus is nősülésre fog vágyni, ha megtalálja a számára nagybetűs nőt. Ilyet nagyon sokat láttam. Nekem javarészt pasi barátaim vannak még az egyetemi időszakunkból, mostanában jött össze újra a baráti kör és látom, amit látok. A legbulizósabb, legivósabb srácok is lehiggadtak így 27-30 éves korukra és már vagy feleségük vagy menyasszonyuk van. A társaság legvadabbika pedig már várja az első babát a barátnőjével. Álmomban nem hittem volna, hogy ezek a srácok is így megállapodnak, régen hetente cserélgették a csajokat, néha akadt nekik 1-1 komolyabb, tartósabb, de akkor is hangoztatták, hogy aki megnősül, az egy szánnivaló barom. Nem te vagy ennek a pasinak az a nő, akit el fog venni, ez a helyzet. Én megkérdezném a helyedben higgadtan, de tárgyilagosan, hogy mik a belátható tervei a kapcsolatotokkal és ha nem ad konkrét választ vagy ködösít, hogy majd egyszer talán elvesz, akkor dobd ki a fenébe.
27 L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!