Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek jó ha eljegyzésre csak a lány kap gyűrűt a fiútól?
Ez amerikai divat, amit itthon is utánoznak. Eljegyzés csak karikagyűrűkkel lehet magyar szokás szerint.
De ha ti csak az esküvőre akartok karikagyűrűt, akkor ne tartsatok eljegyzést. De téged senki nem fog menyasszonynak nézni, ha csak köves gyűrűd van.
Igaz, nem ez a fontos, hanem az, hogy ti hogyan éreztek egymás iránt.
Köszi a gyors válaszokat.
Már nézegettük a karikagyűrűket, és lehet veszünk is, de akkor sem tudom hordani a bal kezemen, a jobbon meg nem akarom/lehet.
A párom egyébként egy egyszerű nem köves gyűrűt tervez nekem adni.
Én nagyon sok olyan párt ismerek, ahol a lány kezét a srác egy kísérő gyűrűvel kérte meg. Egyébként meg nem a gyűrűtől leszünk eljegyezve, vagy házasok.
sok ismerősömnél így volt, csak a lány kapott gyűrűt.
mi úgy döntöttünk, ha már lúd, legyen kövér, mindkettőnknek csináltattunk egyet. egyedi, igaz ezüst, de az a fontos, amit jelképez.
amikor felhúztuk egymás ujjára, akkor én úgy éreztem, hogy ennél tovább nem is szeretnék menni, akár egy örök jegyességben is szívesen leélném az életem, nem muszáj házasodni. mostanában elkezdett foglalkoztatni a házasság gondolata, de nem szeretnék előre rohanni. 5 éve vagyunk együtt, a 3. évfordulón volt a lánykérés, talán 2-3-4 év múlva az esküvőre is sor kerülhet, viszont azt a döntést nagyon meg kell alapozni, mert válni nem szeretnék.
Tökéletes!
Nekünk is így volt, és nekem köves gyűrűm volt, mégis érdekes mód mindenki levágta, hogy menyasszony vagyok. :)
Sőt, még gyűrű sem kell. :)
Mi akkortól tekintjük jegyeseknek magunkat, amióta bejelentettük a családnak, hogy összeházasodunk. Akkor még csak nekem volt egy ezüstgyűrűm két pici kővel, amit szülinapomra kaptam a Páromtól. Én ezt tekintettem a jelképünknek. A bejelentésre 4 hónappal később lett kész a karikagyűrűnk, amit a Párom a munkahelyén nem hordhat, mert könnyen megsérülne a gyűrű és az ujja is, én pedig a jobb kezemen hordom, mert a balról leesik. Sőt! Ha nagyon hideg van, akkor a jobb középső ujjamra teszem át, mert a gyűrűsön lötyög. A lényeg úgyis a házasság után kezdődik és a legfontosabb mindig az, hogy a Párnak mi a jó!
24N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!